Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
DodávateliaEventy, súťaže, oceneniaGastro

Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 12. apríla 2024
6 min. čítania
Zdieľať

Nealko vína i zmrzlina netradičných foriem

Zaujímavý trend zmienil pre časopis Hotelier Pavel Hricák z Nier Fine Wines, riaditeľ pre ČR: „Na trhu sa začína objavovať doposiaľ nepoznaný segment a to sú nealkoholické vína. Tieto vína majú svoju klientelu z rôznych dôvodov. Či už sú to šoféri, tehotné ženy, abstinenti a celkovo ľudia, ktorí nechcú piť alkohol. Je pre nich zaujímavé víno, ktoré má nula percent alkoholu, ale stále chuť vína. Alkohol sa odstraňuje rôznymi spôsobmi, jeden z nich je odparovanie. Takýmto spôsobom robíme tieto vína robíme aj my v Nemecku.“ Nealko trend nám priblížil aj prakticky, a tak pohárik nealko vína bol pre nás príjemným a autentickým „vínovým“ zážitkom tohtoročného branžového veľtrhu.

Rovnako autentickým zážitkom bola guľôčková zmrzlina, ktorá si z akvaparkov a detských zábavných centier razí cestu do ubytovacích zariadení pre rodiny s deťmi.

Pre dospelú klientelu sme vyskúšali pohárik z tvorby barmana Michala miešajúceho drinky z produktov Tatratea, ktorý zmenu trendov neregistruje. „Najväčší dopyt máme dlhodobo po Tatranskom čaj ORIGINÁL 52 %, ktorý tvorí až 60 % predaja produktov spoločnosti. Vyrába sa z čierneho čaju a zmesi bylín. Predáva sa najmä Tatrách v lyžiarskych strediskách. V lete sa zasa dáva do originálnych miešaných drinkov s ľadom. Na koktaily sa tiež hodí 37 % čajovo bylinný likér z Ibišteku a červeného čaju alebo 47 % čajovo-bylinný likér obohatený o med a extrakty zo siedmych lúčnych kvetov, kríkov a kvetov zo stromov.“

Hoci dodávateľské trendy hovoria o komplexných dodávkach, často to znamená komplex určitého druhu segmentu. Preto sa na veľtrhu sa prezentovalo viacero špecialistov, zameraných na jediný produkt. V ňom ponúkali širokú škálu možností výberu. Sem patri napríklad rôzne druhy plynových ohrievačov na terasu, pikantné koreniny, obalové materiály, alebo aj výnimočný sumček africký a výrobky z neho.

Aktualizované

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Vyberte Víno roka 2023!
Ako si vybrať dobrú raňajkovú kávu?
Raňajky ako zážitok
Ako prežiť v gastronómii? Inšpirujte sa na Gastrolove!
Ako chutí jeseň
OZNAČENÉ:Danubius Gastro 2024Dodávateľské trendygastrozariadeniaHotelierstvo
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Nasledujúci článok Zimu a leto na Liptove spoja športy na Liptov Ride
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

red.
red.
29. októbra 2025
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta