Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čím aktuálne žijeme > Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna
Čím aktuálne žijemeOsobnosti

Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna

red.
red.
Uverejnené: 2. januára 2025
3 min. čítania
Zdieľať

Ako hotel uprostred najväčšieho zimného strediska na Slovensku, žijeme najmä začiatkom zimnej sezóny a tiež, samozrejme, sviatkami. Máme to šťastie, že ich máme, spolu s hosťami, romanticky biele a zasnežené končiare s vianočne červenými lanovkami môžeme pozorovať priamo z hotelovej lobby.

Čím však ešte stále žijeme, je slávnostný grand opening hotela, ktorý bol 1. decembra 2024. S pozvanými hosťami sme veľkolepo oslávili tento špeciálny deň, ktorým sme začali fungovať pod prestížnou značkou Swissôtel siete Accor. V hre bolo asi päť hotelových značiek, porovnávaním podmienok sme s investormi vybrali hotelovú sieť Accor. Značka Swissôtel má totiž štyri základné piliere, ktoré korešpondujú s rezortom Damian Jasna. Prvým pilierom je udržateľnosť, druhým tzv. craftsmanship – remeselná zručnosť, tretí pilier je švajčiarska pohostinnosť a štvrtý wellbeing – vitalita. Na tomto je postavený náš koncept.

Čo tieto štyri piliere znamenajú v praxi? Udržateľnosť je pre Švajčiarov veľmi dôležitým faktorom a Damian Jasna je po tejto stránke slovenský unikát. Máme certifikát A+0 čo znamená, že zanechávame minimálnu uhlíkovú stopu. Druhý pilier – remeselná zručnosť značí, že vybavenie hotela musí zodpovedať remeselnej výrobe, nie strojovej. To v plnej miere napĺňame. V lobby bare máme napríklad originálne drevené stolíky, ale aj samotné hotelové izby vybavovala renomovaná spoločnosť známa precíznou výrobou v nábytkárskom priemysle. Tretí pilier – švajčiarska pohostinnosť je v slovenských podmienkach výzvou, ktorej sa musí personál učiť. Jednak od opening manažéra a tiež v rámci systému vzdelávania Swissôtel, formou povinných aj dobrovoľných kreditov.  

Sme jediným hotelom značky Swissôtel v strednej Európe, najbližšie sú v Talline, Holandsku a na Balkáne. Preto mojou úlohou bolo vycestovať do týchto značkových hotelov, za 3 – 4 dni tam navnímať atmosféru, servis, ponuku, vybavenie a porovnať s tým, čo máme my. A čo sa tam človek naučí, musí následne aplikovať cez investora do bežného života hotela. Ja som bol načerpať inšpirácie v Talline, najviac ma oslovila ich zaujímavá F & B ponuka. Vo Swissôtel Tallin ju zastrešuje nemecký šéfkuchár, držiteľ dvoch hviezd Michelin. Dohodli sme sa, že príde učiť našiť kuchárov ako pripravovať jedlo zdravšie, lepšie, chutnejšie a odovzdávať im svoje skúsenosti.

V hoteli sa tešíme nízkej fluktuácii, máme kuchárov, čašníkov, chyžné, všetok personál prvej línie a to dnes nie je samozrejmosť. Zo začiatku sa ľudia menili, ale teraz pred zimnou sezónou sa ustálili, čo je fajn. Lebo bez personálu môžeme hotel zatvoriť.

Zaujímavosťou nášho rezortu je, že je to prvý tzv. condo hotel – čiže apartmánový, alebo bytový hotel na Slovensku. Je kombináciou 209 apartmánov vo vlastníctve drobných investorov a 25 hotelových izieb. U nás nájdete dva typy hostí. Majiteľa, ktorý si kúpil investičný apartmán a využíva hotelové služby, alebo hotelového hosťa ubytovaného v niektorom z apartmánov z tzv. rental programu.

Mohlo by sa vám páčiť

Katarína Lukáčová, Effective hotel management: Obchodná stratégia je v hoteli rovnako dôležitá ako ľudia
Užijeme si veľkonočnú lyžovačku?
Minister Huliak: Slovensko má čo ponúknuť, ale služby musia dobehnúť prírodu
Peter Kulíšek, Koliba na Vršku: Správanie hostí sa mení k lepšiemu
„Snažíme sa práci v hotelierstve vrátiť atraktivitu, ktorú nepochybne má”
OZNAČENÉ:Jasná
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelové lobby rozvoniavajú, cukrári upiekli obrovské medovníkové chalúpky
Nasledujúci článok Kam za snehom? Horné Štajersko je hneď za rohom!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Vianočná hostina talentov – Gastro Vianoce 2025 Piešťany

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
9. decembra 2025
Každý deň môže byť úžasný. Vyskúšajte pozitívne ranné rituály
Na Štrbskom Plese otvorili zimnú sezónu spustením novej lanovky
Od nákupov k partnerstvu: Cesta potravín v Čataji do siete Môj obchod
Do rozvoja horských stredísk investovali pred sezónou milióny eur

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta