Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku

red.
red. Uverejnené: 2. augusta 2023
3 min. čítania
Zdieľať

V hotelierstve sa našla. Je vďačná za to, že môže celý život robiť prácu, ktorá ju baví – a stále v slovenských veľhorách. Čo posúva ďalej prevádzkovú riaditeľku známeho Hotela FIS na Štrbskom Plese a čo sa stále učí?

To, že moja profesionálna kariéra smerovala do hotelierstva prišlo akosi prirodzene, aj vzhľadom na to, že sme bývali vo Vysokých Tatrách. Počas letných prázdnin som si vyskúšala prácu  v tatranských Interhoteloch, či už v obsluhe, alebo ako chyžná. Po maturite na gymnáziu som začala pracovať na recepcii hotela Patria na Štrbskom Plese. Táto práca ma natoľko zaujala, že nadstavbové  štúdium hotelovej akadémie, neskôr aj vysokú školu, som absolvovala externe. Prešla som rôznymi pozíciami v rámci hotelových úsekov a načerpala mnoho skúseností z celkového chodu hotela.

- Inzercia-
Ad image

Po čase  som sa presunula len o kúsok ďalej –  do hotela FIS Štrbské Pleso, ktorý je dnes súčasťou siete hotelov TMR. Tam aktuálne pôsobím. Najskôr ako hotelová manažérka a od roku 2013 vediem hotel ako prevádzková riaditeľka. Táto práca mi priniesla veľa nových výziev a rôznorodosti, musela som sa toho veľa naučiť. Teší ma, že každý deň je iný a vždy sa niečo deje, aj keď niekedy je toho až príliš veľa😊.

Mám to šťastie, že celý život robím prácu, ktorá ma baví a som za to vďačná.

- Inzercia -
Ad image

Mám rada ľudí a vždy sa snažím venovať im svoju pozornosť. Nie vždy je všetko ideálne, riešim nielen príjemné veci a pochvaly, ale občas sa nájde aj negatívna spätná väzba. To je pre mňa výzva vyriešiť problém s ľahkosťou a úsmevom a získať si verných klientov. Hostia vnímajú emócie a veľmi si želám, aby si v súvislosti s ich pobytom u nás pamätali len tie pozitívne. To by nebolo možné bez tímu mojich skvelých kolegov. Napriek tomu, že nie sme veľký kolektív (a je čoraz ťažšie nájsť nových spoľahlivých kolegov), držíme spolu. Všetci pracujú s úsmevom a pre mňa je dôležité, že vidia zmysel v našom spoločnom snažení a často idú až za hranice svojich možností… To nie je samozrejmosť a nešlo by to bez vzájomnej komunikácie, pochopenia  a spolupráce. Vždy sa snažím nájsť riešenie problému, aj keď  sa zdanlivo zdá neriešiteľný.

Pri svojej práci spoznávam mnoho zaujímavých ľudí, ale veľmi rada mám aj čas, kedy sa venuje číslam  a analýzam, najmä ak sú výsledky pre náš hotel pozitívne. Som nastavená na dosahovanie cieľov a ťažko prijímam, ak ich na 100 % nedosiahneme, ale učím sa to…

Moja práca mi dáva naozaj veľa. Je to nikdy nekončiace učenie sa pokore, trpezlivosti, komunikácii, spolupráci, hľadanie nových ciest a nachádzanie riešení. Učím sa prijímať kompromisy a pozerať sa na veci s nadhľadom.

- Inzercia-
Ad image

A čím som staršia, tým je pre mňa dôležitejšie vytvorenie harmónie  medzi prácou a osobným životom. Dnes už viem, že ak chcem vykonávať svoju prácu dobre, je pre mňa dôležité tešiť sa do práce…

Mohlo by sa vám páčiť

Veronika Šiklová: Čo ma posúva ako hotelierku

Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera

Lucia Arbetová:  Čo ma posúva ako hotelierku

Ján Chmelnický: Čo ma posúva ako hoteliera

Anna Jarinová: Čo ma posúva ako hotelierku

red. 2. augusta 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Zvedavé svište učili ako zachraňovať životy
Nasledujúci článok Next Chef je Samuel Idešic
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Čo ma posúva ako hoteliera

Veronika Šiklová: Čo ma posúva ako hotelierku

4. septembra 2023
Peter Andráš
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera

16. augusta 2023
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Lucia Arbetová:  Čo ma posúva ako hotelierku

19. júla 2023
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Ján Chmelnický: Čo ma posúva ako hoteliera

11. júla 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?