Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    3. júla 2025
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Nápoje > Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
DodávateliaGastroNápoje

Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí

red.
red.
Uverejnené: 25. júla 2024
2 min. čítania
Zdieľať

Aké víno ponúkať k obľúbenej klasike, akou je pizza? Určite nie hocijaké, záleží na omáčke, ktorou sa pizza natiera. Prinášame vám tipy na párovanie vína a najpopulárnejších druhov talianskej pizze.

Ide to vôbec spolu – pizza a víno? Ale áno! Krajinou pôvodu pizze je predsa Taliansko – a Taliani by určite nevymysleli jedlo, ku ktorému sa víno nehodí.

- Inzercia-
Ad image

Pozor si treba dať na omáčku, ktorou sa pizza natiera – tá zvyčajne pozostáva z paradajok. K paradajkám sa nehodí ostrá kyslosť vína, príliš silné triesloviny a vysoký obsah alkoholu. Taktiež je dôležité aj to, aký typ pizze si hosť objedná. Napríklad či je to jednoduchá Margherita alebo pizza plná syru Quattro Formaggi…

- Inzercia-
Ad image

Od vyzretého Rizlingu s vysokým obsahom alkoholu, či od ťažkého, barikového Alibernetu sa radšej držte ďalej. Na druhej strane, nekomplikované, ľahké až stredne plné vína, s nižším obsahom alkoholu, kyselín a trieslovín sa ukážu ako skvelý partner k talianskemu večeru, kde hlavnú rolu hrá pizza.

Pizza a víno: Tipy na párovanie

Pizza Margherita – jednoduchá pizza z paradajkovej omáčky s mozzarellou a bazalkou. Hodí sa k nej ľahké mladé červené, ktoré nevyzrievalo s drevenom sude – Modrý Portugal, Zweigeltrebe.

- Inzercia -
Ad image

Pizza Quattro Formaggi – tu treba párovať vína, ktoré ladia s bohatosťou syrov. Odporúčame stredne plný červený Dunaj alebo biele Chardonnay či Veltlínske zelené.

Pizza Hawaii – kvôli sladkosti ananásu odporúčame biele víno s ľahkou ovocnou nôtou s nižším obsahom kyselín – Irsai Oliver, Rulandské šedé.

Pizza Funghi – k hubám sa nehodia sladké vína, preto určite siahnite k suchým bielym vínam s nižšími kyselinami. Müller-Thurgau, poprípade ľahší akostný Tramín určite budú dobrým partnerom.

Pizza so salámou, prosciuttom – intenzívnejšia, slaná chuť salámy a šunky znamená, že s pizzou možno kombinovať stredne plné, červené vína – Svätovavrinecké, Frankovka modrá.

Veríme, že sme pomohli nájsť to správne víno k najpopulárnejším druhom pizze. Viac zaujímavostí zo sveta vín nájdete na portáli www.vinari.sk

Zdroj: www.vinari.sk

Mohlo by sa vám páčiť

Objednajte si a „Rozbaľte to“, znie plán na záchranu gasto prevádzok
Katarína Lukáčová: 22 obchodných taktík, ktoré menia hru
 30. ročník vinárskej súťaže Vinalies Internationales prial slovenským vinárom
Exkluzívny Pivný wellness
SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
OZNAČENÉ:Gastropárovanie jedla s vínompizza a vínovíno
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Martin Novotný, foto: AHRS/ Peter Brichta Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Nasledujúci článok Medvedie dni – netradičná cesta spoznávania tatranskej prírody
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Rudolf Huliak
OsobnostiRozhovory

Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
8. júla 2025
Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
Leto v pohári – vyskúšajte TOP koktaily roku 2025
Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
Čo SKUTOČNE funguje pri motivácii zamestnancov
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta