Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
    Zábava na snehu pokračuje! Na ľadovci lyžujete do mája
    9. marca 2025
    Top 10 hotel openings 2025
    9. februára 2025
  • O nás
Čítanie: Ivana Holubčíková: Čo ma posúva ako hotelierku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Čo ma posúva ako hoteliera > Ivana Holubčíková: Čo ma posúva ako hotelierku
Čo ma posúva ako hotelieraOsobnosti

Ivana Holubčíková: Čo ma posúva ako hotelierku

red.
red.
Uverejnené: 7. novembra 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Jej svetom sú už druhú dekádu života hotelierstvo a plávanie, ktoré si ju ako bývalú plavkyňu získalo ešte o niečo skôr. Riaditeľka historického hotela Chateau Gbeľany Ivana Holubčíková ide naplno, neznáša stagnáciu, miluje progres a všade hľadá inšpiráciu. Relaxuje cestovaním, najlepšou psychohygienou je pre ňu kontakt s vodou, niekedy aj ako lektorka plaveckých kurzov pre malé deti.

Čo ma posúva vpred? Túto otázku som dostala minulý týždeň aj od kolegyne, ktorá po šiestich rokoch stráca inšpiráciu a víziu. A zistila som, že táto otázka vôbec nie je jednoduchá a odpoveď na ňu nie je jednoznačná.

- Inzercia-
Ad image

Účasť na konferenciách, kolegovia hotelieri

Keď idem na konferencie, nie vždy sú jediným prínosom prednášajúci. Prínosom môže byť už rezervácia ubytovania. Hotel si vyberám tak, aby mi jeho návšteva mohla niečo priniesť. Snažím sa nájsť zaujímavý koncept. Rezerváciu robím zásadne telefonicky a zisťujem, ako funguje konkurencia. Vždy potom prichádza otázka, čo mohlo byť lepšie a následne, čo by sme my mohli robiť lepšie. Hotelové raňajky sú pre mňa tiež zdrojom inšpirácie. Vždy nájdem niečo, čo by sme mohli pridať do nášho raňajkového sortimentu. Takmer všetko je už vymyslené, len to treba vnímať. Veľakrát sa stane, že sa v hoteloch pýtam odkiaľ majú tie poháre, či kto im dodáva papuče…

V neposlednom rade sú to ľudia, ktorých na konferenciách stretnem. Každý človek, ktorý prichádza do nášho okruhu známych, nám svojím spôsobom rozširuje obzory. Disponuje inými znalosťami, má iné skúsenosti a je to človek, ktorého keď sa niečo spýtate, vie vám poradiť. Je úžasné mať k dispozícii „priateľov na telefóne”. Som rada, že mám svoju komunitu kolegov z iných hotelov, ktorí vedia poradiť, nasmerovať a vypočuť. Vždy je to vzájomné.

Aj to, čo je doma, sa počíta

Vpred ma posúvajú majitelia, kolegovia, zákazníci a ich spätná väzba. Keď chodíte s očami otvorenými, posunúť vpred vás môže ktokoľvek a čokoľvek. Majitelia, ktorí vás pochvália za vašu prácu, kolegovia, ktorí ocenia váš prístup a najmä zákazníci. Niektorí vedia potrápiť, ale to je vždy taká moja osobná výzva, spraviť aj z najnáročnejšieho zákazníka nášho pravidelného hosťa. Posúva ma keď vidím, ako sa hostia vracajú, častokrát sú to celé rodiny. Máme rodiny, kde mali u nás svadbu už traja rodinní príslušníci. Máme hostí, ktorí mi pri prvom pobyte povedia, že oni hotely striedajú a nikde sa nevracajú. Keď ich o rok vidíme opäť, cítime zaslúžené zadosťučinenie. Máme firemnú klientelu, ktorá chce využiť naše služby z dôvodu nedostatočnej voľnej kapacity v ich obľúbenom hoteli a určite je to jednorazová akcia. A napokon sa z nich stali naši verní klienti. 

