Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
AktualityTémaVzdelávanieVzdelávanie

Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov

Martina Matejová
Martina Matejová
Uverejnené: 3. mája 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Erasmus a duálne vzdelávanie sú dva vzdelávacie prístupy, ktoré ponúkajú študentom možnosť spojiť akademické vzdelávanie so skúsenosťami z reálneho sveta. Ich kombinácia vytvára silný vzdelávací zážitok, ktorý pripraví študentov na požiadavky rýchlo sa meniaceho globálneho trhu práce. Preto patria medzi priority Hotelovej akadémie Mikovíniho 1 v Bratislave.

Obsah
Študenti sa rozvíjajú v kariérnej i osobnostnej rovineDuálne vzdelávanie učí odborné aj mäkké zručnosti

Účasť študentov na programe Erasmus im v prvom rade poskytuje príležitosť získať cenné medzinárodné skúsenosti a rozšíriť si obzory. Prostredníctvom života a štúdia v cudzej krajine zažívajú novú kultúru, spoznávajú jazyk a spôsob myslenia, vďaka čomu získavajú globálnejší pohľad. Duálne vzdelávanie im zase poskytuje príležitosť získať reálne skúsenosti doma, čo je nevyhnutné pre ďalšiu úspešnú kariéru v odbore.

- Inzercia-
Ad image

Študenti sa rozvíjajú v kariérnej i osobnostnej rovine

Podľa Kornélie Lohyňovej, pedagogičky a ambasádorky programu eTwinning účasť v programe Erasmus môže študentom pomôcť rozvíjať dôležité životné zručnosti, ako je samostatnosť, prispôsobivosť a sebestačnosť. Pohybom v neznámom prostredí a prispôsobovaním sa rôznym akademickým a kultúrnym normám sa študenti stávajú sebavedomejšími a schopnejšími jednotlivcami. Tieto zručnosti sú užitočné nielen pre ich budúce akademické aktivity, ale aj pre ich osobný a profesionálny život. „Fungujeme v globálnom svete, a preto potrebujeme otvárať hlavy aj srdcia našich študentov k tomu, aby rástli, rozvíjali empatiu, aby boli pripravení na to, že v budúcnosti budú musieť spolupracovať a tvoriť, byť pripravení na čoraz väčšiu rozmanitosť, ktorá ich čaká,“ hovorí K. Lohyňová.

Zahraničná skúsenosť zvyšuje aj kariérne vyhliadky študentov. Zamestnávatelia oceňujú kandidátov s medzinárodnými skúsenosťami, keďže majú často širší rozhľad a dokážu efektívne pracovať v rôznorodých tímoch. Študenti, ktorí sa zúčastňujú programu Erasmus, navyše dokážu nadviazať kontakt s medzinárodnými kolegami a potenciálnymi zamestnávateľmi, čo môže byť na dnešnom globalizovanom trhu práce neoceniteľné. Preto by školy mali svojich študentov podporovať v účasti na programe Erasmus, aby im poskytli cenné vzdelávacie a životné skúsenosti.

Rozhovor s Kornéliou Lohyňovou, pedagogičkou a ambasádorkou eTwinning o projektoch zahraničných študentských pobytov

Duálne vzdelávanie učí odborné aj mäkké zručnosti

Duálne vzdelávanie v hotelovom sektore je efektívny spôsob, ako preklenúť priepasť medzi akademickým vzdelávaním a rozvojom praktických zručností na Slovensku. Prostredníctvom praktických skúseností si študenti dokážu pochopiť fungovanie odvetvia u nás, naučiť sa zvládať zložité situácie a budovať vzťahy s odborníkmi, čo zlepší ich pracovné vyhliadky po ukončení štúdia.

- Inzercia -
Ad image

Ďalšou výhodou duálneho vzdelávania je, že umožňuje študentom učiť sa a pracovať súčasne, bez toho, aby museli obetovať jedno pre druhé. Môžu aplikovať teoretické koncepty na praktické situácie v reálnom čase, čo je efektívnejšie ako jednoduché učenie sa z kníh.

S rýchlo sa meniacimi technológiami a požiadavkami zákazníkov je čoraz dôležitejšie, aby profesionáli v oblasti pohostinstva ovládali rôznorodé zručnosti, odborné – technické aj mäkké zručnosti, ako je komunikácia, tímová práca a riešenie problémov.

Magdaléna Ochabová, riaditeľka Hotelovej akadémie Mikovíniho v Bratislave hodnotí vzájomnú spoluprácu školy a hotelierov.

Riaditeľka Hotelovej akadémie Mikovíniho v Bratislave hodnotí spoluprácu školy a hotelov

Mohlo by sa vám páčiť

Pre lepší život v Tatrách
Bratislavské hotely ocenili najlepších praktikantov
Ministerstvo podporí 30 významných športových podujatí
Turizmus v digitalizácii zaostáva, nové ministerstvo to chce zmeniť
Svetový pohár v Jasnej už tento víkend
OZNAČENÉ:ErasmusHotelová školaštudenti
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Martina Matejová
Maťa je dušou online portálu Hotelier.sk. Svoje skúsenosti z oblasti PR a online marketingu detailne pretavuje do ľúbivej webovej stránky. Jej zásluhou sa vám Hotelier.sk dobre číta, je prehľadný aj pohľadný, výstižný aj inšpiratívny.
Predchádzajúci článok summer vacation Kvíz – Akú aktivitu by ste mali vyskúšať toto leto?
Nasledujúci článok Gastronomy Slovakia Gastronomy Slovakia sa zúčastnilo 400 hostí
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta