Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Next Chef je Samuel Idešic
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Next Chef je Samuel Idešic
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Next Chef je Samuel Idešic

red.
red. Uverejnené: 3. augusta 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Next Chef je projekt, ktorým študentov bratislavskej Hotelovej akadémie na Mikovíniho ulici oslovila reštaurácia Colette, zameraná na modernú francúzsku kuchyňu. Víťaz dostal príležitosť prezentovať svoje kuchárske umenie reálnym hosťom podniku vo forme týždenného špeciálu.

Svoje kuchárske schopnosti a kulinárske umenie sa prihlásili predviesť štyria žiaci druhého a tretieho ročníka hotelovej akadémie. Vanesa Račková, Šimon Balog, Kristián Šimek a Samuel Idešic sa stretli začiatkom júna v semifinále, aby pred odbornou porotou pripravili tri porcie predjedla v čase 90 minút.

- Inzercia-
Ad image

Losovanie o hlavnú surovinu

Najskôr si vylosovali hlavnú surovinu – voľba padla na zemiak alebo červenú repu. Vopred si pripravili recept a kalkuláciu. Súťažili vo dvojiciach – Vanesa s Kristiánom a Šimon so Samuelom. Pri príprave jedál ich pozorovala a hodnotila porota. Zameriavali sa na náročnosť použitých techník, kreativitu jedla, plating a chuť.

Rozhodovanie bolo ťažké, všetci predviedli veľkú dávku kreativity. Do finále postúpili Samuel a Kristián, ale z dôvodu dovolenky musel postup prenechať Šimonovi, ktorý skončil bodovo na treťom mieste.

- Inzercia -
Ad image

Témou bol „vau” efekt

Finalisti sa začali pripravovať na finále, ktoré sa uskutočnilo koncom júna. Mali pripraviť hlavné jedlo v čase dvoch hodín. Hlavným kritériom bolo „prekvapenie vo vnútri“ – pripraviť jedlo, ktoré bude v sebe ukrývať prekvapenie a spôsobí na tanieri „vau“ efekt.

Šimon pripravil ratatouille zabalené v baklažáne ozdobené s jedlými kvetmi.

Šimon si pripravil tradičné ratatouille, ktoré zabalil do baklažánu a dozdobil jedlými kvetmi. K tomu podával jemnú omáčku a opečenú papriku. Samuel si pripravil jemnú panenku obalenú v sezame plnenú hubami doplnenú parmezánovou omáčkou s mandľami.

Samuelovo víťazné menu bola panenka v sezame s parmezánovou omáčkou.

- Inzercia-
Ad image

Do odbornej poroty sa posadili zástupcovia médií, foodblogeri a influenceri z prostredia gastronómie. Rozhodli o tom, že víťazom sa stal Samuel Idešic, ako jediný z odboru kuchár.

Next Chef Samuel Idešic

Okrem titulu Next Chef získal aj možnosť prezentovať svoje umenie reálnym hosťom vo forme týždenného špeciálu v reštaurácii Colette.

Zástupkyňa pre praktické vyučovanie Mgr. Iveta Menyhartová

Hlavná majsterka pre odborný výcvik Ing. Emília Bačová

Mohlo by sa vám páčiť

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

Ako chutí jeseň

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

Great Taste pre slovenskú medovinu

red. 3. augusta 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Nasledujúci článok Čo možno neviete o grilovaní
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

GastroRozhovory

Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané

27. septembra 2023
GastroJedlá a recepty

Ako chutí jeseň

22. septembra 2023
GastroProdukty

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

12. septembra 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaRegióny

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

8. septembra 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?