Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Na detailoch záleží
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Komentáre > Na detailoch záleží
Komentáre

Na detailoch záleží

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 15. augusta 2023
2 min. čítania
Zdieľať

Na detailoch záleží. To vieme všetci, aj keď to niekedy nemusí byť úplne fér.

„Ako sa máš?“ spýtala som sa kamarátky pri stretnutí. Vraj inak dobre, len teraz je úplne grogy, lebo v noci nespala. A hneď mi objasnila prečo. Boli s manželom na večeru v novom luxusnom rezorte, ktorého otvorenie sa dlho očakávalo. „Dali sme si po večeri kávu bez kofeínu, ale sme celú noc obidvaja oko nezažmúrili, to sa nám ešte nestalo. Telo unavené, ale hlava svieža, nabudená, o tretej v noci oči ako pinpongáče.“ A rozpútala sa debata, ako sa chuťovo nerozozná káva bez kofeínu od tej s kofeínom. Ja ju pijem tiež, takže viem, že je to tak, chuť je úplne identická. Debatovali sme, ako si dávkujeme kávu v kávovare, aby sme mohli striedať s kofeínom a bez, ktorú používame a kedy ktorú pijeme… A že sa to nedá dokázať, že im v reštaurácii naservírovali inú, ako si to objednali. Ani vtedy, ani teraz.

- Inzercia-
Ad image

Že na detailoch záleží, to vie každý z hotelového sveta. Že nepredávate iba služby, ale najmä zážitok. O parádnom rezorte som sa vlastne nedozvedela vôbec nič. Ani slovo. Nie je to „spravodlivé“, ale je to realita, ktorá funguje – pozitívny zážitok prebila v tejto chvíli osobná nepríjemná skúsenosť.

- Inzercia-
Ad image

Pomýlili sa čašníci? Alebo prepočuli objednávku? Bola v kávovare zostatková káva? Je vôbec možné takýmto detailom vôbec predchádzať? Dá sa namodelovať každá situácia, ktorá v hoteli nastane?

Odborníci hovoria, že 99 % situácií v hoteli sa dá predvídať a pripraviť sa na ne.

- Inzercia -
Ad image

Tu sa niekde v procese stala chyba. Pre hostí bola krátkou mrzutosťou, inokedy si už nedajú kávu večer pre istotu žiadnu. Ale niekde môže byť tým detailom napríklad lyžička alkoholu v dezerte, ktorú bez upozornenia naservírujete abstinujúcemu alkoholikovi a tá mu rozbehne recidívu…

Mohlo by sa vám páčiť

Aj pohostinnosť má svoje hranice
„Ste veľmi slabý tím! Nedržíte spolu, blamujete sa navzájom, kvôli jednej vete sa začnete hádať.“
Výpoveď! Aj tú musí hotelier zvládať…
Emocionálna inteligencia a hotelierstvo
Hotel a deti
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Budujte svoj tím systematicky
Nasledujúci článok Peter Andráš Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovoryZo sveta

Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
11. augusta 2025
Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta