Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelová akadémia Prešov
Hotelier > Téma > Vzdelávanie > Erasmus+ a získavanie odborných zručností
Vzdelávanie

Erasmus+ a získavanie odborných zručností

red.
red.
Uverejnené: 8. júna 2023
3 min. čítania
Zdieľať

Žiaci Hotelovej akadémie v Prešove sa zúčastnili odbornej stáže v rámci programu Erasmus+. Trojtýždňovú stáž realizovali v hotelových zariadeniach v Blede. Do Slovinska sa vybralo 20 žiakov v sprievode dvoch učiteľov.

Žiaci vďaka programu Erasmus+ môžu zlepšovať kvalitu odborného vzdelávania a prípravy v celej Európe. Program pomáha organizáciám odborného vzdelávania a prípravy budovať strategické partnerstvá s inými organizáciami a podnikmi. Cieľom je vytvorenie úzkych väzieb medzi vzdelávaním a odbornou prípravou a svetom práce.

Na projekte s názvom Mobilita žiakov a učiteľov Hotelovej akadémie Prešov smerujúca k zvýšeniu kvality školy spolupracujeme s Visjou strokovnou solou za gostinstvo, velnes in turizem Bled, Slovinsko. Mobility sa zúčastnilo 20 žiakov 3. a 4. ročníka spolu s dvomi sprevádzajúcimi učiteľmi. Počas odbornej stáže mali žiaci pestrý program. Ten prispel k zvyšovaniu ich odborného rastu a získaniu nových poznatkov, skúseností a zručností potrebných pre súčasný trh práce.

A ako vidia stáž účastníci mobility?

Dňa 3. 05. 2023, ráno o 8.00 hod., sme vyštartovali spoločným autobusom do Bledu. Cesta bola dlhá a namáhavá, ale stálo to za to. Po príchode sme sa ubytovali v JAZZ B&B, Bled. Odbornú prax sme vykonávali v hoteli Lovec**** a v hoteli Astória***. Prax v rámci Erasmus+ pozostávala z práce na recepcii, vo výrobnom a odbytovom stredisku, na úseku ubytovania hostí a na úseku poskytovania wellness služieb. Počas našej praxe nám pomáhali skúsení zamestnanci hotelov. Ochotne nám ukazovali, ako prebieha proces poskytovania služieb a starostlivosti o hostí v ich hoteli a v prípade potreby nám ochotne pomáhali. Pracovali sme teda s profesionálnym personálom, ktorý nás veľa naučil.

Odbornú časť programu stáže Erasmus+ tvorili aj odborné exkurzie v iných ubytovacích zariadeniach, ktoré sa nachádzajú v Blede. Ďalej odborné workshopy a diskusie na témy zamerané na nové trendy v oblasti poskytovania wellness služieb a nové trendy v cestovom ruchu. Zaujímavá bola aj prednáška, z ktorej sme sa veľa dozvedeli o slovinskom cestovnom ruchu.

Samozrejme, mali sme aj voľný čas, ktorý sme sa snažili využiť aktívne a čo najviac spoznať krásy Slovinska. Počas voľných chvíľ a víkendov sme spoznávali mesto Bled a hlavné mesto Slovinska Ľubľanu. Navštívili sme aj mesto Radovljicu. Boli sme si pozrieť Bohinjsko jazero a vodopád Savica. Výlet sme si urobili aj k moru, konkrétne sme boli v meste Piran (tzv. slovinské Benátky), v Postojnej sme obdivovali najkrajšiu slovinskú jaskyňu a v Predjame sme navštívili nádherný renesančný hrad, ktorý je postavený v ústi jaskyne Erazmova jama. Slovinsko je bohatou krajinou na prírodné, kultúrne a historické pamiatky, preto odporúčame každému, kto rád cestuje za účelom spoznávania, vzdelávania sa a objavovania, aby si raz naplánoval cestu aj to tejto „zelenej“ krajiny.

Tri týždne stáže Erasmus+ ubehli veľmi rýchlo a ani sme sa nenazdali a už sme opäť sedeli v autobuse na ceste domov. Bola to pre nás vynikajúca skúsenosť do života a sme radi, že sme mohli byť súčasťou tohto projektu. Veríme, že niekedy v budúcnosti ešte budeme mať možnosť byť účastníkmi takejto mobility v rámci programu Erasmus+.

Spracovali: účastníci mobility Hotelovej akadémie Prešov

Mohlo by sa vám páčiť

HORECA Summit 2023 bol o tom, ako to (ne)zvládame
Organizujete svadby? Svadobný summit prináša trendy, networking aj cenotvorbu
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Bratislavské hotely ocenili najlepších praktikantov
Moderné odborné učebne pre budúcich profesionálov
OZNAČENÉ:Stredné odborné školy
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Čo bude na raňajky?
Nasledujúci článok Štart prázdnin na Liptove bude rozprávkový
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Foto: AHRS/ Peter Brichta
AktualityCestovný ruch

Incoming na Slovensku. Zvýšime našu atraktívnosť pre zahraničie?

TS
TS
13. novembra 2025
Poznáme víťaza prestížnej ankety HOTELIER ROKA 2024
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
Ako vyzerá zodpovedné podnikanie v hotelierstve?
Bratislava má historicky najviac pravidelných leteckých liniek

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta