Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
    Bratislavský hotel Sheraton oslavuje 15. výročie otvorenia
    25. februára 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Zákulisie raňajkovej scény
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Zákulisie raňajkovej scény
GastroKoncepty

Zákulisie raňajkovej scény

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 15. júna 2023
9 min. čítania
Zdieľať

Raňajkový špeciál III.

V poslednej časti Raňajkového špeciálu vás pozývame do zákulisia raňajkovej scény. Dozviete sa, ako vaši kolegovia používajú zvyšky z raňajkových stolov, či nie je prežitkom oznam „Nevynášajte jedlo z raňajok“ a čo môžete urobiť pre to, aby ste mali TOP raňajky.

- Inzercia-
Ad image

Taniere

Nuž, mali by byť najmä čisté… a čudovali by ste sa, ako často nie sú! Dochytané a domastené okraje sprevádzajú raňajky častejšie, ako by ste čakali bez rozdielu na kategóriu hotela. Čo je dôvodom? Kde sa v reťazci procesov dá tento nedostatok eliminovať?

Druhý detail je ich veľkosť. Príliš malé tanieriky na raňajky nevyhovujú hosťom a pre vás znamenajú viac umývania, odnášania – nákladov. Možno sa vám stáva, že si na veľké taniere hostia naložia viac, ako skonzumujú… Najlepším sa javí kombinácia veľkých a malých tanierov.  

Poháre

Malé decové raňajkové poháriky obľúbujú v ubytovacích zariadeniach všetkých kategórií, no väčšine hostí prekážajú. Pre vás možno úspora, pre hosťa nepohoda počas raňajok, kedy si musí odbiehať dopĺňať pohár – alebo si ich hneď nastavia pred seba niekoľko, ako sme nedávno spozorovali v istom luxusnom bratislavskom hoteli.  

- Inzercia -
Ad image

Veľkosť raňajkových pohárov a štandard zariadenia pritom spolu nesúvisí, aj v jednoduchých zariadeniach nájdete väčšie poháre.

Pri veľkosti pohárov je dobré spomenúť aj veľkosť čajových šálok. V našom regióne sa používa minimálne 2 dcl veľká šálka na čaj, niekedy sú pri raňajkách len menšie.

Ak odbehneme od raňajok, pravidlo malých šálok a čajových vrecúšok platí v hotelových minibaroch s kanvicou takmer na sto percent. Čajové vrecúško sa pritom používa na dvojdecovú šálku. Priznám sa, doteraz som tento paradox nepochopila… Pritom hosť skôr uprednostní zaliať si kávu len do polovice šálky, ako príliš silný čaj. Prípadne dve kávové šálky čaju, lebo „behal“ s vrecúškom od jednej k druhej.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Vojtove tekuté Vianoce
Lifestylové hotely
Mirror Hospitality Expo 2023
Ideme sa „najesť”, alebo si chceme užiť kulinársky zážitok?
Otvorený deň Akadémie hoteliera prináša inšpirácie, novinky a stretnutia
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Hotelový komplex Gréta Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
Nasledujúci článok Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Hotely

Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína

PR
PR
9. mája 2025
Rozwitha Bieber: V hotelierstve som sa naučila pokore aj číslam
Aká je vaša tohtoročná stratégia na dosiahnutie úspechu?
Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
HORECA & EXPO 2025 riešila aktuálne výzvy sektora hospitality
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta