Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Hotely > Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
Hotely

Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve

red.
red.
Uverejnené: 27. novembra 2025
2 min. čítania
Zdieľať

Udržateľnosť a ekologické princípy stávajú nielen výrazným trendom, ale aj nevyhnutnou súčasťou moderného cestovného ruchu. O tom, že udržateľné myslenie sa dnes stáva základom úspešného a zodpovedného podnikania hovorili aj zástupcovia Grand Hotela Kempinski High Tatras študentom na Fakulte manažmentu, ekonomiky a obchodu v Prešove.

„Čoraz viac hostí vyhľadáva destinácie a lokality, ktoré dbajú na princípy udržateľnosti. Uvedomujeme si, že náš hotel sa nachádza v Tatranskom národnom parku a je našou povinnosťou byť pri jeho prevádzke a fungovaní v súlade s ochranou prírody a životného prostredia,“ hovorí Miriam Lackovičová, riaditeľka obchodu a marketingu Grand Hotela Kempinski High Tatras.

Lis na plasty, zber dažďovej vody

„Tento rok sme získali strieborný certifikát EarthCheck a považujeme to za veľký úspech. Museli sme zaviesť množstvo opatrení. Angažujeme sa najmä v takých oblastiach ako odpadové hospodárstvo, spotreba energie a vody, podporujeme miestne komunity a v neposlednom rade aj našich zamestnancov,“ vysvetlila Miriam Lackovičová. Spolu s technickým manažérom Petrom Ferenczom sú veľmi radi, že mohli študentom predstaviť konkrétne opatrenia z praxe v tejto oblasti.

„Hotel má napríklad k dispozícii lis, ktorý stláča papier a plasty tak, že z nich vytvára novú komoditu. Hotel za ňu dostáva zaplatené, vďaka lisu sme tak dokázali znížiť počet vývozov. Využívame taktiež nádrže na zadržiavanie dažďovej vody.“

Udržateľnosť v cestovnom ruchu študentov zaujíma

„Veľmi si vážime, že ľudia z praxe, ktorí majú bohaté skúsenosti s uplatňovaním princípov udržateľného cestovného ruchu, prišli a našim študentom predstavili konkrétne aktivity, ktoré hotel v tejto oblasti robí,“ povedala Daniela Matušíková, koordinátorka odbornej praxe na Katedre turizmu a hotelového manažmentu. Dodala, že spätná väzba od študentov ukázala, že ich téma aj jej podanie veľmi zaujali. „Išlo o študentov bakalárskeho študijného programu Turizmus, hotelierstvo a kúpeľníctvo a študentov magisterského študijného programu Manažment. Tí sa v rámci viacerých predmetov zaoberajú práve východiskami udržateľnosti v odvetví cestovného ruchu. Hľadajú odpovede a riešenia, ktoré mnohokrát neprichádzajú veľmi ľahko,” vysvetlila Daniela Matušíková.

Podujatie zároveň prepojilo aj vedecko-výskumné aktivity, ktoré členky katedry riešia v aktuálnych projektoch. Ide o projekty ,,EÚ NextGenerationEU prostredníctvom Plánu obnovy a odolnosti SR v rámci projektu č. 09I03-03-V05-00006“ a KEGA 002PU-4/2025 Podpora internacionalizácie vzdelávania vybraných profilových predmetov študijného programu Turizmus, hotelierstvo a kúpeľníctvo.

Mohlo by sa vám páčiť

Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
Kráľovský zážitok v srdci Slovenska – to je Hotel Grand Vígľaš
Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
Top 10 hotel openings 2025
BIVIO a jeho NENORMÁLNA POHODA
OZNAČENÉ:ekológiaGrand Hotel Kempinski High TatrasUdržateľnosť
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Malokarpatský salón vín 2025 ocení 10 najlepších vín
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve

red.
red.
27. novembra 2025
Malokarpatský salón vín 2025 ocení 10 najlepších vín
Lovebrand. Ako vytvoriť hotel, ktorý ľudia milujú?
SLOVAKIA TRAVEL propagovala Slovensko na severoamerickom trhu
Ako sa dostala Bratislava do veľkého barového sveta

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta