Zážitková reštaurácia nemusí byť pre hotel tabu. Naopak, môže vhodne dopĺňať preplnené bufetové stoly a priniesť pre gurmánov zaujímavú alternatívu. Na Gastronomy Slovakia 2024 sa 23. apríla 2024 môžete inšpirovať u tých, ktorým to funguje – v zahraničí, ale aj na Slovensku.
Téme zážitkového konceptu hotelovej reštaurácie sa budú venovať hneď tri vstupy. Na prvom z nich vám na hlavnom pódiu prinesie svoj príbeh Joschi Walch, majiteľ a riaditeľ rodinného hotela Rote Wand Gourmet Hotel z Rakúska spolu s executive chefom Julianom Stiegerom. Talentovaný šéfkuchár Stieger je v Rakúsku vychádzajúcou hviezdou a z hotelovej reštaurácie spravil najlepšiu reštauráciu v Rakúsku.
Zážitková reštaurácia je súčasťou aj konceptov skupiny ZARINVEST (Hotel Lomnica, Kaštieľ Pálffy). O praktické skúsenosti s fungovaním a ich prínose sa podelí riaditeľ hotelov Peter Mudrý spolu s executive chefom Tomášom Ševčíkom. Všetkým zúčastneným môžete klásť doplňujúce otázky na druhom vstupe počas hotelierskej diskusie moderovanej šéfredaktorkou a vydavateľkou časopisu Hotelier Zlaticou Kramárovou na tému: Dá sa aj v hoteli vytvoriť zážitková reštaurácia? Tretím vstupom na tému zážitková reštaurácia v hoteli je live cooking šéfkuchárov oboch úspešných konceptov. Pozor, pre hotelierov vrátane tímu máme v závere článku pripravenú dodatočnú špeciálnu zľavu HOTELIER – 20 %.
Čo vás čaká
26 vystavovateľov, 6 Michelinských hviezd, 13 workshopov
Interaktívna live cooking show so Sebastianom Frankom, majiteľom a šéfkuchárom najlepšej reštaurácie v Berlíne a šéfkuchárom Európy za rok 2018. Prezradí nám svoj recept na úspech a predvedie aj pár svojich receptov. Ukáže nám svoj štýl kuchyne postavenej na filozofii, že aj bez mäsa to ide.
Lukáš Hesko, má 2 Zlaté vidličky a je dvojnásobný Kuchár roka na Slovensku. Spoznajte jeho štýl a filozofiu jeho reštaurácie Irin.
Julian Stieger, rakúska vychádzajúca hviezda a jeho reštaurácia je najlepšou hotelovou reštauráciou v Rakúsku. Čo varí tento kuchár, ktorého si vychvaľovali aj v Geranium, Eleven Madison Park či Steiereck?
Marek Minarič, prekvapenie tejto sezóny. Víťaz Slovenského kola Bocuse d´Or, aktuálne pôsobiaci v Dánsku nám rozpovie svoj príbeh. Doplní svoje dojmy z európskeho finále a predvedie, čím ohúril porotu. Čerstvo postupujúci do svetového finále Bocuse d´Or v Lyone!
Andreu Genestra, Michelinom ocenený šéfkuchár z Mallorky mal na Madrid fusion skvelé vystúpenie a veríme, že zaujme aj vás.
Tomáš Lysý, asi najlepší sushi majster na Slovensku. Bývalý Chef Fou Zoo a Iasai si pre vás pripravil jedinečný špeciálny 2-hodinový MasterClass o filetovaní, príprave a servírovaní rýb na japonský spôsob.
Tomáš Ševčík, executive šéfkuchár skupiny ZARINVEST nám prezradí ako prevádzkovať aj v hoteli zážitkovú reštauráciu.