Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Manažment > Eko(no)logicky aj v MICE sezóne
Manažment

Eko(no)logicky aj v MICE sezóne

Radim Beneš
Radim Beneš
Uverejnené: 2. októbra 2023
2 min. čítania
Zdieľať

S prichádzajúcimi jesennými mesiacmi sme vhupli do sezóny mítingov a eventov. Pamätajte na to, že konferenčné akcie prinášajú veľké množstvo odpadu. Aj tu sa dnes potrebujeme správať ekologicky a ekonomicky.

Za neosobnými online konferenciami sme všetci s úľavou zatvorili dvere, respektíve obmedzili ich na časovo úsporné mítingy a s radosťou vítame stretnutia naživo. Aj pri nich je potrebné hľadať priestor na úsporu životného prostredia a v konečnom dôsledku aj vlastnej peňaženky.

- Inzercia-
Ad image

S organizovaním konferencie totiž súvisí množstvo vyprodukovaného odpadu – vystavovateľmi, účastníkmi, sprievodnými akciami, hosťami a brigádnikmi. Tento odpad vzniká pred akciou, počas nej, aj po jej skončení.

Čo môžete v rámci ekologického programu hotela urobiť?

  • Ak potrebujete používať na akciách alebo cateringu plastový riad, potom iba z recyklovateľných materiálov.
  • Nedopitú vodu účastníkov akcie využívajte na umývanie podlahy alebo zalievanie kvetov.
  • Kávová usadenina poslúži ako bioodpad.
  • Pri množstve vyprážaných jedál vzniká použitý olej, vykupuje ho ako nebezpečný odpad externá spoločnosť.
  • Pri výrobe jedál pre klientov MICE akcií vzniká tiež množstvo odrezkov zo zeleniny a ovocia, ktoré je možné spracovať na čatní, čipsy, smoothies, rôzne polievky a šaláty a zvyšok tvorí bioodpad.
  • Obmedzujte výrobky v jednorazových plastových obaloch.
  • Zálohovanie obalov zo skla alebo keg sudov je štandardom, zvyšné fľaše patria do kontajneru na separovaný odpad. Jeho základ tvoria nádoby na plast, sklo, papier, zmesový komunálny odpad a bioodpad.
  • Konferencie a podobné veľkokapacitné akcie a eventy vyprodukujú množstvo neskonzumovaného jedla. Stálo by za úvahu riešiť tento druh odpadu cez objednávku jedál vopred, vynormovať množstvo surovín, toto objednať a pripraviť pre účastníkov akcií.
  • Za úvahu tiež stojí darovať neskonzumované jedlo charitatívnym organizáciám, ktoré ich rozdelia medzi potrebných. Potraviny pred expiráciou potom venovať potravinovej banke alebo sociálnym zariadeniam po dohode s ich vedením. 

Event každého druhu ponúka rôzne možnosti ekologických opatrení, ktoré sa nie vždy dajú zovšeobecniť. Ak je súčasťou vašej stratégie aj komplexný ekologický prístup, sami nájdete množstvo procesov, ktorým prospeje moderná zmena.

- Inzercia -
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
Lovebrand
Láskavý feedback prináša zmenu, tvrdá kritika protiútok
Konštruktívna kritika otvára cestu
Nájde si LEAN – štíhle riadenie, cestu do hotelovej sféry?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Radim Beneš
Dlhoročný hotelier s titulom Hotelier roka v kategórii sieťových hotelov prešiel riaditeľskou stoličkou viacerých špičkových zariadení v Česku aj na Slovensku. Svoje skúsenosti rád odovzdáva nielen študentom stredných škôl, ale aj našim čitateľom. Od roku 2022 pomáha manažérom a ich tímom napredovať v rámci svojej vzdelávacej a konzultačnej spoločnosti Hotelový doktor.
Predchádzajúci článok Luxus v antickom prostredí
Nasledujúci článok Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta