Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Stôl, pri ktorom chce sedieť každý hosť
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Interiér/Exteriér > Stôl, pri ktorom chce sedieť každý hosť
Interiér/ExteriérTéma

Stôl, pri ktorom chce sedieť každý hosť

red.
red.
Uverejnené: 7. apríla 2022
3 min. čítania
Zdieľať

Nie vždy je čas nakladať drevo a čistiť krb. Luxus otvoreného ohňa môžete dopriať hosťom aj jednoduchšou cestou, iba otočením jedného gombíka. Presne tak funguje neprehliadnuteľný „večný“ oheň, ktorý si našiel cestu aj na terasy hotelov a reštaurácií.

Obsah
3 v 1 – ohrievač, osvetlenie, aj nábytokOheň za pár sekúndDizajnPraktickosť a údržba

Pri poskakujúcich plameňoch ohňa sa ľudia združovali oddávna. Je nositeľom energie, romantiky, života, jedným zo živlov feng šuej… Hoteliera však viac ako romantika zaujímajú čísla a fakty a tu sú nejaké z nich.

- Inzercia-
Ad image

3 v 1 – ohrievač, osvetlenie, aj nábytok

Otvorený plynový oheň je nielen atraktívnym, ale aj pragmatickým pomocníkom, ktorý zruší na vašej terase medzisezónu. Využíva sa celoročne a po celý čas plní najmenej tri funkcie – „3 v 1“. Je štýlovým ohrievačom, romantickým osvetlením a slúži tiež ako terasový nábytok – stôl, pri ktorom chce sedieť každý hosť. Vďaka ohni na terase neexistuje medzisezóna. Je tam živo, či sú letné party, oslavy, jar a jeseň, Silvester, Advent… a za každého počasia.

Oheň za pár sekúnd

Plynové ohniská fungujú presne na princípe plynového sporáku alebo grilu s veľmi jednoduchou obsluhou – otočením gombíka a iskrou zapnete, pri odchode vypnete. Napájanie plynom zabezpečuje bežná propánová alebo propán-butánová fľaša, ktorá sa dá použiť aj na plynový gril. Pri nízkych stoloch sa priloženou hadicou dovedie plyn s originálneho krytu plynovej fľaše v rovnakom dizajne, ten navyše slúži ako praktický odkladací stolík.

- Inzercia -
Ad image

Dizajn

Plynové ohniská sú v ponuke rôznych tvarov, veľkostí, dizajnov, povrchov, kombinované so stolom alebo samostatné ohniská – každý si vyberie podľa štýlu terasy. Všetky sú vyrobené s vysokopevného kompozitného betónu (GRC – glassfiber reinforced concrete), vystuženého skleným vláknom, ktorý odoláva poveternostným vplyvom a zachováva si vysokú životnosť a farebnú stálosť. Údržba nie je potrebná, stačí povrch občas naimpregovať roztokom na kameň, betón. Výplň ohniska je lávový kameň, ktorý slúži ako dekorácia. Je stály, nespotrebúva sa, ale môžete ho príležitostne zameniť za kamienky, farebné sklo, alebo podobný nehorľavý materiál.

Praktickosť a údržba

Ak cez deň grilujete, na stôl použijete kryt a položíte naň poháre. Večer ho odokryjete a zapálite, miesto tanierika naň položíte poháriky a vychutnávate si atmosféru ohňa. Všetky stoly sa predávajú zmontované, stačí vysypať lávový kameň do ohniska, pripojiť plynový regulátor k fľaši a všetko je hotové.

Spotreba je pri plnom výkone 800 g plynu za hodinu. „Ja to radšej hovorím na fľašky vína,“ usmieva sa Ján Jedinák, konateľ spoločnosti Elementi Fire: „Pri plnom výkone vydrží 10-kilová fľaša 14 hodín, ľudovo povedané, napríklad 14 fliaš vína. Môže teda vystačiť na pekných pár večerov, alebo na poriadnu celonočnú párty na terase, ktorá bude stáť za to a pretiahne sa hlboko do nasledujúceho dňa!“

www.elementifire.sk

PR

Mohlo by sa vám páčiť

Čím aktuálne žijú hotelieri?
Vyšehradská štvorka si chce spoločne podmaniť vzdialenejšie trhy
Neupratujte ako doma
Chceš rešpekt – daj rešpekt
Nová vízia budúcnosti kúpeľov Spa Aphrodite Rajecké Teplice
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hľadá sa tímový hráč pre úspešné fungovanie tímu
Nasledujúci článok Butikové pêle-mêle sieťových hráčov

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta