Categories
Pre bezpečnosť vašich hostí
Published: október 15, 2018
Štatistiky ukazujú, že najviac požiarov v hoteloch, asi 45 %, vzniká v kuchyniach. V hotelových izbách vzniká iba 12 % požiarov, na ktoré však pripadá 31 % zranení a 72 % obetí na životoch. V hlavnej téme Hoteliera sa preto podrobnejšie zameriame na riešenie požiarnej signalizácie v týchto dvoch kritických priestoroch.
Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje
Published: jún 6, 2018
Martin Kurhajec a jeho reštaurácia Al Lago v hoteli Solisko získali tento rok od zostavovateľov publikácie Trend Top reštaurácie a hotely 2018 špeciálne ocenenie Reštaurácia Pána šéfkuchára. Tento titul získava podnik, v ktorom je šéfkuchár zároveň aj majiteľom. Skĺbiť tieto dve náročné pozície nie je nič jednoduché, ale na Štrbskom Plese sme našli dôkaz, že sa to dokázať skutočne dá.
Pivo ako životný štýl, alebo reštauračné pivovary sú v kurze
Published: jún 6, 2018
Pivo už nie je len nápoj, stal sa z neho životný štýl. Ľuďom zachutila rôznorodosť špeciálnych pív. Kým v roku 2009 bolo na území Slovenska 7 malých pivovarov, dnes je ich viac než 70.
Rastislav Kubáň, majster sveta v miešaní drinkov
Published: jún 6, 2018
Nastavenie hotelových barov, aktuálne barové trendy a pozadie svojho víťazstva nám priblíži mixológ, barman a konzultant Rastislav Kubáň, aktuálny majster sveta v miešaní drinkov.
Kráľovský zážitok Hotel ROYAL PALACE*****
Published: jún 6, 2018
Symbolicky v Turčianskych Tepliciach, v blízkosti geografického stredu Európy sa v sobotu 19. mája 2018 vrátila do Zlatých kúpeľov atmosféra kráľovských návštev, ktoré kúpele poctili svojou prítomnosťou v minulosti opakovane. Novou dominantou Zlatých kúpeľov Turčianske Teplice sa stal elegantný Hotel ROYAL PALACE*****. Pôvodná budova hotela z roku 1883 niesla meno Elizabeth (Erszébet), na počesť cisárovnej Alžbety Bavorskej, známej aj ako Sissi, ktorá kúpele navštevovala. Dnešný hotel, ktorý nadväzuje na kráľovskú eleganciu a luxus, túto tradíciu spája s tým najmodernejším, čo v súčasnom svete hotelierstva môžeme nájsť. O otvorení hotela, ale aj o jeho ambíciách, sme sa rozprávali s riaditeľom hotela Igorom Gondárom.