Hotelieri ocenili najlepších praktikantov, zostať pracovať v hoteloch môžu hneď po škole.
Príležitosť predviesť svojim rodičom a učiteľom to, čo sa naučili na praxi, dávajú každoročne v bratislavských hoteloch skupiny Best Hotel Properties. Študenti získavali počas školy skúsenosti v hoteloch Grand Hotel River Park, Sheraton a Crowne Plaza.
Študent roka
V každom odbore sa vyberalo medzi študentami, ktorí boli v priebehu školského roka vybraní ako Študent mesiaca. „Boli to žiaci z rôznych ročníkov, napríklad aj prváci. Mnohí z nich u nás už pracujú ako brigádnici,” vysvetlila Ľubica Gubricová, HR riaditeľka Grand Hotela River Park a Sheraton Bratislava Hotel. Dodala, že na odovzdanie praktikantov boli pozvaní rodičia aj zástupcovia škôl. „Študentom sme sa poďakovali za to, že u nás strávili školský rok. Naučili sa u nás, aké to je podieľať sa na príprave rôznych podujatí a na slávnostnej servírovanej večeri to mohli ukázať aj svojim rodičom,“ povedal generálny riaditeľ Grand Hotela River Park Rudolf Križan.
Ocenenie Študent roka odovzdávali aj v bratislavskom hoteli Sheraton. „Boli to žiaci z rôznych ročníkov a jeden z končiacich žiakov sa rozhodol, že po škole zostane pracovať u nás v hoteli. Veľmi nás tým samozrejme potešil, pretože to, čo sa u nás naučil, môže hneď využiť,“ povedal generálny riaditeľ hotela Sheraton Peter Dandár. Tak, ako v Grand Hoteli River Park aj v Sheratone boli vyhlásení traja najlepší žiaci za každý odbor. Po slávnostnom vyhodnotení boli hostia pozvaní na občerstvenie, študenti pre nich pripravili studený bufet. Slávnostný studený bufet pripravili pre vedenie školy aj študenti, ktorí absolvovali svoju prax v hoteli Crowne Plaza Bratislava, kde sa rozhodli v každej kategórii – kuchyňa a čašník oceniť len jedného študenta.
Projekt Staň sa hotelierom
Hotely nielen ocenili praktikantov, ale pri tejto príležitosti praktikantom pripomenuli tiež výhody, ktoré im práca v hotelierstve a v hoteloch patriacich skupine Best Hotel Properties, prinesie. „Nielen absolventom, ale všetkým záujemcom o prácu v hotelierstve ponúkame benefity podľa vlastného výberu, kariérny rast, cestovanie po hoteloch medzinárodnej hotelovej siete za zamestnanecké ceny či dokonca dočasné ubytovanie,“ pripomenula Ľubica Gubricová projekt Staň sa hotelierom, ktorého cieľom je prilákať nových ľudí a zároveň zlepšiť imidž hotelierstva.
Grand Hotel River Park, Bratislava
Kategória kuchyňa:
1. miesto: Mário Šereg
2. miesto: Lukáš Izák
3. miesto: Viktória Kovácsová
Kategória čašník:
1. miesto: Samuel Višnievsky
2. miesto: Katarína Klubníková
3. miesto: Viktória Kiryk
Sheraton Hotel Bratislava
Kategória kuchyňa:
1. miesto: Aron Hideghety
2. miesto: Samuel Fegyveres
3. miesto: Peter Kučera
Kategória čašník:
1. miesto: Dominik Kurčinka
2. miesto: Simona Baďurová
3. miesto: Michaela Hybská
Crowne Plaza Bratislava
Kategória kuchyňa:
Tomáš Maxián
Kategória čašník:
Dominika Danielová
TS