Do tímu Grand Restaurant v tatranskom Grand Hoteli Kempinski pribudli dve posily. Novým someliérom je Matej Lacko a novým manažérom Grand Restaurant je Peter Cibelenko.
„Tešíme sa z dvoch nových zamestnancov, ktorí pribudli v tíme Grand Restaurant. Je pre nás vždy veľmi príjemné, keď môžeme pracovať s ľuďmi, ktorí získali cenné skúsenosti v zahraničí a vrátili sa pracovať späť na Slovensko,“ hovorí Kathrin Noll, generálna riaditeľka Grand Hotela Kempinski High Tatras.
Someliér Matej Lacko sa do hotela vracia po rokoch, počas štúdia na Hotelovej akadémii v Bratislave, totiž praxoval ešte vo vtedajšom Liečebnom dome Hviezdoslav, ktorý sa po rekonštrukcii v roku 2009 stal súčasťou Grand Hotela Kempinski. Matej pracoval v o viacerých hoteloch na Slovensku aj v zahraničí, no najväčší pracovný zážitok si priniesol z Francúzskej Polynézie. „V jej vodách sa plavila loď The m/s Paul Gaugin, na ktorej som pôsobil ako someliér. Bola to náročná práca, no zažil som tam skvelú organizáciu práce, všetky procesy boli jasne dané a naučil som sa, aké dôležité je dodržiavanie štandardov,“ hovorí s tým, že svoje skúsenosti teraz rád zúročí práve vo Vysokých Tatrách.


Manažér reštaurácie Peter Cibelenko si prináša zručnosti, ktoré nadobudol vo viacerých hoteloch v susednom Rakúsku. Najväčšiu profesijnú skúsenosť si však odniesol z 5-hviezdičkového hotela v lyžiarskom stredisku St. Anton am Arlberg. „Tam som prešiel veľmi prísnou školou a zistil som, aký typ gastronómie sa mi páči. Povedal som si, že keď mám pracovať na Slovensku, tak jedine v hoteli Kempinski na Štrbskom plese,“ hovorí Peter, ktorý vyštudoval Hotelovú akadémiu v Spišskej Novej Vsi.