Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
    Slovenské Maledivy. Tília Resort ukázal novú letnú tvár Oravy
    6. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Great Taste pre slovenskú medovinu
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Great Taste pre slovenskú medovinu
Eventy, súťaže, oceneniaRegióny

Great Taste pre slovenskú medovinu

red.
red.
Uverejnené: 1. septembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Slovenské Medovinárstvo Apimed z Dolnej Krupej uspelo na medzinárodnej gastronomickej súťaži GREAT TASTE v Londýne. Dve vzorky odrodových medovín získali v širokej konkurencii od odborníkov ocenenie v podobe dvoch a troch zlatých hviezd.

O víťazoch rozhodla 500-členná porota

Do aktuálneho ročníka Great Taste Awards sa prihlásilo viac ako 14-tisíc produktov zo 109 krajín a o ich úspechoch rozhodovala 500-členná porotcovská komisia. Tú tvoria odborníci z rôznych gastro odvetví, ktorí hodnotia vzorky naslepo. To znamená, že žiaden z porotcov nepozná názov, obal ani značku produktu, ktorú hodnotí.

- Inzercia-
Ad image

Do súťaže sa zapojilo aj Medovinárstvo Apimed, ktoré sídli v obci Dolná Krupá neďaleko Trnavy. Ich Staroslovanská medovina svetlá z agátového medu získala najvyššie možné ocenenie tri hviezdy a Staroslovanská medovina tmavá z lesného medu získala dve hviezdy.

- Inzercia-
Ad image

Využívajú druhovú pestrosť a rozmanitosť

„Tešíme sa, že naše odrodové medoviny boli ocenené za ich typickú farbu, lahodnú vôňu a vyváženú dochuť medu, z ktorého sú vyrobené. To je cesta, ktorou sa uberá naša filozofia. Využívame druhovú pestrosť a rozmanitosť slovenského včelieho medu,“ hovorí Peter Kudláč, majiteľ Medovinárstva Apimed.

Ocenenie Great Taste sa považuje za najvyššie vo svete gastronómie. „Úspech na svetovej úrovni nepochybne zaraďuje Staroslovanskú medovinu svetlú aj tmavú, ktoré pochádzajú z Regiónu Trnava, do elitného klubu toho najlepšieho, čo porotcovia tento rok ochutnali,“ hovorí Alexander Prostinák, riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

- Inzercia -
Ad image

Pre slovenské Medovinárstvo Apimed to nie je prvé ocenenie. Ich medoviny pravidelne oceňujú na prestížnych svetových súťažiach. Bariková medovina získala titul „Best Mead in the World“, ako najlepšia medovina sveta na súťaži APIMONDIA 2015 v Južnej Kórei.

Medolandia

Rodinné medovinárstvo vybudovalo v Dolnej Krupej zážitkový areál Medolandia, kde sa návštevníci počas prehliadky dozvedia o histórii a význame miesta, o medových produktoch a medovinách, ako aj o slávnej rodáčke z Dolnej Krupej – ružovej grófke Márii Henriete Chotekovej.

Medolandia privítala prvých hostí v septembri 2019.

„Obec Dolná Krupá počas letných mesiacov zdobia farebné a voňavé ruže. Najviac sa ich nachádza v Rozáriu M. H. Chotekovej v Medolandii. Z lupienkov ruže Rosengräfin Marie Henriette sa v medovinárstve vyrába unikátna ružová medovina,“ dodáva Prostinák.

Súťaž Great Taste, ktorú organizuje Guild od Fine Food, patrí medzi najsledovanejšie a najdôveryhodnejšie na svete a od roku 1993 ňou prešlo viac ako 150 000 produktov. Je považovaná za “Oscary” vo svete potravín a každoročne posudzuje produkty z celého sveta. Logo Great Taste na etikete je znakom, že produktu a jeho predajcovi môžete dôverovať pri nákupe jedla a nápojov.

Foto: Region Trnava, Apimed

Mohlo by sa vám páčiť

Žilinská hotelová akadémia prepája teóriu s praxou
Na Lomnickom štíte si pripomenuli 10. výročie od vzniku videoklipu Happy (We are from High Tatras, Slovakia)
Svetový pohár sledovalo 100 miliónov divákov, potenciálnych návštevníkov Slovenska
Festival gurmánov odštartoval, prekvapila šiška v parfume a biely mak
Atrakciou trnavského leta je Srandoň
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelová izba I.
Nasledujúci článok Veronika Šiklová: Čo ma posúva ako hotelierku
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Obchod a marketing

Ako premeniť dovolenku na Slovensku na zážitok konkurujúci moru

Simoneta Vargová
Simoneta Vargová
28. júla 2025
Priehrada Liptovská Mara – poznaná aj nepoznaná
Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Aj VY môžete ovplyvniť krutý chov rýchlokurčiat na Slovensku
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta