Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Ekonomika > Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
EkonomikaManažment

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?

TS
TS
Uverejnené: 19. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Finančné aj nefinančné koncoročné odmeny – poukážky, vouchre, darčeky očakávané či neočakávané… Prieskum portálu Platy.sk ukazuje, ako často ich Slováci vo firmách dostávajú.

Prieskum sa realizoval na vzorke 3 840 respondentov. Z odpovedí vyplynulo, že tento rok sa z koncoročných odmien teší polovica zamestnaných Slovákov a Sloveniek. Okolo 34 % respondentov dostáva koncoročné odmeny pravidelne, 16 % dopredu vedelo dopredu, že tento rok odmeny dostanú. Na opačnom konci je však 38 % respondentov, ktorí ich nedostávajú a 11 %, ktorým nadriadení komunikovali, že na odmeny tento rok nie sú prostriedky.  

Rovnaký prieskum sa realizoval aj na portáli Platy.cz na podobne veľkej vzorke, a slovenskí zamestnanci z neho vyšli lepšie. U našich susedov by malo dostať koncoročné odmeny 42 percent zamestnancov, dlhodobo ich dostáva len štvrtina.  

Veľkosť firmy nehrá rolu, výška príjmu áno 

Podľa dát síce vyšli ako zamestnanci, ktorí najčastejšie pravidelne dostávajú koncoročné odmeny, pracujúci vo veľkých firmách s viac ako 1000 zamestnancami. Iba o päť percent menej je to v prípade zamestnancov malých spoločností, kde pracuje do desať ľudí.  

Rozdiel je vidieť pri pohľade na výšku príjmu. Koncoročné odmeny najčastejšie dostávajú zamestnanci, ktorí patria medzi vysokopríjmové skupiny. Z nich ich pravidelne dostáva 45 % a 15 % z tejto skupiny to vo firme avizovali s predstihom. Naopak, v prípade nízkopríjmových skupín až 45 % odpovedalo, že dlhodobo nedostávajú koncom roka špeciálne odmeny a 16 % v spoločnosti oznámili, že na ne tento rok nie sú prostriedky. 

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Efektívne vyjednávanie
Hotelová sexuálna výchova
Stratégia prielomu – efektívne vyjednávanie v 5 krokoch
Staň sa hotelierom
Láskavý feedback prináša zmenu, tvrdá kritika protiútok
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Grand Hotel Kempinski High Tatras Rozprávkové Vianoce
Nasledujúci článok Vojtove tekuté Vianoce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Interiér/ExteriérTéma

Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?

Alžbeta Abrahová
Alžbeta Abrahová
27. októbra 2025
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta