Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Zákulisie raňajkovej scény
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Zákulisie raňajkovej scény
GastroKoncepty

Zákulisie raňajkovej scény

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 15. júna 2023
9 min. čítania
Zdieľať

Raňajkový špeciál III.

V poslednej časti Raňajkového špeciálu vás pozývame do zákulisia raňajkovej scény. Dozviete sa, ako vaši kolegovia používajú zvyšky z raňajkových stolov, či nie je prežitkom oznam „Nevynášajte jedlo z raňajok“ a čo môžete urobiť pre to, aby ste mali TOP raňajky.

Taniere

Nuž, mali by byť najmä čisté… a čudovali by ste sa, ako často nie sú! Dochytané a domastené okraje sprevádzajú raňajky častejšie, ako by ste čakali bez rozdielu na kategóriu hotela. Čo je dôvodom? Kde sa v reťazci procesov dá tento nedostatok eliminovať?

Druhý detail je ich veľkosť. Príliš malé tanieriky na raňajky nevyhovujú hosťom a pre vás znamenajú viac umývania, odnášania – nákladov. Možno sa vám stáva, že si na veľké taniere hostia naložia viac, ako skonzumujú… Najlepším sa javí kombinácia veľkých a malých tanierov.  

Poháre

Malé decové raňajkové poháriky obľúbujú v ubytovacích zariadeniach všetkých kategórií, no väčšine hostí prekážajú. Pre vás možno úspora, pre hosťa nepohoda počas raňajok, kedy si musí odbiehať dopĺňať pohár – alebo si ich hneď nastavia pred seba niekoľko, ako sme nedávno spozorovali v istom luxusnom bratislavskom hoteli.  

Veľkosť raňajkových pohárov a štandard zariadenia pritom spolu nesúvisí, aj v jednoduchých zariadeniach nájdete väčšie poháre.

Pri veľkosti pohárov je dobré spomenúť aj veľkosť čajových šálok. V našom regióne sa používa minimálne 2 dcl veľká šálka na čaj, niekedy sú pri raňajkách len menšie.

Ak odbehneme od raňajok, pravidlo malých šálok a čajových vrecúšok platí v hotelových minibaroch s kanvicou takmer na sto percent. Čajové vrecúško sa pritom používa na dvojdecovú šálku. Priznám sa, doteraz som tento paradox nepochopila… Pritom hosť skôr uprednostní zaliať si kávu len do polovice šálky, ako príliš silný čaj. Prípadne dve kávové šálky čaju, lebo „behal“ s vrecúškom od jednej k druhej.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Za čo sú dnes hostia ochotní dobre zaplatiť?
Rybárstvo ako bašta oddychu aj výborného jedla
Čo bude na raňajky?
Tematické večery prinášajú oživenie aj novú klientelu
Akadémia hoteliera priniesla netradičné témy a bohatú účasť
OZNAČENÉ:hotelové raňajky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Hotelový komplex Gréta Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
Nasledujúci článok Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroNápoje

Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grog, punč…

Vojto Artz
Vojto Artz
12. decembra 2025
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu
Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany
Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta