Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Manažment

Eko(no)logicky aj v MICE sezóne

Radim Beneš
Radim Beneš
Uverejnené: 2. októbra 2023
2 min. čítania
Zdieľať

S prichádzajúcimi jesennými mesiacmi sme vhupli do sezóny mítingov a eventov. Pamätajte na to, že konferenčné akcie prinášajú veľké množstvo odpadu. Aj tu sa dnes potrebujeme správať ekologicky a ekonomicky.

Za neosobnými online konferenciami sme všetci s úľavou zatvorili dvere, respektíve obmedzili ich na časovo úsporné mítingy a s radosťou vítame stretnutia naživo. Aj pri nich je potrebné hľadať priestor na úsporu životného prostredia a v konečnom dôsledku aj vlastnej peňaženky.

S organizovaním konferencie totiž súvisí množstvo vyprodukovaného odpadu – vystavovateľmi, účastníkmi, sprievodnými akciami, hosťami a brigádnikmi. Tento odpad vzniká pred akciou, počas nej, aj po jej skončení.

Čo môžete v rámci ekologického programu hotela urobiť?

  • Ak potrebujete používať na akciách alebo cateringu plastový riad, potom iba z recyklovateľných materiálov.
  • Nedopitú vodu účastníkov akcie využívajte na umývanie podlahy alebo zalievanie kvetov.
  • Kávová usadenina poslúži ako bioodpad.
  • Pri množstve vyprážaných jedál vzniká použitý olej, vykupuje ho ako nebezpečný odpad externá spoločnosť.
  • Pri výrobe jedál pre klientov MICE akcií vzniká tiež množstvo odrezkov zo zeleniny a ovocia, ktoré je možné spracovať na čatní, čipsy, smoothies, rôzne polievky a šaláty a zvyšok tvorí bioodpad.
  • Obmedzujte výrobky v jednorazových plastových obaloch.
  • Zálohovanie obalov zo skla alebo keg sudov je štandardom, zvyšné fľaše patria do kontajneru na separovaný odpad. Jeho základ tvoria nádoby na plast, sklo, papier, zmesový komunálny odpad a bioodpad.
  • Konferencie a podobné veľkokapacitné akcie a eventy vyprodukujú množstvo neskonzumovaného jedla. Stálo by za úvahu riešiť tento druh odpadu cez objednávku jedál vopred, vynormovať množstvo surovín, toto objednať a pripraviť pre účastníkov akcií.
  • Za úvahu tiež stojí darovať neskonzumované jedlo charitatívnym organizáciám, ktoré ich rozdelia medzi potrebných. Potraviny pred expiráciou potom venovať potravinovej banke alebo sociálnym zariadeniam po dohode s ich vedením. 

Event každého druhu ponúka rôzne možnosti ekologických opatrení, ktoré sa nie vždy dajú zovšeobecniť. Ak je súčasťou vašej stratégie aj komplexný ekologický prístup, sami nájdete množstvo procesov, ktorým prospeje moderná zmena.

Mohlo by sa vám páčiť

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Chceš rešpekt – daj rešpekt
Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Radim Beneš
Dlhoročný hotelier s titulom Hotelier roka v kategórii sieťových hotelov prešiel riaditeľskou stoličkou viacerých špičkových zariadení v Česku aj na Slovensku. Svoje skúsenosti rád odovzdáva nielen študentom stredných škôl, ale aj našim čitateľom. Od roku 2022 pomáha manažérom a ich tímom napredovať v rámci svojej vzdelávacej a konzultačnej spoločnosti Hotelový doktor.
Predchádzajúci článok Luxus v antickom prostredí
Nasledujúci článok Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

TS
TS
15. novembra 2025
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta