Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Gurmánsky butik
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Gurmánsky butik
GastroKoncepty

Gurmánsky butik

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 18. augusta 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Reštaurácia, bistro, snack, bar, street food, kaviareň, pekáreň, gastropub a mnohé iné koncepty si spájame s gastronómiou, väčšinou však medzi nimi butik nenájdete. Preto nás zaujala nová bratislavská prevádzka s názvom Gurmánsky butik. A za butikom je – ako inak – modelka.

Obsah
Červený rúž a oblak parfumu Paríž na tanieriĎalšie plány

Prečo butik? „V butiku kupujete luxus, nadštandard, má v sebe nádych noblesy a výnimočnosti. Hľadáte v ňom originalitu a nie konfekciu. A presne o tom je náš koncept – preto butik. A gurmánsky preto, lebo ide o výnimočnosť a originalitu v jedle,“ vysvetľuje zakladateľka a spolumajiteľka konceptu Michaela Budáčová. Chuť francúzskych koláčikov ju oslovila natoľko, že sa ich rozhodla priniesť na Slovensko. Svoj nápad zdieľala s ľuďmi „od fachu“ a vytvorila profesionálny tím.

Majiteľka gurmánskeho butiku Colette Michaela Budáčová.

Červený rúž a oblak parfumu

A prečo Colette? Pod vznešeným francúzskym menom si  môžete predstaviť šarmantnú Francúzsku s červeným rúžom s vôňou francúzskeho parfumu… Práve toto meno zanechalo v Richardovi krásne spomienky na Francúzsko a Paríž. Krásny a voňavý Paríž. Aj počas jeho praxe v jednej z parížskych reštaurácií patrila k pravidelným návštevníkom dáma menom Colette. Jej tvár nikdy nevidel, no vždy ju sprevádzal osobitý šarm ženy a očarujúci parfum.

Pre Michaelu bolo v branži všetko nové. „Na začiatku ma prekvapili najmä prísne hygienické štandardy, ktoré musia spĺňať prevádzky na Slovensku, napríklad počet umývadiel. O takýchto detailoch som predtým nemala ani tušenie. Celkovo mi podnikanie v gastronómii prináša každý deň nejaké prekvapenia,“ usmieva sa.

Paríž na tanieri

Najväčšou výzvou v dnešných časoch je nájsť personál a s ňou sa popasovali aj v Colette. Dnes majú v kuchyni dvoch zamestnancov, skvelú dámu, ktorá má na starosti pečenie a pastry sekciu a dvoch ľudí na bare. Výzva bolo o to náročnejšia, že koncept má otvorenú kuchyňu a je viac zameraný na interakciu medzi personálom a zákazníkom. Na druhej strane je pre hostí skvelé konverzovať so šéfkuchárom popri tom, ako im na „zdieľaných“ tanierikoch pripravuje večerné menu Paríž na tanieri. Rovnako je otvorený aj bar, kde priestoru kraľuje priznaný bar a vitrína plná francúzskych delikatés. V nej dominujú najmä francúzske madlenky, ktoré si vďaka gurmánskemu butiku získavajú srdcia Slovákov.

„Musím povedať, že máme úžasných zákazníkov. Zatiaľ máme len dobré skúsenosti, všetci sú veľmi milí a je ich radosť obsluhovať. Dokonca sme si za krátky čas vybudovali aj stálu klientelu, ktorú si veľmi vážime. Tešíme sa, že vďaka nám začali ľudia objavovať nové chute – chute Paríža.“

No prvenstvo v predaji si od začiatku držia madlenky, ktorých chute obmieňajú a vymýšľajú nové kolekcie. „Myslím, že ich okolie začína milovať, tiež je to skvelá pochúťka pre deti, nehovoriac o Francúzoch, ktorí sa vďaka nim u nás cítia ako doma,“ usmieva sa Michaela. Z večerného menu sú najpopulárnejšia Foie Gras, Bavette Steak a jahňací bourguion.

Ďalšie plány

Okrem madleniek chcú prinášať stále niečo nové z parížskej kuchyne, viac pracovať na cateringovej sekcii, ktorá mala na doterajších akciách veľký úspech. „Chceme viac eventov, nových dezertov a spoluprác, na ktorých teraz pracujeme. Chcem, aby Colette bola miestom place to be, kde sa ľudia radi stretávajú, rozprávajú a zažívajú spolu niečo skvelé a chutné,“ uzatvára majiteľka.

Foto: archív Colette

Mohlo by sa vám páčiť

Next Chef je Samuel Idešic
Moderné odborné učebne pre budúcich profesionálov
F & B trendy. Viete, čím si čoraz častejšie pripíjame?
Celosvetové finále Bocuse d’Or – tentokrát aj so slovenským tímom!
Zimný festival jedál bol tento rok v lete
OZNAČENÉ:FrancúzskoMadlenkyModelkaŠéfkuchár
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Marhuľovým údolím Wachau
Nasledujúci článok „Ich ťažké príbehy tu s nimi žijeme,“ hovorí Peter Cák, hotelier, ktorý ubytoval stovky Ukrajincov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

HotelyZo sveta

Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok

Jarmila Horváthová
Jarmila Horváthová
7. novembra 2025
33 inšpirácií pre moderný EKO hotel
HORECA Konferencia prinesie inšpirácie, networking aj Hoteliera roka
Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
Slovensko láka Maďarov a Rumunov na zimné zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta