Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
  • en Englishsk Slovak
    sk Slovak
Čítanie: Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelová akadémia Prešov
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Vzdelávanie

Erasmus+ a získavanie odborných zručností

red.
red.
Uverejnené: 8. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Žiaci Hotelovej akadémie v Prešove sa zúčastnili odbornej stáže v rámci programu Erasmus+. Trojtýždňovú stáž realizovali v hotelových zariadeniach v Blede. Do Slovinska sa vybralo 20 žiakov v sprievode dvoch učiteľov.

Žiaci vďaka programu Erasmus+ môžu zlepšovať kvalitu odborného vzdelávania a prípravy v celej Európe. Program pomáha organizáciám odborného vzdelávania a prípravy budovať strategické partnerstvá s inými organizáciami a podnikmi. Cieľom je vytvorenie úzkych väzieb medzi vzdelávaním a odbornou prípravou a svetom práce.

- Inzercia-
Ad image

Na projekte s názvom Mobilita žiakov a učiteľov Hotelovej akadémie Prešov smerujúca k zvýšeniu kvality školy spolupracujeme s Visjou strokovnou solou za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Slovinsko. Mobility sa zúčastnilo 20 žiakov 3. a 4. ročníka spolu s dvomi sprevádzajúcimi učiteľmi. Počas odbornej stáže mali žiaci pestrý program. Ten prispel k zvyšovaniu ich odborného rastu a získaniu nových poznatkov, skúseností a zručností potrebných pre súčasný trh práce.

A ako vidia stáž účastníci mobility?

Dňa 3. 05. 2023, ráno o 8.00 hod., sme vyštartovali spoločným autobusom do Bledu. Cesta bola dlhá a namáhavá, ale stálo to za to. Po príchode sme sa ubytovali v JAZZ B&B, Bled. Odbornú prax sme vykonávali v hoteli Lovec**** a v hoteli Astória***. Prax v rámci Erasmus+ pozostávala z práce na recepcii, vo výrobnom a odbytovom stredisku, na úseku ubytovania hostí a na úseku poskytovania wellness služieb. Počas našej praxe nám pomáhali skúsení zamestnanci hotelov. Ochotne nám ukazovali, ako prebieha proces poskytovania služieb a starostlivosti o hostí v ich hoteli a v prípade potreby nám ochotne pomáhali. Pracovali sme teda s profesionálnym personálom, ktorý nás veľa naučil.

Odbornú časť programu stáže Erasmus+ tvorili aj odborné exkurzie v iných ubytovacích zariadeniach, ktoré sa nachádzajú v Blede. Ďalej odborné workshopy a diskusie na témy zamerané na nové trendy v oblasti poskytovania wellness služieb a nové trendy v cestovom ruchu. Zaujímavá bola aj prednáška, z ktorej sme sa veľa dozvedeli o slovinskom cestovnom ruchu.

- Inzercia -
Ad image

Samozrejme, mali sme aj voľný čas, ktorý sme sa snažili využiť aktívne a čo najviac spoznať krásy Slovinska. Počas voľných chvíľ a víkendov sme spoznávali mesto Bled a hlavné mesto Slovinska Ľubľanu. Navštívili sme aj mesto Radovljicu. Boli sme si pozrieť Bohinjsko jazero a vodopád Savica. Výlet sme si urobili aj k moru, konkrétne sme boli v meste Piran (tzv. slovinské Benátky), v Postojnej sme obdivovali najkrajšiu slovinskú jaskyňu a v Predjame sme navštívili nádherný renesančný hrad, ktorý je postavený v ústi jaskyne Erazmova jama. Slovinsko je bohatou krajinou na prírodné, kultúrne a historické pamiatky, preto odporúčame každému, kto rád cestuje za účelom spoznávania, vzdelávania sa a objavovania, aby si raz naplánoval cestu aj to tejto „zelenej“ krajiny.

Tri týždne stáže Erasmus+ ubehli veľmi rýchlo a ani sme sa nenazdali a už sme opäť sedeli v autobuse na ceste domov. Bola to pre nás vynikajúca skúsenosť do života a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. Veríme, že niekedy v budúcnosti ešte budeme mať možnosť byť účastníkmi takejto mobility v rámci programu Erasmus+.

Spracovali: účastníci mobility Hotelovej akadémie Prešov

Mohlo by sa vám páčiť

Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
Bratislavské hotely ocenili najlepších praktikantov
Škola pre život: Oddychové zóny a nové trendy vo vzdelávaní
Praktická maturita podčiarkla hodnotu zahraničnej skúsenosti
OZNAČENÉ:Stredné odborné školy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Čo bude na raňajky?
Nasledujúci článok Štart prázdnin na Liptove bude rozprávkový
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?

PR
PR
21. mája 2025
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
COFFEE CUP 2025: Mladí baristi predviedli symfóniu vôní
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
en Englishsk Slovak
sk Slovak
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta