Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Koncepty > Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
Uverejnené: 24. októbra 2025
9 min. čítania
Foto: Helix
Zdieľať

Londýn je pre Slovákov obľúbenou destináciou na tzv. city breaks. Vydajte sa spoločne s nami sa víkendové gastronomické dobrodružstvo a objavte gurmánsky Londýn! Prevedieme vás naším víkendovým menu a prinesieme vám tipy na miesta, ktoré by nemal obísť žiadny gurmánsky návštevník Londýna. 

Piatok

English Breakfast/Anglické raňajky v The Blue Legume

Na začiatok musíme, samozrejme, spomenúť pravé anglické raňajky. Obrovský tanier plný lahôdok od slaniny, vajíčok, cez pečené paradajky, fazuľu a huby až po hrianky s hash brown, teda zemiakovou plackou. Toto jedlo je nevyhnutnou zastávkou pre trip s názvom gurmánsky Londýn a hoci sú to len raňajky, pravdepodobne vás nasýtia na polovicu dňa.

V prvý deň nášho víkendu sme sa teda vybrali na anglické raňajky do reštaurácie The Blue Legume, kúsok od nášho ubytovania. Interiér je zariadený v teplých farbách a drevených tónoch s pohodlným sedením a príjemnou atmosférou. Nájdete tu širokú škálu jedál, od predjedál, raňajok a šalátov až po hlavné jedlá a dezerty. Všetko z čerstvých, lokálnych surovín a bez použitia rafinovaného cukru alebo lepku. Reštaurácia je tiež skvelou voľbou pre vegánov a vegetariánov, pre ktorých má v ponuke bohatú ponuku. The Blue Legume je medzi miestnymi obyvateľmi dosť populárna, preto je lepšie rezervovať stôl dopredu.

Obed vo francúzskej reštaurácií Ma Cuisine v Kew Gardens, Londýn

Po raňajkách sme strávili niekoľko hodín prechádzkou v botanických záhradách Kew Gardens, ktorá zahŕňala prehliadku skleníkov a vynikajúcu kávu. Cestou z nich sme sa rozhodli obohatiť náš gurmánsky Londýn pre zmenu francúzskou kuchyňou. Zvolili sme Ma Cuisine, bistro v štýle 50. rokov s čiernobielou dlažbou, plagátmi impresionistov a obrusmi gingham. Bistro má hodnotenie 4,6 hviezdičky na Google Maps. Ma Cuisine ponúka klasické francúzske jedlá v neformálnej atmosfére. Nájdete tu predjedlá ako foie gras a steak tartare, hlavné jedlá ako kačací konfit a bravčové mäso po burgundsky. Z dezertov nechýba crème brûlée a tarte tatin. Ponuku dopĺňa rozsiahla vínna karta. 

My sme vyskúšali sme špagety s grilovanými krevetami, paradajkami a poľným šalátom, králika na hubovom ragú s dusenou zeleninou a pečenými zemiakmi, tradičný francúzsky šalát a grilovaný filet z morského vlka s baby špenátom, artičokmi, hroznom a bazalkovou salsou. Samozrejme nechýbala ani ochutnávka  vína, ktorá zahŕňala Bourgogne Aligoté z roku 2020, Meursault Vielles Vignes z roku 2017 a Viognier taktiež z roku 2020.

Večera v Hammerton Brewery

Na večeru sme šli do pivárne, kde popri širokom výbere pív pečú aj domácu pizzu. Atmosféra tu bola živá a energická. Rovnako jedlo i priestory  Hammerton Brewery boli jedinečné.

Začali sme ochutnávkou pív. Od typických anglických až po rôzne špeciály ako arašidové pivo či pivo s príchuťou mexického koláča, ktoré bolo sladké, no i napriek tomu v ústach zanechalo pikantný dozvuk. Pizza bola vynikajúca, z ponuky nás zaujala rukolová s paradajkami, pikantná a syrová s lesnými hríbmi.

123Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
Koktail je zážitkom aj očakávaním
Magický elixír
Chcete sa odlíšiť? Ponúknite švajčiarske národné jedlo, zážitkové FONDUE!
Novinky o DPH na gastro služby: Čo pre sektor znamenajú tri rôzne sadzby od 1. januára 2025?
OZNAČENÉ:brunch v Londýnegurmánsky Londýn
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Anna Gocoliaková
Anička je náš najmladší člen tímu a skvele vyvažuje naše roky praxe svojim sviežim, ničím nezaťaženým pohľadom. Charakterizujú ju znaky jej generácie Z, Zoomers - je mladá, technicky zdatná a sociálne zameraná, čiže sa s jej skvelými nápadmi a príspevkami stretnete najmä na našich sociálnych sieťach.
Predchádzajúci článok METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Nasledujúci článok České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

ManažmentObchod a marketingTéma

Lovebrand. Ako vytvoriť hotel, ktorý ľudia milujú?

Andrea Pányiová
Andrea Pányiová
24. novembra 2025
SLOVAKIA TRAVEL propagovala Slovensko na severoamerickom trhu
Ako sa dostala Bratislava do veľkého barového sveta
Externý šéfkuchár. Nový vietor do hotelovej kuchyne
Efektívna porada. Vyhnite sa chybám na mítingoch

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta