Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelová akadémia Prešov
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Vzdelávanie

Erasmus+ a získavanie odborných zručností

red.
red.
Uverejnené: 8. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Žiaci Hotelovej akadémie v Prešove sa zúčastnili odbornej stáže v rámci programu Erasmus+. Trojtýždňovú stáž realizovali v hotelových zariadeniach v Blede. Do Slovinska sa vybralo 20 žiakov v sprievode dvoch učiteľov.

Žiaci vďaka programu Erasmus+ môžu zlepšovať kvalitu odborného vzdelávania a prípravy v celej Európe. Program pomáha organizáciám odborného vzdelávania a prípravy budovať strategické partnerstvá s inými organizáciami a podnikmi. Cieľom je vytvorenie úzkych väzieb medzi vzdelávaním a odbornou prípravou a svetom práce.

- Inzercia-
Ad image

Na projekte s názvom Mobilita žiakov a učiteľov Hotelovej akadémie Prešov smerujúca k zvýšeniu kvality školy spolupracujeme s Visjou strokovnou solou za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Slovinsko. Mobility sa zúčastnilo 20 žiakov 3. a 4. ročníka spolu s dvomi sprevádzajúcimi učiteľmi. Počas odbornej stáže mali žiaci pestrý program. Ten prispel k zvyšovaniu ich odborného rastu a získaniu nových poznatkov, skúseností a zručností potrebných pre súčasný trh práce.

- Inzercia-
Ad image

A ako vidia stáž účastníci mobility?

Dňa 3. 05. 2023, ráno o 8.00 hod., sme vyštartovali spoločným autobusom do Bledu. Cesta bola dlhá a namáhavá, ale stálo to za to. Po príchode sme sa ubytovali v JAZZ B&B, Bled. Odbornú prax sme vykonávali v hoteli Lovec**** a v hoteli Astória***. Prax v rámci Erasmus+ pozostávala z práce na recepcii, vo výrobnom a odbytovom stredisku, na úseku ubytovania hostí a na úseku poskytovania wellness služieb. Počas našej praxe nám pomáhali skúsení zamestnanci hotelov. Ochotne nám ukazovali, ako prebieha proces poskytovania služieb a starostlivosti o hostí v ich hoteli a v prípade potreby nám ochotne pomáhali. Pracovali sme teda s profesionálnym personálom, ktorý nás veľa naučil.

Odbornú časť programu stáže Erasmus+ tvorili aj odborné exkurzie v iných ubytovacích zariadeniach, ktoré sa nachádzajú v Blede. Ďalej odborné workshopy a diskusie na témy zamerané na nové trendy v oblasti poskytovania wellness služieb a nové trendy v cestovom ruchu. Zaujímavá bola aj prednáška, z ktorej sme sa veľa dozvedeli o slovinskom cestovnom ruchu.

- Inzercia -
Ad image

Samozrejme, mali sme aj voľný čas, ktorý sme sa snažili využiť aktívne a čo najviac spoznať krásy Slovinska. Počas voľných chvíľ a víkendov sme spoznávali mesto Bled a hlavné mesto Slovinska Ľubľanu. Navštívili sme aj mesto Radovljicu. Boli sme si pozrieť Bohinjsko jazero a vodopád Savica. Výlet sme si urobili aj k moru, konkrétne sme boli v meste Piran (tzv. slovinské Benátky), v Postojnej sme obdivovali najkrajšiu slovinskú jaskyňu a v Predjame sme navštívili nádherný renesančný hrad, ktorý je postavený v ústi jaskyne Erazmova jama. Slovinsko je bohatou krajinou na prírodné, kultúrne a historické pamiatky, preto odporúčame každému, kto rád cestuje za účelom spoznávania, vzdelávania sa a objavovania, aby si raz naplánoval cestu aj to tejto „zelenej“ krajiny.

Tri týždne stáže Erasmus+ ubehli veľmi rýchlo a ani sme sa nenazdali a už sme opäť sedeli v autobuse na ceste domov. Bola to pre nás vynikajúca skúsenosť do života a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. Veríme, že niekedy v budúcnosti ešte budeme mať možnosť byť účastníkmi takejto mobility v rámci programu Erasmus+.

Spracovali: účastníci mobility Hotelovej akadémie Prešov

Mohlo by sa vám páčiť

Sviatok Sakury v Prešove
Hotelová akadémia v Liptovskom Mikuláši podporuje wellbeing žiakov aj učiteľov
Škola pre život: Oddychové zóny a nové trendy vo vzdelávaní
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Erasmus a duálne vzdelávanie formujú ďalšiu generáciu hotelierov
OZNAČENÉ:Stredné odborné školy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Čo bude na raňajky?
Nasledujúci článok Štart prázdnin na Liptove bude rozprávkový
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityRegióny

Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom

TS
TS
8. augusta 2025
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
Letná sezóna 2025: Návštevnosť rastie, no výzvy pretrvávajú
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta