Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Dušu hotela tvoria zamestnanci, zázemie kvalitní dodávatelia
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Foto: Pexels
Hotelier > Dodávatelia > Hotel > Dušu hotela tvoria zamestnanci, zázemie kvalitní dodávatelia
DodávateliaHotelReštauráciaTéma

Dušu hotela tvoria zamestnanci, zázemie kvalitní dodávatelia

Ján Kramár
Ján Kramár
Uverejnené: 23. septembra 2024
5 min. čítania
Foto: Pexels
Zdieľať

Hovorí sa, že váš hotel bude taký, akí sú vaši ľudia – a je to pravda. Rovnako dôležitý je však samotný hotelový, jeho zázemie, o ktorom sa hovorí už menej. Sú za ním predovšetkým kvalitní dodávatelia. A presne o nich to dnes bude.

Obsah
Srdce domova je kuchyňaHotelovým „mozgom“ je recepciaZískajte nádskok pred konkurenciouInšpirovali sme vás?

Situácia na trhu práce si vynútila investície do vzdelania, ktoré sú pre nový personál neraz jedinými odbornými znalosťami. Zamestnanci tvoria dušu hotela, preto si právom pritiahli najväčší kus pozornosti hoteliera. Zvyšok patrí obchodu, marketingu, údržbe, technologickým riešeniam, interiéru, wellness, gastronómii…

- Inzercia-
Ad image

To všetko sú také široké oblasti záberu, že je ťažké udržať si prehľad v každej z nich. Tento prehľad zabezpečujú hotelierovi kvalitní dodávatelia a dobré dodávateľsko-odberateľské vzťahy, fungujúce na princípe WIN-WIN. Obchodné vzťahy, pri ktorých vám spoľahlivý dodávateľ odporučí optimálne alebo aj úsporné riešenie, aktuálne novinky, trendy. Niekoľkých z nich vám v rámci projektu Hotelier Špeciál radi predstavíme.

Srdce domova je kuchyňa

Kde začať? Srdcom domova je kuchyňa, tak možno práve tu. Láska ide cez žalúdok – aj láska k vášmu hotelu. K dobrému jedlu potrebujete nielen kvalitné suroviny, ale aj moderné technologické riešenia. Multifunkčná ponuka dlhoročnej technologickej stálice v branži spoločnosti RM Gastro – JAZ je základom modernej kuchyne ktorý pomáha a zároveň šetrí – energie, pracovnú silu, čas.

- Inzercia -
Ad image

Na slovenské profesionálne kuchyne sa zo susedného Česka zameral aj ďalší silný hráč v tejto oblasti IMESO SK. Ponúka komplexné technologické riešenia nielen pre gastronómiu, ale aj pre kávu. Zakladá si na rýchlom a spoľahlivom servise, zaškolení a silných referenciách.

Foto: IMESO

Z kuchyne sa pomaly presúvame ku čerstvej káve z celého sveta BARZZUZ, ktorú si vychutnáva nielen množstvo náročných hotelových hostí, ale aj my v redakcii časopisu Hotelier. Od kávy je len na skok k obľúbeným koktailom. Recepty na atraktívne drinky v každom ročnom období vám už celé roky prinášame v spolupráci s Italmarket Slovakia, kde sa aktuálne stretol obľúbený likér Bailey´s obľúbený dezert Tiramisu… a vzniklo Bailey´s Tiramisu. Už ste ho vyskúšali?

A napokon niečo z nových technológií – digitálna rotačná tlač RENAO otvára dvere nekonečným možnostiam v oblasti personalizácie pohárov. Špeciálna technológia umožní rýchlu a kvalitnú personalizáciu produktov v plnofarebnej kvalite, ktorá zvýši atraktivitu a rozpoznateľnosť vašej značky.  

Hotelovým „mozgom“ je recepcia

Recepcia, rezervácie, obchod, marketing sú oblasti, ktoré hýbu biznisom. Prinášajú do hotela peniaze, vlievajú hotelu „krv do žíl“. Keď žije obchod, žije celý hotel. Môže sa rozvíjať, inovať, stúpať kvalita. Nápady majú zelenú a dodávatelia so zaujímavými novinkami dvere otvorené.

Nastavenie obchodnej stratégie a revenue manažment začína byť témou pre mnohých hotelierov. Strategickému poradenstvu pre majiteľov hotelov, koučingu lídrov, sales revenue školeniam a podpore v tržbách sa venuje skúsená hotelierka Rozwitha Bieber so spoločnosťou Dendrol (bieber.dendrol@gmail.com).

„Viete, že existujú obchodné taktiky, ktoré vás pri menšej námahe dovedú k väčším číslam? Ak to chcete mať inak ako doteraz, musíte chcieť robiť veci inak. Začnite už dnes,“ odporúča Katarína Lukáčová so svojim tímom z EFFECTIVE HOTEL MANAGEMENT.

Tím EFFECTIVE HOTEL MANAGEMENT – Tomáš Bendžala, Katarína Lukáčová a Lucia Oslanec

Nastavením správnej obchodnej stratégie zvyšujú ambicióznym hotelom tržby v priemere až o 37 %! Katarína Lukáčová je presvedčená, že nastavenie obchodnej taktiky hoteliera maximálne oslobodzuje. Keď rodinný hotel nejako fungujúci 20 rokov zistí, že obchod sa dá nastaviť aj inak a týmto spôsobom sa dostane k úplne iným číslam, je to pre majiteľov nesmierna úľava a sloboda.

Získajte nádskok pred konkurenciou

A napokon – moderné fungovanie hotela nie je možné bez technológií a špecializovaných informačných systémov pre hotelové a reštauračné zariadenia. Tie má síce každý hotel, ale podľa špecialistov v oblasti obchodu a marketingu sú buď veľmi jednoduché, alebo mnohé hotely málo využívajú ich potenciál.

Sú systémy, ktoré sú natoľko prepracované, že dokážu splniť rozličné nároky majiteľov ubytovacích zariadení. Spoločnosť ALTO Slovakia prichádza na trh s univerzálnym riešením v podobe softvérového produktu LoyalMAN, pomocou ktorého môžete rozmaznávať svojich zákazníkov výhodami, bonusmi a darčekmi a ktorý vám prezradí, ako často chodia, aké služby využívajú… Softvér spolupracuje so systémom FoodMan, pokladňou Foodie, hotelovým systémom Hores a so systémami pre online rezervácie Bookolo a Travedata, s eshopmi, Paysy.

Inšpirovali sme vás?

Overení dodávatelia pre ostatné úseky hotela vám prinesú svoje zaujímavé novinky pokračovaní dodávateľskej série Hoteliera. Odporučíme vám DDD odborníkov na škodcov, ktorí používajú najmodernejšie technológie. Dozviete sa o revolučnej metóde prania hotelovej bielizne, profesionálnom riešení TV na izbách, trendoch v hotelom parkovaní aj o tom, ako si splniť sen o bazéne vo vašom hoteli či penzióne.

Mohlo by sa vám páčiť

Vinylové podlahy sú hitom
Všetky parametre hotela viete ovplyvniť revenue manažmentom
Trendom je outdoor
Ako vyzerá uprataná hotelová izba? Predstavy sa môžu líšiť
3 kreatívne tipy ako získať nových ľudí
OZNAČENÉ:Dodávateľské trendy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Ján Kramár
Sledovať:
Spoluzakladateľ časopisu a portálu Hotelier sa už takmer 20 rokov stará o naše financie, ako sa hovorí, aby bolo „na chleba”… a zostalo aj na kávičku. Vďaka bohatému portfóliu 650 dodávateľov hotelového vybavenia nájdete na našom webe spoľahlivých a overených predajcov nábytku, technológií, softvéru, textilných programov, podláh, svietidiel, hotelovej kozmetiky, kartových systémov, potravín, nápojov a mnohých ďalších odvetví.
Predchádzajúci článok Spúšťame prvý Veľký HORECA prieskum na Slovensku!
Nasledujúci článok HoReCa sektor protestuje. Skokový nárast DPH je neprijateľný!
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Aktuality

Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?

TS
TS
30. mája 2025
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
Vybavenie hotela s príbehom. Bohéme Collection vstupuje na Slovensko
Platformy sociálnych sietí: Prejdite od lajkov k rezerváciám
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta