Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Čo bude na raňajky?
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Gastro > Koncepty > Čo bude na raňajky?
GastroKonceptyProdukty

Čo bude na raňajky?

Lea Lisá
Lea Lisá Uverejnené: 8. júna 2023
11 min. čítania
Zdieľať

Spolu s posteľou sú raňajky pre hosťa najzaujímavejšou časťou hotelového pobytu. Či ide o biznis hotel alebo dovolenkový penzión, na raňajky vždy kráča s očakávaním, čo dobré ste mu nachystali.

Raňajkový špeciál II.

- Inzercia-
Ad image

Studený bufet

Zážitkové raňajky sa od tých povinných líšia vždy nejakou drobnosťou. Okrem rôznych druhov salám, šunky a tvrdých syrov sa pozornosti hostí tešia naše tradičné chute ako syrové nite, parenice, treska, vlašský šalát, či zavináče.

Je fajn, keď hosť dostane niečo, čo tak úplne nečaká. Ponuku môžete striedať – dnes tresku, zajtra vlašský šalát, pozajtra domácu paštétu. Práve studená kuchyňa ponúka širokú škálu vlastných výrobkov – nátierok, šalátov, šunkovej peny. Často ich v hoteloch vyrábajú ekologicky aj ekonomicky výhodne, z nevyužitých zvyškov z kuchyne. Napríklad z rozmixovanej zeleniny z vývaru, z lososa z večerného menu…

- Inzercia -
Ad image

Teplé raňajky

Obľúbenou súčasťou raňajok sú na Slovensku párky. Medzi ich chuťou (a snáď aj kvalitou) je priepastný rozdiel. Čo tak urobiť s personálom „párkovú ochutnávku“ a vybrať tie najlepšie pre vašich hostí? Pobytový hotel s rodinnou klientelou môže zvážiť nákup detských párok (aj detskej šunky), rodičia starosť o zdravie detí ocenia. Skúsenosti rodičov z nášho okolia však hovoria, že oveľa kvalitnejšie údeniny ako detské, sú výrobky rady údenín bez konzervantov a dusitanov, ako tie s označením „detské“.

Raňajková klasika sú vajíčka na všetky možné spôsoby. Na tvrdo, na hniličko, omeleta, benediktínske, miešane… Tie posledné až príliš často zažívame ako čudnú tuhú žltú zmes obkolesenú tekutinou… a tak možno nezaškodí vrátiť sa späť ku základom.

- Inzercia-
Ad image

Ako má vyzerať dobrá praženica?

Prečo často vyzerá tak nevábne? Spýtali sme sa priamo „šéfa“ slovenských kuchárov, prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov SR Vojta Artza:

„Hlavný problém je v tom, že veľké prevádzky siahajú po veľkých baleniach z pasterizovaných vajec a vaječných melanži. Sú možno síce o trošku drahšie, ale nemusia riešiť hygienu okolo čerstvých  vajec (samostatnú chladničku na vajcia, miesto na rozklepávanie vajec, samostatnú miestnosť – separovanie krabíc a odpad z vajec, dobu spotreby). Melanž im vyhovuje pre  veľké balenia, jednoduché uskladnenie a kontrolu spotreby, manipuláciu… To ,že čerstvé vajcia sú hustejšie, majú krajšiu farbu a výraznejšiu vôňu po vajciach už, žiaľ, neriešia. Robia to len kvôli bezpečnosti a hygiene. Druhý dôležitý faktor pri praženici je, ako chutne a v akom množstve ju pripravia na prevádzke… väčšinou ju robia vo veľkom a šup-šup do ohrevu (šafingu), kde trpí dlhým pobytom,“ analyzuje dôvody nevalnej kvality miešaných vajec.

A ako sa teda robí obyčajná dobrá praženica? „Veľmi jednoducho –  chutné a čerstvé vajcia, kvalitné maslo, najemno nakrájaná cibuľka a štipka soli, to je všetko,“ dodáva V. Artz.

1234Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

Ako chutí jeseň

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

Great Taste pre slovenskú medovinu

OZNAČENÉ: hotelové raňajky
Lea Lisá 8. júna 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Nasledujúci článok Hotelová akadémia Prešov Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

GastroRozhovory

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

27. septembra 2023
GastroJedlá a recepty

Ako chutí jeseň

22. septembra 2023
GastroProdukty

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

12. septembra 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaRegióny

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

8. septembra 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?