Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čím aktuálne žijeme > Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna
Čím aktuálne žijemeOsobnosti

Čím aktuálne žijeme? Radim Beneš, pre-opening manager Swissôtel Damian Jasna

red.
red.
Uverejnené: 2. januára 2025
3 min. čítania
Zdieľať

Ako hotel uprostred najväčšieho zimného strediska na Slovensku, žijeme najmä začiatkom zimnej sezóny a tiež, samozrejme, sviatkami. Máme to šťastie, že ich máme, spolu s hosťami, romanticky biele a zasnežené končiare s vianočne červenými lanovkami môžeme pozorovať priamo z hotelovej lobby.

Čím však ešte stále žijeme, je slávnostný grand opening hotela, ktorý bol 1. decembra 2024. S pozvanými hosťami sme veľkolepo oslávili tento špeciálny deň, ktorým sme začali fungovať pod prestížnou značkou Swissôtel siete Accor. V hre bolo asi päť hotelových značiek, porovnávaním podmienok sme s investormi vybrali hotelovú sieť Accor. Značka Swissôtel má totiž štyri základné piliere, ktoré korešpondujú s rezortom Damian Jasna. Prvým pilierom je udržateľnosť, druhým tzv. craftsmanship – remeselná zručnosť, tretí pilier je švajčiarska pohostinnosť a štvrtý wellbeing – vitalita. Na tomto je postavený náš koncept.

- Inzercia-
Ad image

Čo tieto štyri piliere znamenajú v praxi? Udržateľnosť je pre Švajčiarov veľmi dôležitým faktorom a Damian Jasna je po tejto stránke slovenský unikát. Máme certifikát A+0 čo znamená, že zanechávame minimálnu uhlíkovú stopu. Druhý pilier – remeselná zručnosť značí, že vybavenie hotela musí zodpovedať remeselnej výrobe, nie strojovej. To v plnej miere napĺňame. V lobby bare máme napríklad originálne drevené stolíky, ale aj samotné hotelové izby vybavovala renomovaná spoločnosť známa precíznou výrobou v nábytkárskom priemysle. Tretí pilier – švajčiarska pohostinnosť je v slovenských podmienkach výzvou, ktorej sa musí personál učiť. Jednak od opening manažéra a tiež v rámci systému vzdelávania Swissôtel, formou povinných aj dobrovoľných kreditov.  

- Inzercia-
Ad image

Sme jediným hotelom značky Swissôtel v strednej Európe, najbližšie sú v Talline, Holandsku a na Balkáne. Preto mojou úlohou bolo vycestovať do týchto značkových hotelov, za 3 – 4 dni tam navnímať atmosféru, servis, ponuku, vybavenie a porovnať s tým, čo máme my. A čo sa tam človek naučí, musí následne aplikovať cez investora do bežného života hotela. Ja som bol načerpať inšpirácie v Talline, najviac ma oslovila ich zaujímavá F & B ponuka. Vo Swissôtel Tallin ju zastrešuje nemecký šéfkuchár, držiteľ dvoch hviezd Michelin. Dohodli sme sa, že príde učiť našiť kuchárov ako pripravovať jedlo zdravšie, lepšie, chutnejšie a odovzdávať im svoje skúsenosti.

V hoteli sa tešíme nízkej fluktuácii, máme kuchárov, čašníkov, chyžné, všetok personál prvej línie a to dnes nie je samozrejmosť. Zo začiatku sa ľudia menili, ale teraz pred zimnou sezónou sa ustálili, čo je fajn. Lebo bez personálu môžeme hotel zatvoriť.

- Inzercia -
Ad image

Zaujímavosťou nášho rezortu je, že je to prvý tzv. condo hotel – čiže apartmánový, alebo bytový hotel na Slovensku. Je kombináciou 209 apartmánov vo vlastníctve drobných investorov a 25 hotelových izieb. U nás nájdete dva typy hostí. Majiteľa, ktorý si kúpil investičný apartmán a využíva hotelové služby, alebo hotelového hosťa ubytovaného v niektorom z apartmánov z tzv. rental programu.

Mohlo by sa vám páčiť

Nové výzvy si ma hľadajú samy
Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Inšpirujeme vás! Akú hotelovú izbu majú radi manažérky?
Peter Andráš: Čo ma posúva ako hoteliera
Marek Daňo: Čo ma posúva ako hoteliera
OZNAČENÉ:Jasná
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Čaro Vianoc v Dubaji – luxus zabalený v tradíciách
Nasledujúci článok Kam za snehom? Horné Štajersko je hneď za rohom!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityRegióny

Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom

TS
TS
8. augusta 2025
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta