Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Budatínsky rínok
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Budatínsky rínok
TémaVzdelávanie

Budatínsky rínok

red.
red.
Uverejnené: 21. decembra 2022
1 min. čítania
Zdieľať

Po dvojročnej odmlke opäť organizovalo Považské múzeum v Žiline obľúbené podujatie Budatínsky rínok. Témou boli jarmoky, trhy, hody, takže návštevníci mohli v toto sobotné popoludnie svoje chuťové bunky časovo preniesť do minulosti.

Súčasťou programu bol aj remeselnícky jarmok s prezentáciou stredných odborných škôl. Tejto zaujímavej akcie sa zúčastnili žiaci prvých ročníkov Richard Fusko, Richard Ballay (1. A), Rebeka Veľková a Ján Veverčík (1. C), ako aj majstri odborného výcviku Slávka Račková, Anna Purašová a Juraj Tomčík. Na túto zaujímavú akciu pripravili domáci chlieb, kapustníky, domáce tlačené koláče, domáce zemiakové pirohy, domáce paštéty, cibuľový džem, jablkový mrežovník, bôčikovú nátierku a guláš. Rozšírenú ponuku dotvárali vanilkové rožteky a linecké pečivo z dielne zručných žiakov. Chutnému programu sa tešili detskí návštevníci, ktorí sa zapojili do tvorivej dielne a pripravovali palacinky.

Celkovú atmosféru akcie dotváral nádherný takmer päťhektárový anglický park na sútoku riek Váh a Kysuca s 300-ročnými stromami.

Text a foto: Peter Dadaj

Mohlo by sa vám páčiť

HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši podporuje wellbeing žiakov aj učiteľov
Efektívne hotelierstvo
Luxus v antickom prostredí
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Magický elixír
Nasledujúci článok Balzam na telo
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Štát hodnotí rok 2025: Podpora regiónov, výzvy aj EXPO 2025 Osaka

TS
TS
16. decembra 2025
Petra Tóthová, sladká autorita v porote Bocuse d’Or
Slovensko láka zahraničných turistov na vianočné mestá a zážitky
Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grog, punč…
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta