Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Najnovšie správy
Neupratujte ako doma
Housekeeping
Recenzie naše každodenné
Hotely Komentáre
Bešeňová
Liptov pestrý ako vlkolínske domy
Aktuality Regióny
Erika Matwij
Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
Rozhovory
Petícia za spravodlivú DPH
Gastro
Aa
  • Aktuality
  • Téma
    • Ekonomika
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
    TémaZobraziť viac
    Neupratujte ako doma
    29. mája 2023
    Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
    23. mája 2023
    Už nikdy viac „v našom hotely…“
    22. mája 2023
    Čím aktuálne žijú hotelieri?
    17. mája 2023
    Lovebrand
    15. mája 2023
  • Rozhovory
    RozhovoryZobraziť viac
    Erika Matwij
    Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
    25. mája 2023
    Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
    6. apríla 2023
    Lukáš Špilák: Túžil robiť raňajkového čašníka, dnes riadi luxusný hotel
    29. marca 2023
    Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
    13. januára 2023
    Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
    7. decembra 2022
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Recenzie naše každodenné
    26. mája 2023
    Aj pohostinnosť má svoje hranice
    19. mája 2023
    Zákulisie hotelov
    Život je zmena
    12. mája 2023
    Mestské hotely BHP s novým vedením
    11. mája 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
  • Gastro
    GastroZobraziť viac
    Petícia za spravodlivú DPH
    24. mája 2023
    Mirror Bar
    Mirror Hospitality Expo 2023
    18. mája 2023
    Viete správne prestierať?
    17. mája 2023
    Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
    16. mája 2023
    Ilustračné foto: Unsplash/ Stefan Schauberger
    Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
    9. mája 2023
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
    Jordánsko, Wadi Rum
    23
    Blízka exotika s letenkou za stovku. Ale pozor, je návyková!
    22. apríla 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
    Hotelovým svetom
    14. apríla 2023
    Slovák si na dovolenke dopraje
    23. marca 2023
  • O nás
Čítanie: Gurmánsky butik
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Aktuality
  • Téma
  • Hotely
  • Rozhovory
  • Zo sveta
  • Gastro
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gastro > Koncepty > Gurmánsky butik
GastroKoncepty

Gurmánsky butik

Zlatica Kramarová
Zlatica Kramarová Uverejnené: 18. augusta 2022
4 min. čítania
Snímka: Pexels
Zdieľať

Reštaurácia, bistro, snack, bar, street food, kaviareň, pekáreň, gastropub a mnohé iné koncepty si spájame s gastronómiou, väčšinou však medzi nimi butik nenájdete. Preto nás zaujala nová bratislavská prevádzka s názvom Gurmánsky butik. A za butikom je – ako inak – modelka.

Prečo butik? „V butiku kupujete luxus, nadštandard, má v sebe nádych noblesy a výnimočnosti. Hľadáte v ňom originalitu a nie konfekciu. A presne o tom je náš koncept – preto butik. A gurmánsky preto, lebo ide o výnimočnosť a originalitu v jedle,“ vysvetľuje zakladateľka a spolumajiteľka konceptu Michaela Budáčová. Myšlienka gurmánskeho butiku jej napadla iba pred rokom, z neho venovali päť mesiacov stavebným úpravám. Svoj nápad zdieľala s človekom „od fachu“. Richard Kalanin vyštudoval hotelovú akadémiu vyštudoval v Humennom, no skúsenosti s francúzskou kuchyňou a lásku k nej získal počas svojho trojročného pobytu v Paríži.

- Inzercia -
Ad image

Červený rúž a oblak parfumu

A prečo Colette? Pod vznešeným francúzskym menom si  môžete predstaviť šarmantnú Francúzsku s červeným rúžom s vôňou francúzskeho parfumu… Práve toto meno zanechalo v Richardovi krásne spomienky na Francúzsko a Paríž. Krásny a voňavý Paríž. Aj počas jeho praxe v jednej z parížskych reštaurácií patrila k pravidelným návštevníkom dáma menom Colette. Jej tvár nikdy nevidel, no vždy ju sprevádzal osobitý šarm ženy a očarujúci parfum.

Kým Richard zostal vo svojich kuchárskych vodách, pre Michaelu bolo v branži všetko nové. „Na začiatku ma prekvapili najmä prísne hygienické štandardy, ktoré musia spĺňať prevádzky na Slovensku, napríklad počet umývadiel. O takýchto detailoch som predtým nemala ani tušenie. Celkovo mi podnikanie v gastronómii prináša každý deň nejaké prekvapenia,“ usmieva sa.

- Inzercia-
Ad image

Paríž na tanieri

Najväčšou výzvou v dnešných časoch je nájsť personál a s ňou sa popasovali aj v Colette. Dnes majú v kuchyni dvoch zamestnancov, skvelú dámu, ktorá má na starosti pečenie a pastry sekciu a dvoch ľudí na bare. Výzva bolo o to náročnejšia, že koncept má otvorenú kuchyňu a je viac zameraný na interakciu medzi personálom a zákazníkom. Na druhej strane je pre hostí skvelé konverzovať so šéfkuchárom popri tom, ako im na „zdieľaných“ tanierikoch pripravuje večerné menu Paríž na tanieri. Rovnako je otvorený aj bar, kde priestoru kraľuje priznaný bar a vitrína plná francúzskych delikatés. V nej dominujú najmä francúzske madlenky, ktoré si vďaka gurmánskemu butiku získavajú srdcia Slovákov. „Musím povedať, že máme úžasných zákazníkov. Zatiaľ máme len dobré skúsenosti, všetci sú veľmi milí a je ich radosť obsluhovať. Dokonca sme si za krátky čas vybudovali aj stálu klientelu, ktorú si veľmi vážime. Tešíme sa, že vďaka nám začali ľudia objavovať nové chute – chute Paríža.“

No prvenstvo v predaji si od začiatku držia madlenky, ktorých chute obmieňajú a vymýšľajú nové kolekcie. „Myslím, že ich okolie začína milovať, tiež je to skvelá pochúťka pre deti, nehovoriac o Francúzoch, ktorí sa vďaka nim u nás cítia ako doma,“ usmieva sa Michaela. Z večerného menu sú najpopulárnejšia Foie Gras, Bavette Steak a jahňací bourguion.

Ďalšie plány

Okrem madleniek chcú prinášať stále niečo nové z parížskej kuchyne, viac pracovať na cateringovej sekcii, ktorá mala na doterajších akciách veľký úspech. „Chceme viac eventov, nových dezertov a spoluprác, na ktorých teraz pracujeme. Chcem, aby Colette bola miestom place to be, kde sa ľudia radi stretávajú, rozprávajú a zažívajú spolu niečo skvelé a chutné,“ uzatvára majiteľka.  

Text: Lea Lisá

Foto: archív Colette

 

 

Mohlo by sa vám páčiť

Petícia za spravodlivú DPH

Mirror Hospitality Expo 2023

Viete správne prestierať?

Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla

Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?

OZNAČENÉ: Francúzsko, Madlenky, Modelka, Šéfkuchár
Zlatica Kramarová 18. augusta 2022
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Zlatica Kramarová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Marhuľovým údolím Wachau
Nasledujúci článok „Ich ťažké príbehy tu s nimi žijeme,“ hovorí Peter Cák, hotelier, ktorý ubytoval stovky Ukrajincov
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
Obľúbené z nových
HotelyKomentáre

Recenzie naše každodenné

L. A. L. A. 26. mája 2023
Neupratujte ako doma
Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
Petícia za spravodlivú DPH
Liptov pestrý ako vlkolínske domy
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro

Petícia za spravodlivú DPH

24. mája 2023
Mirror Bar
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Mirror Hospitality Expo 2023

18. mája 2023
GastroKoncepty

Viete správne prestierať?

17. mája 2023
GastroKoncepty

Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla

16. mája 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov

© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.

Odstránené zo zoznamu na čítanie

Vrátiť
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Stratili ste heslo?