Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš
Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Remeslo má zlaté dno – Hotelová akadémia Liptovský Mikuláš

red.
red.
Uverejnené: 30. apríla 2018
2 min. čítania
Zdieľať

Vyvrcholením projektu bola súťaž Deň remesiel, ktorá sa konala na výstavisku EXPO Trenčín. Stredné odborné školy súťažili v profesii kuchár, barista, carving, cukrár, kaderník, vizážista a florista. Hotelovú akadémiu v Liptovskom Mikuláši reprezentovali študenti, ktorí súťažili v kategórii čašník, barista a cukrár.

V kategórii čašník realizovali slávnostnú tabuľu „Večera v Dubaji“ v päťhviezdičkovom hoteli. Súťažiaci Matej Mikušiak z V. B triedy získal za stvárnenie a obhajobu slávnostnej tabule 1. miesto a mimoriadne ocenenie od riaditeľa súťaže Branislava Gröhlinga za osobný prínos a profesionálnu komunikáciu v oblasti gastronómie. Táto cena bola udelená len dvom súťažiacim spomedzi všetkých. Škola spolupracovala pri stvárnení slávnostnej tabule s Grand Hotelom Kempinski Vysoké Tatry a kvetinárstvom Victor. Mateja Mikušiaka na súťaž pripravili učiteľky odborných predmetov Mgr. Zuzana Iľanovská, PhDr. Iveta Grešová a majsterka odborného výcviku Bc. Jana Kozemčáková.

- Inzercia-
Ad image

V kategórii barista súťažil Michal Mačica zo IV. B v disciplíne latte art, kde stvárnil srdce, rossetu, tulipán, waveheart a vlastný motív – labuť. Umiestnil sa na druhom mieste. Na súťaž ho pripravili učiteľka odborných predmetov Drahomíra Uličná a majsterka odborného výcviku Bc. Iveta Vargová.

V kategórii cukrár súťažili Marcela Droppová z III. E a Dominika Slabejová z II. E triedy. Podmienkou súťaže bolo zdobenie svadobnej torty s použitím jednej oranžovej ozdoby. Aj keď sa naše dievčatá neumiestnili na víťazných miestach, získali bohaté odborné skúsenosti. Dievčatá na súťaž pripravili majsterky odborného výcviku Bc. Mária Vaškebová a Katarína Sivková.

 

- Inzercia -
Ad image

Spracovala: Mgr. Zuzana Iľanovská, učiteľka odborných predmetov

 

Mohlo by sa vám páčiť

Festival gurmánov odštartoval, prekvapila šiška v parfume a biely mak
Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru
Hľuzovka, rak, aj kelový prívarok. Festival fine dining-u je za nami
Husacie hody po celý rok
Gurmáni tešte sa, Zimný festival jedla štartuje
OZNAČENÉ:Hotelová akadémiaStredné odborné školy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Nasledujúci článok Martin Kurhajec: Hovorili mi, že talianska reštaurácia v Tatrách neuspeje

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovory

Matej Matejka, APLEND: Hotelov na predaj/prenájom je veľa

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
22. júna 2025
EXPO 2025 OSAKA: Slovenská expozícia prilákala už milión návštevníkov
Elegancia v pohári – to sú TOP koktaily roku 2025
Mário Bajs: Som VYJEDNÁVAČ
Leto s deťmi aj bez. Ponuka nielen pre rodiny
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta