Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
AktualityEventy, súťaže, ocenenia

Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni

red.
red.
Uverejnené: 4. októbra 2023
5 min. čítania
Zdieľať

                              

Po rokoch gurmánskych festivalov rozjasní jeseň milovníkov fine diningu ďalšia novinka z dielne organizátora bedekra Gurmán na Slovensku. Obyvateľov a návštevníkov Bratislavy najnovšie poteší 7-dňová dávka dvojitých zážitkov – gurmánskych aj kultúrnych.

- Inzercia-
Ad image

„Za 12 rokov usporadúvania Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach sme vytvorili tradíciu kvalitnej gastronómie, kde ľudia mohli zažiť najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska. Rovnako cez množstvo workshopov a prezentácií spoznali nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov,” povedal vydavateľ bedekra Radovan Nackin.

Bratislavské gurmánske dni (BGD) sú logickým pokračovaním tejto aktivity. Z troch festivalových dní sa rozširujú až na sedem a priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie. Organizuje ich bedeker Gurmán na Slovensku, alebo spolupracujúce organizácie a inštitúcie. Takto sa program rozšíri aj o podujatia kultúrne a edukačné. Spoločne zorganizovaný týždeň zážitkov vytvorí priestor pre návštevníkov mesta na gastroturistiku, alebo aj bežnú návštevu mesta s bohatým viacdňovým zážitkovým programom. Cieľom je zamerať sa prevažne na slovenských občanov. Akcia im chce predstaviť im Bratislavu inak, ako ju poznajú. Cez gastronómiu a kultúru im chce oprášiť staré dobré časy.

Ako budú BGD fungovať?

Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dni dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach Bratislavy. Hostia si môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zapojené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu s prešporskými špecialitami a ponuky degustácií. Budú výnimočné a pre držiteľov Gurmánskeho pasu za zvýhodnené ceny. Dané degustácie je možné vychutnať si aj bez pasu, bez neho však nie je možné uplatniť si zvýhodnené festivalové ceny.

- Inzercia -
Ad image

Gurmánsky pas si môžete zakúpiť na Hviezdoslavovom námestí v Info stane, alebo online na stránke festivalu za 5 €. Gurmánsky pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.

Info stan

INFO STAN – Hviezdoslavovo námestie – (18. – 22.10.2023) bude slúžiť na poskytovanie informácií o festivale, predaju Gurmán pasov a degustácií produktov partnerov festivalu:

  • Degustácie kávy
  • Ochutnávky Primitiva a Prosecca od spoločnosti Slowin
  • Predstavenie NOVINKY – nealkoholického ginu Warners, ktorý bude oficiálnym welcome drinkom festivalu v prevedení miešaného nápoja Gintonic od spoločnosti KOFT s.r.o.
  • Degustácie značkového cognacu HENNESSY od spoločnosti KOFT s.r.o.
  • Prezentácia nového modelu KIA Sportage Plug-in hybrid spoločnosťou SlovaKIA auto s. r. o.

Sprievodné akcie festivalu

Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku. Pozrite si celý program BGD.                           

  • 17. 10. 2023  – Otváracia večera BGD v UFO watch.taste.groove  

4-hand cooking Jozefa Masaroviča, oceneného titulom Kuchár roka 2020 a 3 Zlatými vidličkami od Gurmána na Slovensku a Istvána Peštiho z PLATÁN restaurant (Maďarsko), oceneného titulmi Kuchár roka a držiteľa 2 Michelinských hviezd

  • 19. 10. 2023 – Kurz Prešporskej kuchyne

V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym šéfkuchárom Tomášom Zapletalom

  • Každý deň – Historické prehliadky Bratislavy

 aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.

  • Každý deň – Národný salón vín Slovenska

 Špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska

  • 23. 10. 2023 – Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2024

Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády. Víťazný dezert sa bude počas celého roku 2024 promovať ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZCK).

  • 24. 10. 2023         Only Invitation  – Ukončenie BGD v reštaurácii ECK

Reštaurácia ECK je reštauráciou roka 2023 a je držiteľkou 2 Zlatých vidličiek od Gurmána   na Slovensku. Špeciálne soireé spojené s degustáciou 5-chodového menu a s degustáciou 5 svetoznámych vín.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Zimná sezóna v Jasnej odštartovala
Na Lomnickom štíte si pripomenuli 10. výročie od vzniku videoklipu Happy (We are from High Tatras, Slovakia)
Organizujete svadby? Svadobný summit prináša trendy, networking aj cenotvorbu
OH 2024: Slovenský olympijský dom prvýkrát otvorený aj pre verejnosť
V hlavnom meste predstavili slovenské lyžiarske strediská
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Nasledujúci článok Michal Naď, Commercial Director, Zľavomat Michal Naď: Keď u klienta vznikne potreba cestovať, už o nás vie. A my vieme, čo chce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

GastroInterview gastro

Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“

Advertoriál
Advertoriál
15. mája 2025
Transformácia, ktorá rozhodne o budúcnosti HoReCa sektora
Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska vyhlásila HORECA HVIEZDY 2024
Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta