Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Hometel
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Zo sveta > Hometel
Zo sveta

Hometel

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 11. októbra 2022
3 min. čítania
Zdieľať

Zaujímavý koncept pomenovaný výstižnou slovnou hračkou „hometel“ vypĺňa medzeru medzi hotelom a Airbnb. Kombinuje pohodlie domova s najlepšími „vychytávkami“ z hotelového servisu. Jeho druhým pilierom je maximálna udržateľnosť a nulová uhlíková stopa do roku 2030.

Koncept vymysleli bratia Rob a Stu z Hammersmithu, ktorí ako športovci 10 rokov cestovali po svete po zápasoch a tréningoch. Boli unavení z bezduchých hotelov s predpísanými normami správania sa a túžili po pohodovom a inšpiratívnom prostredí, bez zošnurovania hotelovými normami. V oceáne rovnakosti a štandardizovanej ponuky vytvorili odlišné prostredie so zmyslom pre slobodu a flexibilitu, pretože domov znamená pre každého niečo iné. Projekt stojí na dvoch základných pilieroch – na originálnom koncepte a udržateľnom fungovaní. Prvý hometes Room2 vznikol v Southhamptone, posledný sa bude otvárať v meste Chiswick.  

- Inzercia-
Ad image

Win-win riešenie

- Inzercia-
Ad image

Nový hotelový koncept hometel vznikol koncom roku 2021 prienikom troch kľúčových trhov – hotela, Airbnb a apartmánového ubytovania, s ktorým mala rodina dlhoročné skúsenosti. Hometely sú kombináciou toho najlepšieho z hotelového servisu (štandardy, bezpečnosť a služby) s flexibilitou, súkromím a komfortom vlastného domova, a charakterom a skúsenosťami Airbnb. Hravá alternatíva budget hotela bola navrhnutá pre ekonomický trh. Je win-win riešením, lebo hosťom prináša lepšie ubytovanie a príjemnú skúsenosť, a investorom vyššie výnosy.

Udržateľnosť

- Inzercia -
Ad image

Druhým, no rovnako dôležitým pilierom hotela, je udržateľnosť. Hotel šetrí vodou aj energiami, využíva solárne panely a tepelné čerpadlá. Zvyšok energie nakupuje z obnoviteľných zdrojov – zo solárnych, veterných a vodných elektrární. Prevádzka hotela je prispôsobená maximálnemu šetreniu zdrojov. Hotel tvrdí, že všetky emisie uhlíka boli znížené na minimum a svojou činnosťou zanecháva takmer nulovú uhlíkovú stopu. Tzv. modrá strecha pokrytá zeleňou zachytáva a zadržiava až 50 000 l dažďovej vody, a pomaly ju vypúšťa do kanalizácie, aby sa znížila pravdepodobnosť lokálnych záplav.

Podporuje lokálnu ekonomiku a charitu, všetok tovar a suroviny nakupuje u najbližších možných dodávateľov. Zamestnancov aj hostí motivuje k recyklácii a znižovaniu odpadu. Bylinky a vlastný med sú jedným z produktov jeho zelenej strechy. Room2 Chiswick je o 89 % energeticky efektívnejší ako priemerný hotel v Británii, a na prevádzku využíva najmodernejšie úsporné technológie.

Britský udržateľný hotelový koncept je v súlade rastúcim záujmom spotrebiteľov a investorov o environmentalistiku a láskavejší prístup k planéte, na ktorej žijeme. Zameriava sa najmä na zníženie emisií uhlíka a skleníkových plynov, ktoré najviac prispievajú k zmene klímy.

Foto: archív hotela

Mohlo by sa vám páčiť

Čaro Vianoc v Dubaji – luxus zabalený v tradíciách
Hotelovým svetom
Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
EXPO 2025 sa blíži, Slovakia Travel finalizuje prípravy
Slovák si na dovolenke dopraje
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Kráľovský zážitok v srdci Slovenska – to je Hotel Grand Vígľaš
Nasledujúci článok Hotelier na Bali
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Personál/Osobný rozvoj

Čo SKUTOČNE funguje pri motivácii zamestnancov

Iveta Pupišová
Iveta Pupišová
1. júla 2025
Festival cestovného ruchu 2025
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa
Zážitkové golfové ihriská ako súčasť moderného hotelového konceptu
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta