Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 12. októbra 2023
7 min. čítania
Zdieľať

Košický kraj: Margecianske fajnoty

Už po 13. krát sa na jeseň, tentoraz 14. až 15. októbra, bude z obce Margecany šíriť vôňa tradičných aj cudzokrajných jedál. Gastronomický festival sa stal klenotom okolia Spiša, zdôrazňujúc bohaté kulinárske umenie a spájajúc kuchyne z celého Slovenska aj zo zahraničia. Margecianske fajnoty ponúknu návštevníkom príležitosť vychutnať si viac ako stovku tradičných, ale aj exotických gastronomických špecialít.

Gastrostan bude miestom, kde sa vďaka rôznym „kuchniam“ – ako sa na podujatí nazývajú jednotlivé stánky s jedlom – môžu gurmáni pustiť do objavovania rôznorodých chuťových zážitkov. Počas dvoch dní pripravia v Margecanoch jedlá z viac ako 30 tradičných slovenských „kuchní“. V nedeľu to budú aj chute zo 6 zahraničných „kuchní“, napríklad z Mexika, Maďarska, Ukrajiny, Macedónska, Švédska, Rumunska, Ázie či Vietnamu. Tradície prípravy siahajú  ďaleko do minulosti, čo sa odrazilo aj na netradičných názvoch jedál ako šarišská ľušta, góroja, hontianske kutle s geršňou, lečky s kapustou, či zemiakové beľuše. Aj tieto jedlá budú môcť návštevníci okúsiť v sprievode lokálnych vín.  

Gastronomický festival v Margecanoch bude sprevádzať bohatý kultúrny program. Bude rozdelený na veľkú a malú scénu a Detské zábavisko. Deti sa môžu sa tešiť na maľovanie na tvár, vaľkanie gruľovníkov, paintball, šľapacie káry, minitanky, jazdu na koni a divadlo Portál. Hudobnú zložku tvoria vystúpenia detských folklórnych súborov ako Jadlovček, Margarétka, Pridaňčatá, Pávička, folklórnych súborov Zemplín, Očovan, umelci z celého Slovenska, dokonca aj z Rumunska a Macedónska.

O hudobný zážitok sa postarajú aj ľudová hudba Gregorovci, Bakšanske parobci, Harmoňija hrala, kapela Hvizdošovci a iní. Milovníkov netradičnej interpretácie rusínskeho folklóru poteší kapela Čendeš a Michal Hudák a Marián Čekovský Band sa predstavia vo svojej koncertno-humornej show, kde odznejú skladby z ich vlastnej tvorby ako aj hity od svetových interprétov. Podujatie ukončí vystúpenie Prešovskej kapely Hrdza. Pre návštevníkov pripravili súťaž „Najfajnejšia kuchňa“ a tiež výletný autobus, ktorý zabezpečí dopravu na zaujímavé miesta v okolí podujatia.. Pre tých najaktívnejších je tu nedeľná tradícia „Upeč si svoj gruľovník“. Atmosféru doplnia ukážky tradičných remesiel a predajné stánky.

Viac informácií nájdete TU

Predchádzajúca stránka123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Zážitková reštaurácia a hotel. Môže to fungovať?
Obľuba červených vín klesá, trendom sú ružové a biele vína
Slovenský gin získal zlato v súťaži World Gin Awards
Gurmán na Slovensku mení na Falstaff Slovakia
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…
Nasledujúci článok Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy Čím aktuálne žijeme: Peter Marek, prevádzkový riaditeľ Kaštieľa Pálffy:
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Gastro

Externý šéfkuchár. Nový vietor do hotelovej kuchyne

Advertoriál
Advertoriál
20. novembra 2025
Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch
Hotelierka roka 2024 Michaela Pospiš Grančičová: „Hotelierstvo musí mať človek v srdci.“
Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta