Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
    2. júna 2025
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno
DodávateliaEventy, súťaže, oceneniaGastro

Dodávateľské trendy sú komplexnosť, úspora práce aj nealko víno

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
Uverejnené: 12. apríla 2024
6 min. čítania
Zdieľať

Vyše stovky dodávateľov a vystavovateľov sa stretlo na tohtoročnom veľtrhu Danubius Gastro/ ITF Slovakia na bratislavskej Inchebe. Zaujímali sme sa o dodávateľské trendy súčasnosti a atraktívne novinky, niektoré z nich sme ochutnali.

Na okrúhlom 30.-tom ročníku medzinárodného veľtrhu Danubius Gastro na Inchebe sa stretli dodávatelia širokej škály tovarov a služieb pre HORECA segment. Počas štyroch dní 11. – 14. apríla 2024 predstavuje svoje portfólio 130 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Dánska, Holandska, Maďarska, Nemecka, Poľska, Talianska, Ukrajiny a Vietnamu.

- Inzercia-
Ad image

Komplexnosť v každom segmente

Aké dodávateľské trendy evidujú v hotelovej branži samotní predajcovia? Spýtali sme sa niekoľkých vystavovateľov.

Viacerí sa zhodli v tom, že je to najmä komplexnosť a to v každej oblasti. Na trend komplexnosti sa odvoláva predajca gastrozariadení a konvektomatov, mäsa a mäsových výrobkov, ale aj zvukovej techniky. „Dopyt odpovedá na aktuálny nedostatok pracovnej sily, keďže naše najmodernejšie gastrozariadenia dokážu vo veľkej miere zastúpiť kuchynský personál a prakticky varia za vás. Ďalším trendom je určite úspornosť, ale aj digitalizácia a multifunkčnosť zariadení, ktoré maximálne zefektívňujú prácu v kuchyni,“ hovorí Nikola Cloud za RATIONAL, lídra v technológiách na tepelnú úpravu pokrmov v stánku predajcu gastrozariadení KEMA SK.

Divina aj „hotovky”

S komplexnosťou dodávok vo svojom segmente súhlasí aj zástupca ďalšieho lídra vo svojom segmente, spoločnosti TAURIS. Michal Telúch, key account manager pre gastro segment tvrdí, že HORECA trendy sú stále rovnaké – je to kuracina, potom bravčovina a hovädzina.

- Inzercia -
Ad image
Michal Telúch, Tauris

„Na chuť diviny si ľudia zvykajú pomalšie, dôvodom je aj vyššia cena. Týka sa to najmä retailu. V rámci špecializovaného programu pre kvalitné reštaurácie je však divina trendom. Naň odpovedáme aktuálnou novinkou, ktorou je komplexný divinový program. Máme divinovú šunku, párky z daniela, exkluzívne zverinové paštéty… Predstavujú nosnú novinku, vhodnú do luxusných hotelov na raňajky. Máme čerstvé mäso z našej vlastnej rozrábky. V tom máme konkurenčnú výhodu oproti iným dodávateľom, ktorí dodávajú mrazené mäso. To má iné výživové, ale najmä chuťové vlastnosti. Sme veľmi flexibilní, dnes mäso dostaneme, zajtra je u klienta, rovnako vyrábame len z čerstvého mäsa.” O tom, že zákazníci aj odborná verejnosť kvalitu oceňuje svedčí skutočnosť, že spoločnosť TAURIS sa na na Danubius Gastro 2024 stala už po šiestykrát najoceňovanejšou značkou veľtrhu.

Reakciou na nedostatok personálu v kuchyni je napríklad aj dopyt po hotových, ale zdravých a kvalitných jedlách bez konzervantov a „éčiek“, hovorí Zuzana Kurucárová zo štýlového food truck-u Hotovky z plechovky. Aj to určuje dodávateľské trendy. „Hoci primárne vyrábame pre retail a menšie farmárske obchodíky, na základe dopytu z HORECA sektoru sme začali vyrábať veľké balenia. Využívajú ich menšie prevádzky na večeru alebo v čase, kedy nie je v práci kuchár. Takto ich zachraňujeme vtedy, keď nemá kto variť. Z trojlitrovej fľaše majú 10 porcií kvalitnej polievky varenej klasicky ako doma.“

Ucelené systémy s intuitívnym ovládaním

Obdobné parametre vyžadujú aj hostia v celkom inej oblasti, akou je napríklad zvuková technika. „Dnes sú trendom komplexné inteligentné riešenia. Klienti chcú inteligentné, jednoducho ovládateľné riešenia a pokiaľ možno prepojené s ostatnými zariadeniami cez jeden systém. Ovládanie by malo byť čo najviac kontaktné a intuitívne, jednoduché,“ opisuje technologické trendy Peter Pauček, projektový manažér G-Tec Professional. Žiadanou novinkou je malá centrálna jednotka, umožňujúca komplexné riešenia pre všetky typy ubytovacích zariadení od malého penziónu cez veľké haly. Ucelený systém sa dá podľa potreby rozširovať napríklad o ovládanie iných systémov inteligentných riešení ako napríklad sťahovanie žalúzií.

Foto: FB G-Tec Proffesional
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Festival gurmánov odštartoval, prekvapila šiška v parfume a biely mak
Zákulisie raňajkovej scény
Poznáme najlepšie reštaurácie Slovenska!
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Vôňa jesene vo Vinárstve Mrva & Stanko
OZNAČENÉ:Danubius Gastro 2024Dodávateľské trendygastrozariadeniaHotelierstvo
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Zlatica Kramárová
Sledovať:
Spoluzakladateľka časopisu a šéfredaktorka Hoteliera má za sebou viac ako 300 rozhovorov, takmer 10 000 stránok časopisu, množstvo novinárskych ciest, akcií, výstav, konferencií a mediálnych partnerstiev. A stále ju baví prinášať vám nové témy, informácie, atraktívne reportáže a najmä inšpiratívne príbehy ľudí z hotelového sveta.
Predchádzajúci článok Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Nasledujúci článok Zimu a leto na Liptove spoja športy na Liptov Ride
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Wellness

Longevity: Hotel ako oáza zdravia a vitality

Lea Lisá
Lea Lisá
3. júna 2025
TRI dekády nitrianskej ikony. Hotel Zlatý Kľúčik oslávil 30. narodeniny 
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta