Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách

red.
red.
Uverejnené: 28. apríla 2024
5 min. čítania
Zdieľať

Ocenenia pre najlepšie reštaurácie každoročne udeľuje bedeker Gurmán na Slovensku. Tento rok dostali v Gurmán Award 2024 najvyšší počet bodov reštaurácie tatranských hotelov, jeden z nich sa v prvej trojke objavil dokonca dvakrát.

„Po devastačnom období korony sa cestovný ruch a gastrosektor len veľmi pomaly spamätávajú. Preto sme nesmierne radi, že sme mohli bedeker opäť vydať, a dať tak verejnosti na známosť, že tí najlepší to nevzdali,“ povedal vydavateľ Radoslav Nackin.

- Inzercia-
Ad image
Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku

V rebríčku Gurmán Award stále pribúdajú podniky, nastalo veľa zmien a viaceré reštaurácie si polepšili. Nackin zdôraznil, že všetky reštaurácie, ktoré sú v bedekri Gurmán na Slovensku, sú tie najlepšie na celom Slovensku a zaslúžia si veľký rešpekt. Bedeker je už niekoľko rokov aj v online podobe a najnovšie aj v anglickej mutácii. Čo je dôležité – do hodnotení sa môžu zapojiť už aj samotní gurmáni a tlmočiť tak svoj názor a svoju skúsenosť s danou reštauráciou. Reštauráciám sa udeľuje maximálne 100 bodov, a to v štyroch kategóriách kuchyňa (50 bodov), servis (20), vínna karta (20), ambient (10).

Kuchárom roka je Daniel Tilinger z ECK

Gašperov mlyn a UFO potvrdili svoje 3 Zlaté vidličky. Na ich úroveň sa dostali aj dva úplne nové koncepty, a to reštaurácia Irin. šéfkuchára Lukáša Heska a reštaurácia ECK, šéfkuchára Daniela Tilingera. Máme tak na Slovensku už štyri reštaurácie s 3 vidličkami, čo je približne úroveň 1,5 – 2 hviezd Michelin.

Šéfkuchár  Daniel Tilinger z ECK  sa stal podľa hlasovania odborných hodnotiteľov Gurmána a tiež hlasov všetkých šéfkuchárov z reštaurácií v Gurmáne jednoznačne Kuchárom roka v rebríčku Ebenica Best 20 Chefs za prínos pre slovenskú gastronómiu otvorením svojej signature reštaurácie.

- Inzercia -
Ad image

Najlepšiu hospitality majú v Irin. Bratislava, kde vás osobne privíta šéfkuchár Lukáš Hesko a aj servíruje jedlá.

Someliérom roka sa stala na základe nominácie Asociácie someliérov Slovenska, mladá nádejná someliérka, Patrícia Bačová.

Cenu Grand Prix za celoživotné dielo odovzdal Richardovi Cisárovi prezident SZKC Vojto Artz.

Grand Prix za celoživotné dielo dostal Richard Cisár, ktorému takto vyjadrilo vďaku celé hnutie Zväzu kuchárov a cukrárov Slovenska.

Udeľovali sa aj nové Zlaté vidličky. Dve zlaté vidličky prevzala reštaurácia Franz Jozef Hotela Lomnica, ktorá získala aj titul Hotelová reštaurácia roka.

Jednu zlatú vidličku prvýkrát obdržali bratislavské reštaurácie: Edomae sushi Matsuki,  Sogu Bistro Martina Nováka, BUBBLES a Colette. Ďalej Pivnica u zlatej husi zo Slovenského Grobu a ARTE restaurant – Kaštieľ Pálffy zo Svätého Jura.

Najviac bodov v Bratislave získal ECK, v Nitrianskom, Trnavskom a Trenčianskom kraji dominoval už desiaty rok za sebou Marián Filo so svojím Chateau Čereňany, v Žilinskom a Banskobystrickom kraji tiež dlhoročný líder gastronómie Peter Ďurčo a jeho TOP restaurant a v Prešovskom a Košickom kraji je lídrom Gašperov mlyn.

TOP hotelová, prémiová a tematická reštaurácia

Gurmán na Slovensku každoročne vyhodnocuje aj tri najlepšie reštaurácie v kategóriách hotelová, prémiová a tematická reštaurácia.

Hotelové reštaurácie:

  1. miesto Franz Jozef – Hotel Lomnica *****,  2. miesto Grand Hotel Kempinski High Tatras ***** a 3. miesto Reštaurácia Sissi Hotel Lomnica *****

Prémiové reštaurácie:

  1. miesto ECK, 2. miesto Gašperov mlyn a 3. miesto Irin.

Tematické reštaurácie:

  1. miesto  Edomae sushi Matsuki,  2. miesto IASAI Food Bar a 3. Penzión a reštaurácia Villa Rosa  z Dunajskej Stredy  
12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Piešťany podľa Wintera
Ktoré sú najlepšie slovenské reštaurácie podľa World Culinary Awards?
Kofola kupuje ďalšie tradičné značky, vstupuje do pivného segmentu
Letná sezóna začína
Tradičné netradične prináša nová zážitková reštaurácia ARTE vo Svätom Jure
OZNAČENÉ:Gurman AwardGurmán na Slovenskunajlepší šéfkuchárinajlepšie reštauráciezlaté vidličky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Lyžovačka pokračuje v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách
Nasledujúci článok Nesmrteľný TATARÁK. Pompéznosť jedla zavŕšte pri zákazníkovom stole namiešaním na mieru
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Rural Tour: Slovensko hosťovalo event európskeho vidieckeho turizmu

TS
TS
23. mája 2025
Potrebujete zvýšiť obsadenosť v hoteli, penzióne či rezorte?
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Leo Cyrzyk, riaditeľ Grand Hotela River Park, Bratislava
Gastronomy Slovakia 2025
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta