Budatínsky rínok 2023
V parku Budatínskeho hradu počas celého dňa prebiehal remeselný jarmok a tvorivé dielne. Svoju činnosť predstavili aj stredné a odborné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti Žilinského samosprávneho kraja.
Žilinská hotelová akadémia sa zúčastnila tohto pekného podujatia svojou odbornou prezentáciou tradičných regionálnych jedál. Na ich prezentácii sa podieľali žiaci Richard Ballay, Richard Fusko a Karolína Valíčková z II. A a Veronika Hulinová z III.C. pod vedením MOV Mgr. Slávky Račkovej a Bc. Anny Purašovej.
Žiaci a majsterky pripravovali pokrmy v tradičných krojoch, čím umocnili jedinečnú jarmočnú atmosféru. Návštevníci mohli ohodnotiť gastronomický zážitok chuti nasledovných jedál: zemiakové osušky, zemiakové placky, kapusníky, medový trhanec a jablkový mrežovník.
Spracoval: Peter Dadaj