Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Ekonomika > Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?
EkonomikaManažment

Dávate (alebo dostávate) koncoročné odmeny?

TS
TS
Uverejnené: 19. decembra 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Finančné aj nefinančné koncoročné odmeny – poukážky, vouchre, darčeky očakávané či neočakávané… Prieskum portálu Platy.sk ukazuje, ako často ich Slováci vo firmách dostávajú.

Prieskum sa realizoval na vzorke 3 840 respondentov. Z odpovedí vyplynulo, že tento rok sa z koncoročných odmien teší polovica zamestnaných Slovákov a Sloveniek. Okolo 34 % respondentov dostáva koncoročné odmeny pravidelne, 16 % dopredu vedelo dopredu, že tento rok odmeny dostanú. Na opačnom konci je však 38 % respondentov, ktorí ich nedostávajú a 11 %, ktorým nadriadení komunikovali, že na odmeny tento rok nie sú prostriedky.  

Rovnaký prieskum sa realizoval aj na portáli Platy.cz na podobne veľkej vzorke, a slovenskí zamestnanci z neho vyšli lepšie. U našich susedov by malo dostať koncoročné odmeny 42 percent zamestnancov, dlhodobo ich dostáva len štvrtina.  

Veľkosť firmy nehrá rolu, výška príjmu áno 

Podľa dát síce vyšli ako zamestnanci, ktorí najčastejšie pravidelne dostávajú koncoročné odmeny, pracujúci vo veľkých firmách s viac ako 1000 zamestnancami. Iba o päť percent menej je to v prípade zamestnancov malých spoločností, kde pracuje do desať ľudí.  

Rozdiel je vidieť pri pohľade na výšku príjmu. Koncoročné odmeny najčastejšie dostávajú zamestnanci, ktorí patria medzi vysokopríjmové skupiny. Z nich ich pravidelne dostáva 45 % a 15 % z tejto skupiny to vo firme avizovali s predstihom. Naopak, v prípade nízkopríjmových skupín až 45 % odpovedalo, že dlhodobo nedostávajú koncom roka špeciálne odmeny a 16 % v spoločnosti oznámili, že na ne tento rok nie sú prostriedky. 

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Efektívne hotelierstvo
Ako prísť k štandardom?
Hotel plný dovolenkárov? Očakávajte aj nečakané a pripravte sa
Predaj noviniek ako zábavný tímový projekt, aktívnych nápadito odmeňte
Tu rozkazujem ja alebo keď novopečenému manažérovi „prepne“
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Grand Hotel Kempinski High Tatras Rozprávkové Vianoce
Nasledujúci článok Vojtove tekuté Vianoce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruchRegióny

Zimnú sezónu odštartoval Tatranský ľadový dóm na Hrebienku

TS
TS
15. novembra 2025
Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta