Na jar si profesionáli aj fanúšikovia gastronómie prídu na svoje. Krátko po tradičnom veľtrhu Danubius Gastro, preloženom na apríl, sa môžu inšpirovať vysokou gastronómiou a hviezdnymi šéfkuchármi na sympóziu Gastronomy Slovakia.

Najskôr sa teda pozornosť gastrobranže upriami na populárnu výstavu Danubius Gastro (20. –23. 4. 2023). Odborný veľtrh sa po pandemickej pauze vrátil s tradičnými sprievodnými akciami, súťažami a ucelenou ponukou gastro segmentu od profesionálnych technológií, cez nábytok až po obalové materiály a reklamu. A ledva si profesionáli vydýchnu po najväčšom slovenskom HoreCa evente, už sa mnohí vydajú na odborné sympózium vyššej gastronómie Gastronomy Slovakia 2023.

Sympózium avantgardnej kuchyne
Už 6. ročník originálnej gastronomickej konferencie sa uskutoční 25. apríla 2023 opäť v industriálnych priestoroch Refinery Gallery na Vlčiom Hrdle v Bratislave. Organizátorom je bedeker Gurmán na Slovensku pod vedením Radoslava Nackina.

Medzinárodné sympózium jedinečné pre živé vystúpenia michelinských šéfkuchárov z celej Európy a workshopy odborníkov HoReCa segmentu. Určené je majiteľom, riaditeľom, F&B manažérom, šéfkuchárom, someliérom či cukrárom ubytovacích a stravovacích zariadení – hotelov, reštaurácií a penziónov. Rovnako aj dodávateľom služieb, výrobcom, odborným učiteľom, študentom hotelierstva, ale aj fanúšikom kulinárstva a odborným novinárom z oblasti gastronómie. Každý si nájde v bohatom programe svoje témy a praktické ukážky, ako správnou a nápaditou gastronómiou zaujať svojich hostí.
Okrem živých vstupov majstrov avantgardnej kuchyne na hlavnom pódiu sa aj tento rok pripravujú odborné prednášky, semináre, workshopy a degustácie z oblasti hotelierstva, gastronómie a someliérstva.
Účasť na stretnutí elity gastronomickej brandže Slovenska pod jednou strechou môže byť prínosom aj pre vás. Vstupenky si za zvýhodnené ceny možno rezervujte vopred, pričom počet je limitovaný.