Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čím aktuálne žijeme > Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?
Čím aktuálne žijemeOsobnosti

Čím aktuálne žije hotelierka Alžbeta Abrahová?

red.
red.
Uverejnené: 18. augusta 2025
4 min. čítania
Zdieľať

V hotelierstve pôsobí dlhé roky. Prešla výkonnými a riadiacimi pozíciami v sieťových aj nesieťových hoteloch, bola riaditeľkou Hotela Bratislava. Pracovala ako poradca pre prevádzky od A po Z. Špecializuje na vzdelávanie investorov, akvizície a predaj hotelov, nastavovanie prevádzok a ich rekonštrukcie. Alžbeta Abrahová aktuálne pracuje na hospitality projektoch pre developera na slovenskom, českom a africkom trhu. Jedným z projektov je bývalý hotel Kyjev v Bratislave.

V posledných mesiacoch sa naplno venujem tvorbe hospitality projektov pre developera Lordship, ktorý je aktívny na slovenskom, českom aj africkom trhu.

Bývalý hotel Kyjev

Centrom mojej práce je v súčasnosti Bratislava. Tam sa venujeme tvorbe rozsiahleho hospitality konceptu, ktorý má ambíciu zásadne ovplyvniť podobu centra mesta. V rámci projektu sa pripravujú rôzne formy ubytovania – od krátkodobých a dlhodobých apartmánov, cez co-livingové riešenia, až po rekonštrukciu bývalého hotela Kyjev. Každá z týchto foriem má svoj špecifický cieľ a cieľovú skupinu. Spolu vytvárajú pestrú a funkčnú štruktúru, ktorá má ambíciu reagovať na potreby dnešného mestského človeka. Bez ohľadu na to, či v Bratislave ostáva deň, mesiac alebo rok.

Tento projekt zároveň zahŕňa aj transformáciu verejného priestoru malého námestia, ktoré má spojiť mestskú funkciu s kultúrnym a spoločenským presahom. Našim cieľom je, aby sa hotelový a rezidenčný development bol aktívnou súčasťou mesta – aby nielen hostil, ale aj tvoril komunitu.

Revitalizovaný priestor mezi bývalým hotelom Kyjev a ulicami Cintorínska a Rajská

Projekt v najvyššej rezidenčnej budove Afriky

Popri bratislavských projektoch sa venujem aj Nairobi 88 – výnimočnému developmentu, ktorý bude po dokončení najvyššou rezidenčnou budovou Afriky. V tomto luxusnom projekte v kenskom Nairobi sa podieľam na konzultáciách k hospitality časti. Investor totiž plánuje časť jednotiek transformovať na servisované apartmány najvyššieho štandardu. Tie môžu pre niektorých klientov predstavovať zaujímavú investičnú príležitosť v rozvíjajúcej sa krajine. Pre iných zas komfortné bývanie – na dlhodobý či krátkodobý pobyt, s dôrazom na luxus, súkromie a kvalitu služieb.

Zároveň som nedávno prevzala aj marketing projektu. V praxi to znamená hľadanie správneho tónu medzi globálnym positioningom značky, lokálnym kontextom a očakávaniami náročnej cieľovej skupiny. Nairobi 88 považujem za výnimočný projekt, ktorý kombinuje komfort súkromného bývania s výhodami hotelového servisu v rámci rýchlo rastúceho segmentu servisovaných rezidencií.

Vizualizácia VIP outdoor lounge v Nairobi 88

Najnovšie sa čiastočne spolupodieľam aj  na pripravovanom projektu toho istého developera v Prahe, kde pripravujeme kombináciu co-livingu a hotela s približne 300 jednotkami. Tento model v sebe spája flexibilitu bývania a štandard služieb, ktoré dnes čoraz viac ľudí vyhľadáva. Hybridné formy bývania sa ukazujú ako životaschopná alternatíva k tradičnému developmentu, najmä v kontexte mestského zhusťovania, ekonomických výkyvov a zmeny životného štýlu mladých generácií.

Vizualizácia izby Sky Suite Nairobi 88

Moja práca aktuálne prepája rôzne kontinenty aj koncepty – od mikrodispozícií a technického zázemia až po ESG rámce, urbanistické stratégie či formovanie mestského života a luxusného lifestylu. Hospitality vnímam ako súčasť mestského ekosystému – nie len ako službu pre hostí, ale ako priestor, ktorý má zmysel, formu aj obsah, a ktorý dokáže prirodzene fungovať v čase aj v spoločnosti.

Mohlo by sa vám páčiť

Anna Jarinová: Čo ma posúva ako hotelierku
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Čím aktuálne žijeme: Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy:
Katarína Malová, Hotel Kaskady: Dobrá značka sa buduje dlho
Daniel Tilinger, ECK: „Kľúčom k úspechu je milovať svoju prácu“
OZNAČENÉ:hotel KyjevNairobi 88
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Leto na tanieri je karnevalom chutí, farieb a vôní
Nasledujúci článok Foto: Pexels Hotel plný dovolenkárov? Očakávajte aj nečakané a pripravte sa
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Foto: AHRS/ Peter Brichta
AktualityCestovný ruch

Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?

TS
TS
13. novembra 2025
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?
Bratislava má historicky najviac pravidelných leteckých liniek

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta