Neuveriteľných 3000 lentiliek zdobí medovníkovú chalúpku, ktorú pripravili cukrári v jednom z tatranských hotelov. V lobby v Grand Hoteli Kempinski na Štrbskom plese naplno zavládla čarovná sviatočná atmosféra. Hostí víta rozsvietený vianočný stromček, všade rozvoniavajú čerstvo upečené medovníky.




Tohtoročnú perníkovú chalúpku pripravili hoteloví cukrári ako svoju špeciálnu vianočnú atrakciu. Na jej výrobu spotrebovali 30 kilogramov múky, 120 vajec, 3 litre bielkov na sneh, 500 gramov mletej škorice, 500 gramov perníkového korenia, 3000 lentiliek, 2 kilogramy lesného medu a 16 kilogramov kryštálového cukru. Zaujímavosťou je aj to, že na perníkovej chalúpke môžete vidieť aj 10-tisíc tzv. pusiniek s vaječných bielkov.


„Trvalo to viac ako 48 hodín práce a na chalúpke pracovalo päť ľudí,“ hovorí šéfkuchár Miroslav Zamiška, ktorý so svojím tímom vytvoril rozprávkový sladký domček.



Ak budete pôjdete okolo Grand Hotela Kempinski na Štrbskom plese, určite sa zastavte. Vychutnajte si kávu a koláčik v lobby, kde vás obklopí dokonalá vianočná pohoda, vôňa medovníkov, škorice a vianočného korenia, teplo z krbu a výhľad na snehom pokryté Tatry.


