Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách
AktualityEventy, súťaže, oceneniaGastro

Gurmán Award 2024: Najlepšie hotelové reštaurácie sú v Tatrách

red.
red.
Uverejnené: 28. apríla 2024
5 min. čítania
Zdieľať

Novinky Gurman Award 2024 – Zelené vidličky a Objav roka

Novinkou vlaňajšieho roka bol celkový súhrnný rebríček všetkých reštaurácií bez rozdielu zamerania a úrovne luxusu. Najdôležitejším bola podľa kritérií Gurmána kuchyňa, za ňou nasledoval servis. Rebríček nesie názov svetoznámeho partnera ocenení, talianskej značky S.Pellegrino: GURMÁN TOP 29 reštaurácií Slovenska – powered by S.Pellegrino.

Druhou NOVINKOU bolo udeľovanie prvých Zelených vidličiek pre reštaurácie, ktoré svoju prevádzku nasmerovali na udržateľný rozvoj a zero waste prístup. Hodnotí sa ich prístup k zdrojom. Mali byť z najbližšieho okolia a čo najmenej zaťažovať životné prostredie. Ďalej sa hodnotí zužitkovanie čo najväčšej časti surovín či zvierat tak, aby bola kuchyňa rozmanitá, zdravá a predovšetkým udržateľná. Zelené vidličky obhájili reštaurácie Gašperov mlyn a Villa Rosa a novoudelenou je Sýpka u Ludvíka z Bábu.

NOVINKOU Gurmán Award 2024 bolo aj udelenie ceny Objav roka pre mladých kuchárov, ktorí sa objavili na slovenskej gastroscéne a presadili sa v náročnej konkurencii.

Objavmi roka 2024 sa stali: Lukáš HEUSER – Origin Lučenec a  Matej BAKOŠ – Bakoš bistro Košice.

„Každá z reštaurácií je v niečom vynikajúca. Nie každá je zariadená luxusne. Trendom začínajú byť bistrá v jednoduchom štýle, ale s precíznou kuchyňou. Preto, milí gurmáni, navštevujte tie reštaurácie, kde vám chutí, a podporujte ich, chváľte a odporúčajte svojim priateľom! Pretože pozitívne promo potrebujú nielen samotné reštaurácie, ale aj celá slovenská gastronómia,“ povedal na záver Radoslav Nackin, vydavateľ bedekra Gurmán na Slovensku.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
Smart kuchyňa bez odpadu. Budúcnosť, či utópia?
Rumová kultúra. Pije inak Bratislavčan ako Prešovčan?
Spúšťame prvý Veľký HORECA prieskum na Slovensku!
l‘atelier du foie gras, kráľovná sviatočných tabúľ
OZNAČENÉ:Gurman AwardGurmán na Slovenskunajlepší šéfkuchárinajlepšie reštauráciezlaté vidličky
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Lyžovačka pokračuje v Jasnej aj vo Vysokých Tatrách
Nasledujúci článok Pestré sezónne novinky v Trnavskom kraji zážitkov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Eventy, súťaže, oceneniaGastro

Poznáme víťaza národného kola prestížnej súťaže Bocuse d’Or!

red.
red.
29. októbra 2025
Izraelskí hostia sa vracajú do slovenských hotelov
Premaľovať, prelepiť, odstrániť… Aj váš interiér si pýta UPDATE?
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta