Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Tanec na vaječných škrupinách
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Komentáre > Tanec na vaječných škrupinách
Komentáre

Tanec na vaječných škrupinách

Lucia Arbetova
Lucia Arbetova Uverejnené: 22. augusta 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Ideálny stav sa dá vraj dosiahnuť, len keď budú všetky strany spokojné. Majitelia, zamestnanci, prípadne aj sieť. Za svoju cestu som si zažila takmer všetky scenáre. 

Nezabudnuteľné štvrťročné mítingy priamo s majiteľmi, ale aj asset manažéri, ktorí boli pápežskejší ako pápež. Bohužiaľ, alebo našťastie, som nikdy nemala tú česť fungovať so súkromným vlastníkom. S mojou povahou by mi to asi značne skrátilo kariéru. 

- Inzercia-
Ad image

Každopádne, komunikácia s majiteľmi a sieťou spočíva z 90 % v tom, aby sme zariadili, že si zúčastnené strany rozumejú a hovoria o tom istom. Veľakrát je to dvojsečná zbraň. Lebo keď je všetko v poriadku tak je výhoda, že s nimi máme dobrý vzťah. Keď sa investuje, vtedy je skvelé, že sme kamoši, ale iná pesnička je, keď prídu rozbroje… Vtedy nám ten dobrý vzťah môže byť trochu na ťarchu…

Vždy som to brala ako súčasť balíka, robiť gumenú zábranu, aby tie dve entity do seba nenabúrali. 

- Inzercia -
Ad image

Posledné mesiace mi ale ukázali, že to nie sú jediné entity, ktorým musíme robiť gumený nárazník.

Niektoré korporáty… (aspoň ten môj) sa zmenili na „súkromného majiteľa“. V poslednom čase sa, nie zriedkavo stáva, že ich informácie z centrály (ako u niekoho od majiteľov) idú priamo na našich manažérov. V horšom prípade priamo na obsluhu.

Oni vlastne robia to, čo vždy, väčšinou je to tak, že ja to spracujem a podám ďalej, aby som mala istotu, že pochopia message a že ich tým dokážem aj namotivovať.

- Inzercia-
Ad image

Pokiaľ tú nálož dostanú priamo, prepadne ich panika a máme zase robotu navyše. Ukľudniť svojich ľudí a zariadiť všetko tak, aby boli v pohode a robili, čo treba.

A poviem vám, ukľudniť ľudí, ktorým niekto v náruživom monológu prezradí, koľko miliónový schodok bude mať koncern, alebo aký máme problém splácať úver, nie je vôbec príjemná a hlavne jednoduchá činnosť.

Myslím že toto je práve to, čo môže spôsobiť, že dobrý riaditeľ zloží zbrane. 

Sme profesionáli. Každý má svoje skúsenosti, ktoré koniec koncov spôsobili, že si nás najímajú, či už majitelia, alebo siete.

A my máme radi svoju robotu. Vieme postaviť tím, vieme vytvoriť plány a budgety. 

Čo je často ťažké, je zvládnuť to všetko popri celom tom tanci na vaječných škrupinách, popísanom vyššie. Toto behanie, hasenie a lietania od steny k stene nás môže stáť zdravie aj chuť pokračovať.

Preto je strašne dôležité, aby sme mali svoju vlastnú záchrannú sieť. Aby sme ju použili, keď už toho naozaj máme dosť. Nemôžeme vynadať nadriadeným a nebolo by rozumné ventilovať pred podriadenými.

Nie je zdravé držať takéto veci v sebe. Majte pár priateľov, ktorým môžete v takých chvíľach napísať, alebo zavolať. Ideálne je, keď nie sú z brandže, nech nerozumejú a neradia. Len sa vyventilovať, aby sa niekto aspoň tváril, že počúva. 

V strese so situácií, ktorý zažívame pravidelne musíme urobiť všetko pre to, aby sme ochránili sami seba. 

Ak ho ešte nemáte, nájdite si niekoho blízkeho, na ktorého to budete môcť občas vybaliť. Kľudne aj v správe. Deklarujte, že potrebujete vypustiť paru a píšte… Pomáha to a garantujem vám, že to funguje. Za pokus nič nedáte a možno to bude práve ten váš potrebný ventil, ktorý uvoľní ten tlak😉

Mohlo by sa vám páčiť

„Ste veľmi slabý tím! Nedržíte spolu, blamujete sa navzájom, kvôli jednej vete sa začnete hádať.“

Na detailoch záleží

Ako na budget?

Emocionálna inteligencia a hotelierstvo

Ako by to mohlo byť…

Lucia Arbetova 22. augusta 2023
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Lucia Arbetova
Dlhoročná hotelierka s bohatými skúsenosťami prevažne v sieťových hoteloch. Vo svojom profesionálnom portfóliu, v rámci ktorého prešla od nezávislých hotelov cez viacero sieťových značiek, má okrem mestských a konferenčných hotelov aj vedenie kúpeľného hotela v legendárnych Karlových Varoch. Po návrate späť do Bratislavy začala okrem hotelierstva aktívne pôsobiť aj v prezídiu Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS). Šéfka, kolegyňa, mentorka a matka, ktorá sa s vami svojským štýlom podelí o svoje hotelierske a líderské skúsenosti, nazbierané za viac ako 30 rokov kariéry.
Predchádzajúci článok Vyhnite sa chybám pri poradách
Nasledujúci článok Poznáte poke?
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Reakcia Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska na zistenia Finančnej správy

TS TS 25. septembra 2023
Ako chutí jeseň
Týmto vchodom prechádzajú najlepší zamestnanci na svete
Richard Blaško, F & B manažér Hotela Sheraton Bratislava: Vždy čakáme aj nečakané
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

Komentáre

„Ste veľmi slabý tím! Nedržíte spolu, blamujete sa navzájom, kvôli jednej vete sa začnete hádať.“

13. septembra 2023
Komentáre

Na detailoch záleží

15. augusta 2023
Komentáre

Ako na budget?

7. augusta 2023
Komentáre

Emocionálna inteligencia a hotelierstvo

17. júla 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?