Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Hotelová izba I.
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Interiér/Exteriér > Hotelová izba I.
Interiér/Exteriér

Hotelová izba I.

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 30. augusta 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Hviezdou hotelovej izby je posteľ

Základom spokojnosti hosťa je posteľ. Nech je nadstavba hotela akákoľvek, hosť sa potrebuje hlavne dobre vyspať. Práve ona sa najčastejšie spomína v hotelových recenziách. Aj taký jednoduchý kus nábytku, akým je posteľ, môže mať niekoľko zákerných vlastností, ktoré vedia nevyspatého hosťa spoľahlivo rozladiť.

V našich pomeroch je najvyužívanejšia dvojposteľová izba so spojenou (manželskou) posteľou alebo samostatnými lôžkami. Bežná veľkosť samostatného lôžka má u nás rozmer 90 x 200 cm, dvojlôžka 180 x 200 mm. V ubytovacích zariadeniach nižšieho štandardu sa hosť stretne aj s užšími lôžkami (85 cm), všeobecne sú v štandardných penziónoch a hoteloch do 3* akceptované bežné postele. Nielen v ubytovacích zariadeniach vyššieho štandardu si získali popularitu špeciálne hotelové posteľové systémy – boxspringy, zložené z troch základných častí – z boxspringového základu s pružinovým systémom, matraca a matracového toppera. Ich hlavnou výhodou je široká variabilita v každom parametri vrátane ceny a veľká škála doplnkov, ako sú chrániče na matrace, kryty na boxy a variabilné čelá.

- Inzercia-
Ad image

Ak sa však pre ne rozhodnete, investujte aj do praktických doplnkov, ako sú praktické spojovacie mechanizmy či kvalitné nožičky. Inak si v konečnom dôsledku nezískate priazeň hosťa, lebo bude pod ním posteľ v noci „utekať“, alebo sa mu bude posúvať matrac či topper, a v noci sa bude oddeľovať od svojho partnera, čo nie je veru výnimočná skúsenosť.

Kde sa stala chyba? Je kĺzavosť matraca spôsobená jeho nevhodným povrchovým materiálom? Šetrilo sa na doplnkoch spájajúcich postele? Opotrebovali sa mechanizmy a nikto si to nevšimol? Alebo chyžné neupevňujú jednotlivé súčasti postele tak, ako by mali? Viete ako manažér zistiť, či sa to týka aj vášho hotela, alebo vám stačí, že vám hlavná chyžná povie, že nie? Viete to skontrolovať a podniknúť kroky na nápravu?

Komfort

Prvé bosé kroky hosťa po zobudení vedú po podlahe. Pre zútulnenie je väčšina izieb vybavená kobercom, jeho hygienu však neviete zabezpečiť v takej miere, ako keď máte podlahovú krytinu. Pri celoplošnom koberci na zvýšenie hygienického štandardu aj komfortu hosťa slúžia biele hotelové kúpeľňové predložky umiestnené pri posteli, ktoré sa vymieňajú súčasne s uterákmi.

- Inzercia -
Ad image

Súčasťou hotelovej izby by mali byť teplé deky, nadštandardné hotely ponúkajú aj rezervné vankúše rôznych veľkostí a náplní. V ubytovacích zariadeniach často bývajú na posteli aj dekoračné vankúše, čo je však veľkým hygienickým prešľapom, lebo ich obliečka nie je vymieňaná spolu s posteľnou bielizňou. No malý vankúšik v posteli používa asi väčšina z nás a rovnako tak aj hoteloví hostia. Ide o zanedbateľnú položku, no z hľadiska komfortu hosťa významnú, tak prečo (prezliekateľnými!) vankúšikmi nedoplniť vybavenie postele?

V 2. časti seriálu o hotelovej izbe sa dozviete, čo je obrovskou slabinou mnohých hotelových izieb a čo hosťovi pripomína domáce pohodlie. Sledujte nás na www.hotelier.sk

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
Zelené strechy zažívajú boom, lákajú estetikou aj funkčnosťou
Tienenie alebo keď svieti až príliš…
Romantické Vianoce aj v mestskom hoteli
Inšpirujeme vás! Akú hotelovú izbu majú radi manažérky?
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Hotelovým svetom
Nasledujúci článok Great Taste pre slovenskú medovinu
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta