Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: 7 trendov v hotelierstve: Ako sa prispôsobiť moderným cestovateľom
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Obchod a marketing > 7 trendov v hotelierstve: Ako sa prispôsobiť moderným cestovateľom
Obchod a marketing

7 trendov v hotelierstve: Ako sa prispôsobiť moderným cestovateľom

Lea Lisá
Lea Lisá
Uverejnené: 29. apríla 2025
5 min. čítania
Zdieľať

Cestovateľské trendy sa neustále menia a hotelierstvo musí byť pripravené reagovať na nové požiadavky hostí. Pozrime sa na sedem najaktuálnejších trendov, ktoré dnes formujú hotelový sektor.

1. Workcation (Práca a dovolenka)

Kto povedal, že práca a relax nemôžu ísť ruka v ruke? S rastúcim počtom digitálnych nomádov je dopyt po hoteloch, ktoré ponúkajú kvalitné Wi-Fi a pohodlné pracovné priestory. Je na vás, vytvoriť ideálne prostredie, ktoré spája prácu a oddych.

- Inzercia-
Ad image

Tip: Prispôsobte svoje priestory pre digitálnych nomádov a pracovníkov na diaľku tým, že zabezpečíte rýchly a stabilný Wi-Fi prístup, pohodlné pracovné stoly a spoločenské coworkingové priestory. Služby špeciálnych pracovných balíčkov, ktoré zahŕňajú kávu, občerstvenie a služby, môžu vašim hosťom poskytnúť ideálne podmienky na prácu aj oddych.

2. Sustainable Tourism (Udržateľný cestovný ruch)

Ekologická zodpovednosť je na vzostupe. Hotely investujú do energetických technológií, recyklácie a ekologických produktov. Hostia ocenia, ak ponúkate nielen pohodlie, ale aj záväzok voči planéte.

Tip: Zamerajte sa na ekologické iniciatívy, ako je minimalizovanie odpadu, využívanie obnoviteľných zdrojov energie a podpora miestnych dodávateľov. Hostiam môžete ponúknuť ekologické alternatívy, ako sú produkty bez plastov a recyklovateľné toaletné potreby.

- Inzercia -
Ad image

3. Experience Hotels (Hotely s nezabudnuteľnými zážitkami)

Hotely už nie sú len miestom na spanie. Stávajú sa miestom zážitkov. Kulinárske workshopy, umelecké výstavy, dobrodružné výlety – hostia dnes túžia po niečom viac než len po posteli. Urobte svoj hotel miestom, ktoré ponúka nezabudnuteľné chvíle.

Tip: Zorganizujte pre svojich hostí jedinečné zážitky priamo na mieste, ako sú kurzy varenia, degustácie vín, kultúrne workshopy alebo tematické večery. Tieto aktivity obohatia pobyt hostí a umožnia im prežiť nezabudnuteľné chvíle.

4. Wellness Tourism (Wellness cestovný ruch)

Hostia dnes hľadajú viac než len komfortné ubytovanie – chcú sa postarať o svoju pohodu. Investujte do wellness balíčkov, ktoré ponúknu masáže, jogu, meditácie a zdravé stravovanie. Vaši hostia vám za to poďakujú nielen relaxom, ale aj lepšou náladou.

Tip: Rozšírte svoju ponuku o wellness balíčky, ktoré zahŕňajú masáže, jogu alebo meditácie. K tomu pridajte zdravé stravovanie a relaxačné aktivity, ktoré podporia fyzickú aj psychickú pohodu hostí.

5. Solo Travel (Cestovanie osamote)

Foto: Pexels

Sólo cestovanie je stále populárnejšie. Hotely sa prispôsobujú potrebám jednotlivcov, ktorí hľadajú komfort, bezpečie a priestor na relaxáciu.

Tip: Urobte svoje zariadenie priateľským pre sólo cestovateľov tým, že ponúknete bezpečné a pohodlné priestory, kde sa môžu cítiť komfortne a zároveň priestor na socializáciu. Zorganizujte spoločenské aktivity, ako sú večery alebo výlety, ktoré im umožnia spoznať iných cestovateľov a zdieľať spoločné zážitky.

6. Sleeping Tourism (Turizmus zameraný na spánok)

Tento zaujímavý trend vznikol ako marketingová odpoveď hotelov na rastúcu globálnu únavu a stres moderných cestovateľov. Namiesto aktívneho programu ponúkajú zážitok hlbokého oddychu, čím reagujú na dopyt po wellness, duševnom zdraví a kvalite spánku.

Tip: Prispôsobte svoje izby pre zážitky spojené so spánkom, napríklad investovaním do kvalitných matracov, ergonomických vankúšov a príjemnej akustiky. Môžete ponúknuť tematické spálne, ktoré vytvoria ideálne podmienky pre kvalitný spánok, alebo vytvoriť špeciálne balíčky s produktmi na podporu dobrého spánku.

Foto: Pexels

7. Digital Detox (Digitálny detox)


Digitálny svet nás unavuje. Preto rastie dopyt po hoteloch, ktoré ponúkajú útočisko pred technológiami. S digitálnym detoxom môžu hostia uniknúť z hektického online sveta. Ponúknite im pobyty bez Wi-Fi, kde sa môžu skutočne uvoľniť a zrelaxovať.

Tip: Zvážte ponuku pobytov bez Wi-Fi alebo mobilného signálu ako súčasť špeciálnych balíčkov „digitálneho detoxu“. Tieto pobyty by mali podporovať odpojenie od technológií a ponúkať priestor na meditáciu, jogu, modlitbu a ďalšie aktivity v tichých zónach.

Týchto sedem trendov ukazuje, aké dôležité je detailne poznať svojho klienta. Len vďaka tomu dokážete pružne reagovať na meniace sa preferencie a potreby moderných cestovateľov. Cestovateľské trendy sa neustále vyvíjajú a hotelierstvo s nimi musí držať krok. Možno práve niektorý z našich tipov vás inšpiruje otvoriť dvere novým hosťom.

Mohlo by sa vám páčiť

Mať stratégiu, znamená byť pripravený na každú situáciu
Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
7 + 7 tipov a trikov pre úspech
Silná rodina, silná firma – pozvánka na medzinárodný kongres
Adult friendly. O hotely priateľské k dospelým je záujem
OZNAČENÉ:Marketing
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Lea Lisá
Autorka je externá spolupracovníčka redakcie.
Predchádzajúci článok Tržby hotelov a penziónov vlani prekročili 600 miliónov eur
Nasledujúci článok SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Foto: AHRS/Peter Brichta
Aktuality

HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
19. mája 2025
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Executive chef Róbert Hudák: „Keď sa chcem ´vyblázniť´, idem variť na Zelenu Puntu“
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta