Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Gastro > Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Gastro

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová Uverejnené: 3. júna 2023
3 min. čítania
oznorMB
Zdieľať

Na ktoré jedlá nedajú dopustiť slovenskí TOP šéfkuchári? Je to fine dining alebo segedín?

Obsah
Michelin a klasikaOd zemiakového prívarku po domáci chlieb

Bratislava nedávno hostila prvý ročník Mirror Hospitality Expo. Na zaujímavej akcii sa na jednom mieste stretli najlepší slovenskí barmani, ale aj somelieri a šéfkuchári. Počas live cooking show  predviedli kúsok zo svojho umenia a popri tom odpovedali na zvedavé otázky Martina Záhumenského. Ten je známy zo svojho pôsobenia vo Veľkej Británii a v Toskánsku, ale aj z viacerých slovenských projektov. Už niekoľko rokov totiž pôsobí tu. Bol tiež súčasťou slovenského kuchárskeho tímu na EXPO2020 Dubaj.

- Inzercia-
Ad image

Michelin a klasika

Počas varenia odpovedala slovenská kuchárska špička aj na otázky, ktoré jedlo, či reštaurácia na nich doteraz najviac zapôsobila a na ktoré jedlo nedajú dopustiť. Medzi reštauráciami, ktoré na nich  urobili najväčší dojem sa podľa očakávania ocitli podniky ovenčené hviezdami od Michelina a poprednými umiestneniami v rôznych rebríčkoch – od Steierecku v neďalekej Viedni až po dnes už neexistujúcu dánsku Nomu.

Kým odpovede na pôsobivé gastrozážitky by ste viac-menej očakávali, odpovede na otázku, na ktoré jedlo nedáte dopustiť, možno niektorých prekvapili. Ak by niekto čakal, že vymenujú jedlá napríklad z „nóbl“ surovín, mýlil by sa. Takmer všetci elitní šéfkuchári totiž nedajú dopustiť na úplne „obyčajné“ ale s láskou urobené domácke jedlá.

- Inzercia -
Ad image

Od zemiakového prívarku po domáci chlieb


Napríklad Martin Novák, šéfkuchár Pálffy Restaurant v Pezinku, známy zo show Na nože sa vyjadril, že má veľmi rád zemiakový prívarok a k nemu fašírku.

Daniel Tillinger, šéfkuchár novej reštaurácie ECK v Devíne, ovenčenej Gurmán Award za najlepšiu reštauráciu roka 2023, zase obľubuje segedínsky guláš.

Daniel Tillinger, šéfkuchár reštaurácie, o ktorej sa hovorí nedá dopustiť na segedín.

Ján Breza, šéfkuchár mnohými oceneniami ovenčeného Gašperovho Mlyna má rád východoslovenské holubky a pirohy.

- Inzercia-
Ad image

Gabo Kocák, šéfkuchár popradskej reštaurácie Doma u nás, známy aj z televízie hovorí, že preňho je „trojmichelinové“ jedlo čerstvý domáci chlieb s domácim maslom. Najlepšie sú podľa neho jedlá, ktoré v človeku vzbudzujú spomienky, napríklad na detstvo a k tým radí napríklad aj krupicovú penu.

Gabo Kocák dáva prednosť domácim chutiam.

Najlepší slovenský šéfkuchár 2023 podľa Gurmána na Slovensku, Lukáš Hesko, majiteľ a šéfkuchár bratislavskej reštaurácie Irin. je známy svojimi kreáciami na tanieri, ani on však nedá dopusti na „bežné“ jedlá ako je pečené kurča či ryba.

Najlepšia slovenská šéfkuchárka, Zuzana Sisáková z popradského Víno a Tapas, nebola na pódiu, ale prišla sa pozrieť na svojich kolegov a hviezdu festivalu Marco-Pierre Whita do hľadiska. Čo sa týka najobľúbenejších jedál, je zajedno so svojimi kolegami. Zbožňuje klasiku – sviečkovú na smotane a bryndzové pirohy.

Ako sa hovorí, koľko ľudí, toľko chutí, v otázke tej najobľúbenejších, je však slovenská špička jednotná – majú byť domácke.

Mohlo by sa vám páčiť

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

Ako chutí jeseň

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

Great Taste pre slovenskú medovinu

OZNAČENÉ: šéfkuchári
Jarmila Horváthová 3. júna 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Jarmila Horváthová
Odborných redaktorov, ktorí sa dokonale vyznajú v hotelovej branži a gastrobiznise môžete na Slovensku spočítať na prstoch jednej ruky. Jarka medzi nich patrí už roky, počas ktorých bola srdcom i hlavou prestížnych hodnotení Trend Top Hotely a reštaurácie Slovenska, ako aj odborných konferencií, spájajúcich hoteliersku branžu.
Predchádzajúci článok Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen Grand Hotel River Park hostil Globsec
Nasledujúci článok Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

GastroRozhovory

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

27. septembra 2023
GastroJedlá a recepty

Ako chutí jeseň

22. septembra 2023
GastroProdukty

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

12. septembra 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaRegióny

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

8. septembra 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?