- Inzercia -
Ad image

Rodina

V neposlednom rade je to aj moja rodina, ktorá mi vytvára prostredie a podmienky k tomu, aby som mohla neustále vo svojej práci rásť. Rodina, ktorá akceptuje všetky „ups and downs“, ktoré prichádzajú v práci – všetci hotelieri vedia, čo to znamená. Jednou z mojich pracovných priorít je progres. Neznesiem pocit stagnácie. Chcem neustále vnímať konkurenciu a meniace sa trendy a prispôsobovať sa aktuálnej situácii, ktorá je na trhu. 

Mimo „bubliny“ jednej prevádzky

Aby som po čase neupadla profesionálnej slepoty, snažím sa nežiť len v „bubline“ nášho hotela. Rada využijem možnosť nahliadnuť do iných hotelov alebo byť externou súčasťou nových, vznikajúcich projektov. Vždy rada poradím, pomôžem a odporučím. Veľakrát mňa alebo majiteľov kontaktujú nové prevádzky, ktorým radi ukážeme hotel, odporučíme dodávateľov. Ďalším zdrojom inšpirácie je komunikácia s kolegami z iných hotelov. V tejto sfére je veľkou inšpiráciou školenie personálu iných hotelov, kedy zlepšením nedostatkov v inej prevádzke môžem pozitívne postrehy priniesť späť do nášho hotela. Mám to šťastie, že ma v týchto mojich aktivitách podporujú majitelia hotela, bez ktorých by som si nemohla takto na chvíľu „odskočiť”.

A niekedy je fajn zobrať do ruky aj tácku a ísť obslúžiť hostí, či už u nás, alebo u priateľov pri rôznych podujatiach.

Work life balance

Aby som dokázala neustále napredovať, musím vyvažovať pracovné nasadenie voľným časom. Pre mňa je to cestovanie. Cestovanie ide ruka v ruke s hľadaním inšpirácií. S rodinou veľa cestujeme takže vidím, ako to funguje aj mimo Slovenska. Veľmi ma teší, že si s majiteľmi vždy dokážeme vytvoriť priestor na vzájomný oddych. Tým, že sú dennou súčasťou riadenia, môžem využiť napríklad aj možnosť prace z domu počas manželových služobných ciest. Počas cestovania využívam work by remote (najmä čo sa týka administratívy), kde často dokážem byť produktívnejšia ako v kancelárii. 

Zároveň potrebujem po celom dni na chvíľu vypnúť hlavu. A to sú pre mňa kurzy plávania. Ako bývalá plavkyňa milujem kontakt s vodou. Mám obdobia kedy sa vraciam na materskú základňu a zoberiem si pár plaveckých kurzov s malými deťmi. To sú chvíle, kedy moja hlava úplne vypne a regeneruje sa, aby mohla ďalej pracovať.

Každý deň je novou výzvou a každý deň nás môže posunúť vpred a otvára nám nové možnosti. 

Inšpirácia je všade okolo nás. Len treba vedieť, kde ju hľadať…

Mohlo by sa vám páčiť

Erika Fočárová: Čo ma posúva ako hotelierku
Radim Beneš: Čo ma posúva ako hoteliera
Václav Mika, SLOVAKIA TRAVEL: Vďaka korone sme sa naučili neuveriteľne improvizovať
Martin Hurban, GM Sheraton Bratislava Hotel: Pripravujeme sa na nového cestovateľa
Tomáš Podhor: Čo ma posúva ako hoteliera
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok And the winner is… Madeira!
Nasledujúci článok Stratégia rozvoja turizmu v aktuálnom volebnom období
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Pozvánka

Revolúcia v prístupe k hotelierstvu – prichádza HORECA KONFERENCIA 2025

PR
PR
12. mája 2025
Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
Norbert Longauer: Krízový manažment je umenie navigácie v búrke
Praktická maturita V.C v znamení Art of Taste
Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta