Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Baristická súťaž rytiera čiernej dámy
Eventy, súťaže, oceneniaNápojeVzdelávanie

Baristická súťaž rytiera čiernej dámy

red.
red.
Uverejnené: 22. novembra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Aj tento rok sa v Bojniciach uskutočnila známa gastronomická udalosť – baristická súťaž Prievidzský rytier čiernej dámy. Okrem kávy udalosť oslavuje aj baristické umenie, ktoré prebúdza v káve dušu a posúva ju za hranice každodennosti.

Organizátorom súťaže je Stredná odborná škola obchodu a služieb v Prievidzi v spolupráci s reštauráciou Meridiana a Školou Baristu Stanislava Cibuľu.

- Inzercia-
Ad image
Otvorenie súťaže

Káva ako nositeľ kreativity

Súťažný deň nebol len o príprave kávy, ale tiež o vytváraní jedinečných umeleckých diel, nesúcich v sebe nesú príbeh talentu a kreativity jednotlivých súťažiacich. Prihlásení súťažiaci absolvujú náročný tréning, aby zdokonalili svoje zručnosti.

Odborná komisia hodnotila súťažiacich z 12 škôl, spolu 21 baristov. Mladí baristi si porovnali svoje schopnosti, vedomosti a zručnosti v niekoľkých disciplínach. V časovom limite 12 minút pripravovali po dve porcie espressa, kapučína a voľného alkoholického, alebo nealkoholického nápoja. Podmienkou bolo použiť kreatívnu zložku a zaujať porotu moderným spôsobom prípravy miešaného nápoja.

Chuť, kvalita, vyváženosť, ale aj technika a čistota

Baristická súťaž prebiehala v kategórii Junior. Odborná komisia hodnotila chuťovú kvalitu pripravených nápojov, vyváženosť, harmóniu, horkosť a arómu. Dôležitá bola aj prezentácia hotového nápoja. Odborná porota sledovala celkový dojem, použitie správnych šálok, doplnkov, teplotu a použité prísady pri príprave voľného nápoja.

- Inzercia -
Ad image

Ďalším kritériom bola úroveň ovládania baristickej techniky – správne používanie kávovaru, mlynčeka, čistota a hygiena na pracovisku. Hodnotili sa aj komunikačné schopnosti žiakov, odborné vyjadrovanie a znalosti o káve.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Koktail je zážitkom aj očakávaním
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
Eurocup 2024 ukázal budúcnosť slovenskej gastronómie
Bocuse d’Or otvára dvere do elitnej gastronómie
Otvorený deň na prestížnej švajčiarskej univerzite Les Roches
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Efektívne vyjednávanie
Nasledujúci článok Kofola kupuje ďalšie tradičné značky, vstupuje do pivného segmentu
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Štatistiky návštevnosti za júl: Vyrovnal sa vlaňajšiemu?

red.
red.
13. septembra 2025
Bocuse d’Or otvára dvere do elitnej gastronómie
Nová výzva Fondu na podporu cestovného ruchu na 19 miliónov eur
Cestovný ruch 2.0: Konferencia o budúcnosti cestovného ruchu v transformujúcich sa regiónoch
Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta