Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Aa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotel Wallackhaus
    Od vlakov k hotelom
    11. augusta 2023
    Koncept Easy stavia na jednoduchosti zážitkov a hostia to milujú
    20. júna 2023
    Čo robiť, keď sa šéf zblázni?
    16. júna 2023
    Hotelový komplex Gréta
    Zažite autentický aj moderný Liptov v rezorte Gréta
    13. júna 2023
    Generálny riaditeľ hotela Rudolf Križan privítal Ursulu von der Leyen
    Grand Hotel River Park hostil Globsec
    2. júna 2023
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Letenky do Atén zadarmo?
    9. septembra 2023
    Hotelovým svetom
    28. augusta 2023
    Dubaj objavuje slovenskú kuchyňu
    29. júla 2023
    3 dôvody, prečo (opäť) navštíviť Dubaj
    25. júna 2023
    Libanon je nádherná, ale akoby prekliata krajina
    20. mája 2023
  • O nás
Čítanie: Zimný festival jedál bol tento rok v lete
Zdieľať
Aa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Rozhovory
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Články > Gastro > Zimný festival jedál bol tento rok v lete
Gastro

Zimný festival jedál bol tento rok v lete

Zlatica Kramarová
Zlatica Kramarová Uverejnené: 17. januára 2022
4 min. čítania
Zdieľať

Posledný rok je všetko inak, ako doteraz, preto nás ani neprekvapí, že každoročný Zimný festival jedál sa tentoraz odohrával v lete v termíne 14. jún až 18. júl 2021. Letnú edíciu ZFJ ochutnávalo celé Slovensko a jej cieľom bolo tiež napomôcť reštartu zážitkovej kuchyne.

Tohtoročnou snahou festivalu bolo, prihliadnuc na momentálnu situáciu, najmä napomôcť reštartu zážitkovej gastronómie, ktorú ponúkajú tie najlepšie reštaurácie Slovenska vybrané a hodnotené bedekrom Gurmán na Slovensku. Situácia v gastre a cestovnom ruchu by sa po ukončení obmedzení COVID dala prirovnať k svetovej kríze 30. rokov 20. storočia. Obrovské množstvo prevádzok skrachovalo, a aj tie, ktoré to prežili vďaka entuziazmu a zapáleniu pre svoju profesiu, majú teraz obrovský problém s nedostatkom personálu.

- Inzercia-
Ad image

Aj napriek tomu sa rozhodlo 17 reštaurácií zúčastniť a ponúknuť gurmánskym hosťom svoju zážitkovú gastronómiu. Pre porovnanie je to o 50 % menej reštaurácií ako pred COVIDom. Hostia a verní fanúšikovia festivalu a zážitkovej gastronómie to ocenili a chválili si ponuku rôznych menu festivalových reštaurácií. Aj na ľudí však doľahla táto hrozná doba a festivalu sa zúčastnilo 3 240 hostí, čo je iba 40 % z posledného Zimného festivalu jedla z roku 2020.

„Veľká vďaka patrí všetkým reštauráciám, ako aj hosťom festivalu, že si udržali zdravý rozum a najmä chuť na kvalitnú gastronómiu, a navzájom sa takto podporili. Úžasné bolo aj to, že nás v tom nenechali ani dodávatelia produktov pre gastro, a spoločnosť KON-RAD, spol. s r. o., ako hlavný partner ZFJ, partnersky podporila festival cez svoje brandy S. Pellegrino a Champagne Laurent Perrier. Vďaka patrí aj mediálnym partnerom, ktorí nám ponúkli v rámci pomoci aj mediálny priestor navyše,“ hovorí riaditeľ festivalu Radoslav Nackin.

- Inzercia -
Ad image

Hlavný mediálny partner RTVS a partneri: Rádio Vlna, Hotelier, Gastro, InBA, InBar & Restaurant, Menučka a Hotelovo.

Podľa ohlasov a recenzií hostí festivalu sa najobľúbenejšími jedlami ZFJ 2021 stali:

V sekcii Chute regiónov najviac zaujali divoká srnka, feniklová sušienka zo sladu, jablkovo-hrozienkový gél, dehydrované srnčie srdce – UFO – Bratislava, grilovaný chrbát z králika, karotkové pyré, hráškové krupoto, pečený kaleráb, topinamburové velouté, ligurčeková pena – Albrecht – Bratislava a terina z údeného pstruha z domáceho chovu s riečnymi rakmi, marinované v koňaku a podávané na bylinkách z lesných lúk – Afrodita – Čereňany.       

- Inzercia-
Ad image

Ktoré Ikonické jedlo si pochvaľovalo najviac gurmánov? Bola to terina z foie gras a údeného kolena, marhuľová horčica, nakladaná červená cibuľa, domáca maslová brioche – Slávia – Košice. Ďalej zaujali chuck roll USDA, zemiakové cannelloni, čierne korenie – Carnevalle – Bratislava a tatarák z hovädzej sviečkovice s citrónovým olejom, krémovým teľacím špikom údeným na dubovom dreve a čiernym kaviárom – Mlyn 108 – Modra.

 V kategórii Kuchárova voľba dominovali grilovaný filet z úhora riečneho, grilovaný ananás a šalát z grilovaného kelu so sezamovým dresingom a údenou slaninou – OhniskO fire & dinning – Košice, aburi nigiri – hovädzia sviečková s foie gras, gari, wasabi, wakame šalátom, tuna tataki s hubami a tamago omeletou – KAZUMI – Bratislava a údený hovädzí jazyk, pečené pirohy s kapustou zo Šváboviec, ľadový šalát, pažítka – Moment bistro – Batizovce.

Festivalovým dezertom sú podľa voľby hostí tento rok dva. Jeden domácky a druhý, naopak, veľmi sofistikovaný. Tvarohové šišky zo sladovej múky s malinovou zmrzlinou a mätovou šľahačkou –  Hostinec – Košice a trilógia domácich praliniek – Mlyn 108 – Modra.

Nováčikom festivalu sa stala reštaurácia KAZUMI Bratislava, ktorá  svojím menu zaujala takmer 300 hostí.

 

Foto: archív ZFJ

 

 

Mohlo by sa vám páčiť

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

Great Taste pre slovenskú medovinu

Poznáte poke?

Čo možno neviete o grilovaní

Zlatica Kramarová 17. januára 2022
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor: Zlatica Kramarová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Nové výzvy si ma hľadajú samy
Nasledujúci článok Reštaurácia, kde si sami navaríte
Zanechať komentár

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať
- Inzercia-
Ad image
- Inzercia-
Ad image
Najčítanejšie
Aktuality

Otvorený deň Akadémie hoteliera

red. red. 18. septembra 2023
Horské strediská a vodné parky majú za sebou  vydarené leto
Drevení strážcovia doliny
Letná sezóna v top destináciách Slovenska
Tokajské domčeky v korunách stromov
- Inzercia-
Ad image

Mohlo by sa vám páčiť

GastroProdukty

Infinity – šoker, ktorý varí za vás!

12. septembra 2023
AktualityEventy, súťaže, oceneniaRegióny

Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko

8. septembra 2023
Eventy, súťaže, oceneniaRegióny

Great Taste pre slovenskú medovinu

1. septembra 2023
GastroKoncepty

Poznáte poke?

24. augusta 2023

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta

Registrovať Stratili ste heslo?