Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Eurocup 2024 ukázal budúcnosť slovenskej gastronómie
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Eurocup 2024 ukázal budúcnosť slovenskej gastronómie
Eventy, súťaže, oceneniaGastroVzdelávanie

Eurocup 2024 ukázal budúcnosť slovenskej gastronómie

TS
TS
Uverejnené: 20. novembra 2024
3 min. čítania
Zdieľať

Mladé talenty šejkovali v Prešove

Prešov sa na dva dni premenil na epicentrum mladých talentov z oblasti barmanstva a baristiky. Hotelová akadémia Prešov hostila 29. ročník prestížnej medzinárodnej súťaže Eurocup 2024, kde sa v dňoch 22. a 23. októbra stretli šikovní študenti z celého Slovenska, aby predviedli svoje umenie v miešaní nápojov a príprave kávy.

Barmani a baristi

Podujatie pozostávalo z dvoch samostatných súťaží – baristickej a barmanskej. Budúci barmani súťažili v príprave originálnych miešaných nápojov a nealkoholických koktailov, pričom museli zvládnuť prácu s prémiovými surovinami od spoločnosti St. NICOLAUS Group. Mladí baristi zase predvádzali svoje zručnosti v príprave klasických aj originálnych kávových špecialít.

- Inzercia-
Ad image

Záujem mladých o gastronómiu narastá

Do súťaže mladých barmanov sa zapojilo 43 žiakov stredných škôl zo Slovenska a Českej republiky. Ich úlohou bolo pripraviť Bartender´s choice drink s povinnou zložkou Professorado Caribbean original 38 %, Fancy soft drink s povinnou zložkou sirup GIFFARD a ľubovoľný nealkoholický nápoj z portfólia spoločnosti St. NICOLAUS Group.

Absolútni víťazi v súťaži jednotlivcov Eurocup Junior Bartenders 2024:

- Inzercia -
Ad image
  1. miesto: Nataša Holíková, Súkromná Spojená škola EDUCO, Námestovo
  2. miesto: Nina Vlasáková, Hotelová akadémia Ľ. Wintera, Piešťany
  3. miesto: Michaela Ružičková, Hotelová akadémia Južná trieda, Košice

V kategórii baristov súťažilo 15 súťažiacich a mali pripraviť Espresso, Cappuccino a Fancy drink s povinnou zložkou sirup GIFFARD. Súťažiaci z kategórie bartendrov. Najviac bodov a prvenstvo v kategórii baristov získala Dominika Birošíková, SOŠ hotelová, Horný Smokovec. Druhá bola Mariia Goncharuk, z domácej SSOŠ Mladosť, Prešov a tretie miesto obsadila Anna Sitárová, SOŠ obchodu a služieb, Dolný Kubín.

„Zapojilo sa rekordné množstvo súťažiacich, čo svedčí o rastúcom záujme mladých ľudí o gastronómiu,” hovorí Marek Šebej, zástupca riaditeľa školy pre odborné predmety. Tohtoročná súťaž mala veľmi vysokú úroveň a porota mala ťažkú úlohu pri vyhodnocovaní.”

Eurocup inšpiruje, vzdeláva a motivuje

Eurocup nie je len súťažou, ale aj skvelou príležitosťou pre mladých ľudí zoznámiť sa s najnovšími trendmi v gastronómii. „Súťaže ako Eurocup majú veľký význam, pretože motivujú mladých ľudí k ďalšiemu vzdelávaniu a rozvoju. Sú to práve oni, ktorí budú v budúcnosti tvoriť tvár slovenskej gastronómie,” dodáva Šebej.

Víťazi jednotlivých kategórií si odniesli hodnotné ceny a perspektívnu príležitosť reprezentovať Slovensko na medzinárodných súťažiach. Avšak, najväčším víťazom je samotná slovenská gastronómia, ktorá získava novú generáciu talentovaných a nadšených profesionálov.

Podrobné výsledky a bližšie informácie o súťaži nájdete TU

Mohlo by sa vám páčiť

Majstrovstvá somelierov SR 2023 majú svojho víťaza
Pizza a víno? Určite áno! Taliani by nevymysleli jedlo, ktoré sa k vínu nehodí
Zimný festival jedla 2025 začína, ochutnajte novinky!
Svadobné trendy sa zmenili. Viete, kam sa presunul dôraz?
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
OZNAČENÉ:Eurocup
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Foto: AHRS/Peter Brichta Čo priniesol HORECA Excellence Summit 2024?
Nasledujúci článok Svetový unikát – Zimný zázrak Mörbisch otvára svoje brány
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Príprava na národné kolo svetovej kuchárskej súťaže Bocuse d’Or 2025

Lea Lisá
Lea Lisá
5. septembra 2025
Nová výzva Fondu na podporu cestovného ruchu na 19 miliónov eur
Ako zistiť, že je potrebné vymeniť matrace v hoteli?
Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
Bratislave pribudne 13 nových leteckých liniek
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta