Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Najnovšie správy
Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
Manažment
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Gastro
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
Grand Hotel River Park hostil Globsec
Aktuality Hotely
Raňajky ako zážitok
Gastro Koncepty
Neupratujte ako doma
Housekeeping
Aa
  • Aktuality
  • Téma
    • Ekonomika
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
    TémaZobraziť viac
    Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta
    5. júna 2023
    Neupratujte ako doma
    29. mája 2023
    Najlepšie saunové rituály majú v Bešeňovej
    23. mája 2023
    Už nikdy viac „v našom hotely…“
    22. mája 2023
    Čím aktuálne žijú hotelieri?
    17. mája 2023
  • Rozhovory
    RozhovoryZobraziť viac
    Erika Matwij
    Naozaj sa najhoršie podniká s rodinou?
    25. mája 2023
    Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
    6. apríla 2023
    Lukáš Špilák: Túžil robiť raňajkového čašníka, dnes riadi luxusný hotel
    29. marca 2023
    Jaroslav Kubaľa: Rád nechám ľudí „zahviezdiť“
    13. januára 2023
    Juraj Marko: Nachádzame cesty, ako napredovať
    7. decembra 2022
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
    Recenzie naše každodenné
    26. mája 2023
    Aj pohostinnosť má svoje hranice
    19. mája 2023
    Zákulisie hotelov
    Život je zmena
    12. mája 2023
    Mestské hotely BHP s novým vedením
    11. mája 2023
  • Gastro
    GastroZobraziť viac
    Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
    3. júna 2023
    Raňajky ako zážitok
    1. júna 2023
    Petícia za spravodlivú DPH
    24. mája 2023
    Mirror Bar
    Mirror Hospitality Expo 2023
    18. mája 2023
    Viete správne prestierať?
    17. mája 2023
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
    Jordánsko, Wadi Rum
    23
    Blízka exotika s letenkou za stovku. Ale pozor, je návyková!
    22. apríla 2023
    Lifestylové hotely
    16. apríla 2023
    Hotelovým svetom
    14. apríla 2023
    Slovák si na dovolenke dopraje
    23. marca 2023
  • O nás
Čítanie: Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Aktuality
  • Téma
  • Hotely
  • Rozhovory
  • Zo sveta
  • Gastro
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!

red.
red. Uverejnené: 27. apríla 2023
5 min. čítania
Na čele rebríčka GURMÁN TOP 25 reštaurácií Slovenska sa umiestnila reštaurácia ECK šéfkuchára Daniela Tilingera.
Zdieľať

Reštaurácie ECK, Gašperov mlyn a Irin. Lukáša Heska, ktorý sa stal aj Kuchárom roka 2023 hviezdili v aktuálnom rebríčku Gurmán Award. Kto kraľuje v top trojke hotelových reštaurácií?

Obsah
Hodnotia už aj hostiaGrand Prix aj zlaté vidličkyRegióny patrili stáliciamNovinka – celkový rebríček a zelené vidličky

Udeľovanie cien Gurmán Award je aktuálne jediným hodnotením gastronomických podnikov na Slovensku a tiež očakávanou udalosťou, kde sa raz do roka stretne gastrobranža. Aj tento rok sa gala večer konal v bratislavskom Carltone. Ocenenia sa udeľovali vo viacerých kategóriách, ako je Reštaurácia roka či Kuchár roka, a tiež udeľovanie prestížnych Zlatých vidličiek.

Hodnotia už aj hostia

Aktuálny ročník Gurmán Award priniesol viaceré novinky. Jednou z najvýraznejších bolo zapojenie online hlasovania samotných hostí. Reštauráciám sa po novom udeľuje maximálne 100 bodov v štyroch kategóriách. Hodnotí sa kuchyňa (50 bodov), servis (20), vínna karta (20) a prostredie (10).

Gašperov mlyn a UFO potvrdili svoje 3 Zlaté vidličky. Na ich úroveň sa dostali aj dva úplne nové koncepty, a to reštaurácia Irin. Lukáša Heska a reštaurácia ECK šéfkuchára Daniela Tilingera. Obe sú podľa hodnotiteľov Gurmána bodovo na rovnakej úrovni ako 3-vidličkové reštaurácie. Ako nováčikovia mohli však dostať maximálne 2 Zlaté vidličky, lebo 3 vidličky môže dostať len reštaurácia otvorená najmenej 18 mesiacov.

- Inzercia -
Ad image
Kuchárom roka sa stal Lukáš Hesko, jeho reštaurácia Irin. zaujala vo viacerých kategóriách.

Šéfkuchár Lukáš Hesko z Irin. sa stal podľa hlasovania odborných hodnotiteľov Gurmána a tiež hlasov všetkých šéfkuchárov z reštaurácií v bedekeri Gurmán jednoznačne Kuchárom roka v rebríčku Ebenica Best 20 Chefs za prínos pre slovenskú gastronómiu otvorením svojej signature reštaurácie.

Najlepšiu hospitality majú v Mlyne 108 z Modry, kde sa o vás postarajú Otto Chrapčiak a jeho manželka Lujza Kanková.

Somelierom roka na Gurmán Award je podľa nominácie Asociácie somelierov Slovenska Eduard Hybler.

- Inzercia-
Ad image
Somelier roka Eduard Hybler prevzal ocenenie od Rastislava Šutáka, viceprezidenta Asociácie somelierov Slovenska.

Grand Prix aj zlaté vidličky

Grand Prix v rámci ocenení Gurmán Award za celoživotné dielo dostal Ivan Vozár, ktorému takto vyjadrilo vďaku celé hnutie Zväzu kuchárov a cukrárov Slovenska. Udeľovali sa aj nové Zlaté vidličky a dve dostali už zmieňované Irin, ECK a tiež prvá hotelová reštaurácia na Slovensku Palffy restaurant Art Hotela Pezinok, kde je šéfkuchárom Martin Novák. Jednu zlatú vidličku prvýkrát dostali reštaurácie Bistronomy, MenJu, OhniskO, Carnevalle, Semillon a Da Andrea.

Grand Prix za celoživotné dielo prevzal Ivan Vozár z rúk prezidenta Zväzu kuchárov a cukrárov Vojta Artza.

Regióny patrili stáliciam

Najviac bodov v Bratislave získal ECK. V Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji dominoval už desiaty rok za sebou Marián Filo so svojím Chateau Čereňany. V Žilinskom a Banskobystrickom kraji zvíťatil iež dlhoročný líder gastronómie Peter Ďurčo a jeho TOP restaurant a v Prešovskom a Košickom kraji je lídrom Gašperov mlyn.

Gurmán Award každoročne vyhodnocuje najlepšie reštaurácie v troch kategóriách samostatne. V kategórii Prémiové reštaurácie zvíťazil ECK, za ním nasledovali Gašperov mlyn a Irin..

V kategórii hotelových reštaurácií dominoval Art Hotel Pezinok, 2. miesto získal Grand Hotel Kempinski High Tatras a 3. miesto Reštaurácia Sissi Hotela Lomnica.

Medzi tematickými reštauráciami najviac upútal IASAI food bar, na 2. mieste sa umiestnil Penzión a reštaurácia Villa Rosa a na 3. mieste Wabi Sabi.

Medzi Hotelovými reštauráciami sa na 1. mieste umiestnila reštaurácia Art Hotela Pezinok.

Novinka – celkový rebríček a zelené vidličky

Novinkou tohto ročníka udeľovania cien bol celkový súhrnný rebríček všetkých reštaurácií bez rozdielu zamerania a úrovne luxusu, kde dominantnou bola podľa našich kritérií kuchyňa a následne servis. Tento rebríček bol nazvaný podľa nového a svetovo známeho partnera gastronómie, talianskej značky S.Pellegrino: GURMÁN TOP 25 reštaurácií Slovenska – powered by S.Pellegrino.

Poradie: 1. miesto ECK, 2. miesto Gašperov mlyn a 3. miesto Irin.

Druhou novinkou bolo udeľovanie prvých zelených vidličiek pre reštaurácie, ktoré svoju prevádzku nasmerovali na udržateľný rozvoja a zero waste prístup. Hodnotí sa ich prístup k zdrojom, ktoré by mali byť z najbližšieho okolia a čo najmenej zaťažovať svoje okolie. Je o zužitkovaní čo najväčšej časti surovín, aby bola kuchyňa rozmanitá, zdravá a udržateľná. Zelené vidličky dostali reštaurácie Gašperov mlyn a Villa Rosa.

Gašperov Mlyn si okrem iných ocenení odniesol Zelenú vidličku.

Treba si vždy vyberať, za akým zážitkom či kvalitou idete,“ odporúča Radoslav Nackin, organizátor Gurmán Award, gurmán a vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku. „Každá z reštaurácií je v niečom vynikajúca, nie každá má luxusné zariadenie. Trendy začínajú byť bistrá v jednoduchom štýle, ale s precíznou kuchyňou. Preto, milí gurmáni, navštevujte tie reštaurácie, kde vám chutí, a podporujte ich, chváľte a odporúčajte svojim priateľom! Pretože pozitívne promo potrebujú nielen samotné reštaurácie, ale aj celá slovenská gastronómia.“

Mohlo by sa vám páčiť

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

Grand Hotel River Park hostil Globsec

Raňajky ako zážitok

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

Petícia za spravodlivú DPH

OZNAČENÉ: Gastro, rebríček, reštaurácie roka, šéfkuchár
red. 27. apríla 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Konštruktívna kritika otvára cestu
Nasledujúci článok Certifikované produkty Liptova
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
Obľúbené z nových
Manažment

Fungujete „pocitovo“? Je aj jednoduchšia cesta

Iveta Pupišová Iveta Pupišová 5. júna 2023
Raňajky ako zážitok
Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!
Grand Hotel River Park hostil Globsec
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro

Čo najviac chutí šéfkuchárom? Budete prekvapení!

3. júna 2023
Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
AktualityHotely

Grand Hotel River Park hostil Globsec

2. júna 2023
GastroKoncepty

Raňajky ako zážitok

1. júna 2023
Bešeňová
AktualityRegióny

Liptov pestrý ako vlkolínske domy

26. mája 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov

© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.

Odstránené zo zoznamu na čítanie

Vrátiť
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Stratili ste heslo?