Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmánsky butik
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Gurmánsky butik
GastroKoncepty

Gurmánsky butik

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 18. augusta 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Reštaurácia, bistro, snack, bar, street food, kaviareň, pekáreň, gastropub a mnohé iné koncepty si spájame s gastronómiou, väčšinou však medzi nimi butik nenájdete. Preto nás zaujala nová bratislavská prevádzka s názvom Gurmánsky butik. A za butikom je – ako inak – modelka.

Obsah
Červený rúž a oblak parfumu Paríž na tanieriĎalšie plány

Prečo butik? „V butiku kupujete luxus, nadštandard, má v sebe nádych noblesy a výnimočnosti. Hľadáte v ňom originalitu a nie konfekciu. A presne o tom je náš koncept – preto butik. A gurmánsky preto, lebo ide o výnimočnosť a originalitu v jedle,“ vysvetľuje zakladateľka a spolumajiteľka konceptu Michaela Budáčová. Chuť francúzskych koláčikov ju oslovila natoľko, že sa ich rozhodla priniesť na Slovensko. Svoj nápad zdieľala s ľuďmi „od fachu“ a vytvorila profesionálny tím.

- Inzercia-
Ad image
Majiteľka gurmánskeho butiku Colette Michaela Budáčová.

Červený rúž a oblak parfumu

A prečo Colette? Pod vznešeným francúzskym menom si  môžete predstaviť šarmantnú Francúzsku s červeným rúžom s vôňou francúzskeho parfumu… Práve toto meno zanechalo v Richardovi krásne spomienky na Francúzsko a Paríž. Krásny a voňavý Paríž. Aj počas jeho praxe v jednej z parížskych reštaurácií patrila k pravidelným návštevníkom dáma menom Colette. Jej tvár nikdy nevidel, no vždy ju sprevádzal osobitý šarm ženy a očarujúci parfum.

Pre Michaelu bolo v branži všetko nové. „Na začiatku ma prekvapili najmä prísne hygienické štandardy, ktoré musia spĺňať prevádzky na Slovensku, napríklad počet umývadiel. O takýchto detailoch som predtým nemala ani tušenie. Celkovo mi podnikanie v gastronómii prináša každý deň nejaké prekvapenia,“ usmieva sa.

- Inzercia -
Ad image

Paríž na tanieri

Najväčšou výzvou v dnešných časoch je nájsť personál a s ňou sa popasovali aj v Colette. Dnes majú v kuchyni dvoch zamestnancov, skvelú dámu, ktorá má na starosti pečenie a pastry sekciu a dvoch ľudí na bare. Výzva bolo o to náročnejšia, že koncept má otvorenú kuchyňu a je viac zameraný na interakciu medzi personálom a zákazníkom. Na druhej strane je pre hostí skvelé konverzovať so šéfkuchárom popri tom, ako im na „zdieľaných“ tanierikoch pripravuje večerné menu Paríž na tanieri. Rovnako je otvorený aj bar, kde priestoru kraľuje priznaný bar a vitrína plná francúzskych delikatés. V nej dominujú najmä francúzske madlenky, ktoré si vďaka gurmánskemu butiku získavajú srdcia Slovákov.

„Musím povedať, že máme úžasných zákazníkov. Zatiaľ máme len dobré skúsenosti, všetci sú veľmi milí a je ich radosť obsluhovať. Dokonca sme si za krátky čas vybudovali aj stálu klientelu, ktorú si veľmi vážime. Tešíme sa, že vďaka nám začali ľudia objavovať nové chute – chute Paríža.“

No prvenstvo v predaji si od začiatku držia madlenky, ktorých chute obmieňajú a vymýšľajú nové kolekcie. „Myslím, že ich okolie začína milovať, tiež je to skvelá pochúťka pre deti, nehovoriac o Francúzoch, ktorí sa vďaka nim u nás cítia ako doma,“ usmieva sa Michaela. Z večerného menu sú najpopulárnejšia Foie Gras, Bavette Steak a jahňací bourguion.

Ďalšie plány

Okrem madleniek chcú prinášať stále niečo nové z parížskej kuchyne, viac pracovať na cateringovej sekcii, ktorá mala na doterajších akciách veľký úspech. „Chceme viac eventov, nových dezertov a spoluprác, na ktorých teraz pracujeme. Chcem, aby Colette bola miestom place to be, kde sa ľudia radi stretávajú, rozprávajú a zažívajú spolu niečo skvelé a chutné,“ uzatvára majiteľka.

Foto: archív Colette

Mohlo by sa vám páčiť

Prestieranie a 5 štýlov, ktoré by ste mali ovládať
Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Máte svoje obľúbené víno? Dajte mu hlas v súťaži a vyhrajte ho!
Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
OZNAČENÉ:FrancúzskoMadlenkyModelkaŠéfkuchár
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Marhuľovým údolím Wachau
Nasledujúci článok „Ich ťažké príbehy tu s nimi žijeme,“ hovorí Peter Cák, hotelier, ktorý ubytoval stovky Ukrajincov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta