Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš

red.
red.
Uverejnené: 30. apríla 2018
2 min. čítania
Zdieľať

Vyvrcholením projektu bola súťaž Deň remesiel, ktorá sa konala na výstavisku EXPO Trenčín. Stredné odborné školy súťažili v profesii kuchár, barista, carving, cukrár, kaderník, vizážista a florista. Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši reprezentovali študenti, ktorí súťažili v kategórii čašník, barista a cukrár.

V kategórii čašník realizovali slávnostnú tabuľu „Večera v Dubaji“ v päťhviezdičkovom hoteli. Súťažiaci Matej Mikušiak z V. B triedy získal za stvárnenie a obhajobu slávnostnej tabule 1. miesto a mimoriadne ocenenie od riaditeľa súťaže Branislava Gröhlinga za osobný prínos a profesionálnu komunikáciu v oblasti gastronómie. Táto cena bola udelená len dvom súťažiacim spomedzi všetkých. Škola spolupracovala pri stvárnení slávnostnej tabule s Grand Hotelom Kempinski Vysoké Tatry a kvetinárstvom Victor. Mateja Mikušiaka na súťaž pripravili učiteľky odborných predmetov Mgr. Zuzana Iľanovská, PhDr. Iveta Grešová a majsterka odborného výcviku Bc. Jana Kozemčáková.

V kategórii barista súťažil Michal Mačica zo IV. B v disciplíne latte art, kde stvárnil srdce, rossetu, tulipán, waveheart a vlastný motív – labuť. Umiestnil sa na druhom mieste. Na súťaž ho pripravili učiteľka odborných predmetov Drahomíra Uličná a majsterka odborného výcviku Bc. Iveta Vargová.

V kategórii cukrár súťažili Marcela Droppová z III. E a Dominika Slabejová z II. E triedy. Podmienkou súťaže bolo zdobenie svadobnej torty s použitím jednej oranžovej ozdoby. Aj keď sa naše dievčatá neumiestnili na víťazných miestach, získali bohaté odborné skúsenosti. Dievčatá na súťaž pripravili majsterky odborného výcviku Bc. Mária Vaškebová a Katarína Sivková.

 

Spracovala: Mgr. Zuzana Iľanovská, učiteľka odborných predmetov

 

Mohlo by sa vám páčiť

Môže mať úspech reštaurácia, kde si jedlo sami navaríte?
Pohár vína pre zdravie. Alebo naopak? Záleží od množstva
Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
Poznáme výsledky finále Bocuse d´Or! Slováci obstáli nad očakávanie
OZNAČENÉ:Hotelová akadémiaStredné odborné školy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Sviatok Sakury v Prešove
Nasledujúci článok Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje
- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroJedlá a recepty

Vianoce na tanieri – tradične aj netradične

Vojto Artz
Vojto Artz
18. decembra 2025
Máte na sviatky plno? Pripravte sa, očakávajte aj nečakané
Štát hodnotí rok 2025: Podpora regiónov, výzvy aj EXPO 2025 Osaka
Petra Tóthová, sladká autorita v porote Bocuse d’Or
Slovensko láka zahraničných turistov na vianočné mestá a zážitky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta