Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hostinec Palatín, Kaštieľ Pálffy
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje

red.
red.
Uverejnené: 2. januára 2024
4 min. čítania
Hostinec Palatín, Kaštieľ Pálffy
Zdieľať

Rekordných 44 reštaurácií z celého Slovenska predstaví v 11. ročníku gurmánskeho festivalu svoje atraktívne degustačné menu. Zimný festival jedla 2024 prináša hviezdy slovenskej gastronómie, osvedčené gurmánske adresy, ale aj nové talenty slovenskej gastroscény.

- Inzercia-
Ad image

Býva už dobrou tradíciou, že gastronomický rok na Slovensku sa začína Zimným festivalom jedla. Reštaurácie po celom Slovensku pre svojich hostí pripravili to najlepšie, čo ich jedálniček ponúka.

Navštívte UFO, Mlyn 108, Chateau Čereňany, Doma u nás, Kaviareň Slávia, IASAI, Au Café, BISTRONOMY či Albrecht, Carnevalle, Nostalgie, Villa Rosa, Ohnisko, Hostinec Košice, Chateau Gbeľany, Hotel Hviezdoslav či Zylinder…

Nostalgie
Bistronomy

- Inzercia -
Ad image

Stálice, vychádzajúce hviezdy, aj novinky

Prezentovať sa budú noví talentovaní kuchári z reštaurácií, ako je Apolka z Bratislavy s prešporskou kuchyňou, Palatín vo Svätom Jure s rakúsko-uhorskou kuchyňou, Origin z Lučenca s modernou regionálnou kuchyňou a Bistro Bakoš z Košíc. Okrem klasických reštaurácií vám odporúčame vyskúšať aj prestížne hotelové reštaurácie, ako je Sissi v Hoteli Lomnica ***** v Tatranskej Lomnici, či Hotel Panoráma**** na Štrbskom Plese, Grand Restaurant Residence Hotel & Club ***** na Donovaloch a Hotel Elizabeth**** v Trenčíne.

Hotel Elizabeth
Elizabeth
Hotel Panoráma

Novinka z minulého roka sa osvedčila a zapojí sa aj tento rok. Jolly Jocker v podobe prestížnej reštaurácie z Rakúska: TRIAD oceňovaného šéfkuchára Uwe  Machreicha.

Ďalšou NOVINKOU a vskutku bombastickou, je zapojenie 2-michelinskej reštaurácie Platán, šéfkuchára Ištvána Peštiho z Maďarska. Zapojí sa ako Jolly Jocker so svojim Bistrom Platán. 

Pridajte sa k tisícom gurmánov a vychutnajte si Zimný festival jedla, najobľúbenejšiu gastronomickú akciu!

Ako funguje Zimný festival jedla?

Festival funguje na princípe rezervácií vo vybraných reštauráciách. Hosť si vyberie zo zoznamu reštaurácií, ktoré do festivalu vybral bedeker Gurmán na Slovensku. Pozrie si ich festivalové menu pozostávajúce z 3-4 jedál, vína a minerálnej vody a to, ktoré ho najviac osloví, si vyberie pre svoju degustáciu. Trojchodové menu je vo všetkých reštauráciách v cene 32 eur alebo 35 eur. Iba Zlatou vidličkou ocenené reštaurácie ponúkajú 4-chodové menu v cene 55 eur. Počty miest v každej reštaurácii sú limitované. Nie každá ponúka možnosť rezervácie na každý deň, preto je dobré si rezervovať vybranú degustáciu čo najskôr.

Sprievodný program

Populárne Gurmán Busy už nečakajte. Tie boli podľa organizátora Radoslava Nackina iba návodom, ako si rezerváciou zaujímavých reštaurácií môžu ľudia spraviť zážitkový výlet po Slovensku. Pre Zimný festival jedla 2024 bude novinkou zážitkový kuchársky kurz s najlepšími kuchármi Slovenska. Prvý bude s Jozefom Masarovičom, šéfkuchárom reštaurácie UFO, kuchárom roka 2020 na Slovensku. Pripravuje sa ešte jeden takýchto výnimočný kurz, informácie o ňom nájdete TU. Kurz s kapacitou 10 osôb sa hodí aj pre začiatočníkov.

Atraktívne sú aj Gurmánske pobyty, ktoré ponúkajú hotelové zariadenia zapojené do ZFJ. Za zvýhodnenú cenu dávajú k dispozícii ubytovanie a k nemu festivalovú večeru.

Už tradične patria k sprievodnému programu aj Gurmánske víkendy so Champagne Laurent Perrier vo vybraných festivalových reštauráciách v jeden víkend v danom regióne Slovenska. Hosť dostane k svojmu menu navyše pohár Champagne.

Wakizashi
Wakizashi

Organizátorom podujatia je Radoslav Nackin, ktorý zastrešuje viaceré spoločensko-gastronomické  akcie na Slovensku, z nich najvýznamnejšie je medzinárodné odborné sympózium Gastronomy Slovakia. Je tiež autorom bedekra Gurmán na Slovensku, vydavateľom gastronomického časopisu Gurmán na Slovensku, Thuries Academy či Školy varenia pre gurmánov vo Sv. Jure.

Obľúbené celoslovenské gastronomické podujatie sa organizuje aj vďaka spolupráci s partnermi akcie. Hlavnými partnermi sú tento rok Slovakia Travel, FUN rádio, Startitup, spoločnosť KON – RAD s. r. o – dodávateľ svetoznámych vôd S.Pellegrino a Acqua Panna, ktoré ponúkajú festivalové reštaurácie ako súčasť svojho menu.

Mohlo by sa vám páčiť

Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
Husacie hody po celý rok
Krízy prajú odvážnym
Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
Vianoce s profi-receptami
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Na Horehroní z rozprávky do rozprávky
Nasledujúci článok Výpoveď! Aj tú musí hotelier zvládať…
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta