Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Eventy, súťaže, ocenenia > Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni
AktualityEventy, súťaže, ocenenia

Jesenná novinka pre fajnšmekrov – zážitkové Bratislavské gurmánske dni

red.
red.
Uverejnené: 4. októbra 2023
5 min. čítania
Zdieľať

                              

Po rokoch gurmánskych festivalov rozjasní jeseň milovníkov fine diningu ďalšia novinka z dielne organizátora bedekra Gurmán na Slovensku. Obyvateľov a návštevníkov Bratislavy najnovšie poteší 7-dňová dávka dvojitých zážitkov – gurmánskych aj kultúrnych.

„Za 12 rokov usporadúvania Gurmán Festov v Bratislave a Košiciach sme vytvorili tradíciu kvalitnej gastronómie, kde ľudia mohli zažiť najlepšie reštaurácie a kuchárov Slovenska. Rovnako cez množstvo workshopov a prezentácií spoznali nové trendy v stravovaní a novinky z produkcie slovenských farmárov,” povedal vydavateľ bedekra Radovan Nackin.

Bratislavské gurmánske dni (BGD) sú logickým pokračovaním tejto aktivity. Z troch festivalových dní sa rozširujú až na sedem a priberajú do programu aj ďalšie aktivity a akcie. Organizuje ich bedeker Gurmán na Slovensku, alebo spolupracujúce organizácie a inštitúcie. Takto sa program rozšíri aj o podujatia kultúrne a edukačné. Spoločne zorganizovaný týždeň zážitkov vytvorí priestor pre návštevníkov mesta na gastroturistiku, alebo aj bežnú návštevu mesta s bohatým viacdňovým zážitkovým programom. Cieľom je zamerať sa prevažne na slovenských občanov. Akcia im chce predstaviť im Bratislavu inak, ako ju poznajú. Cez gastronómiu a kultúru im chce oprášiť staré dobré časy.

Ako budú BGD fungovať?

Bratislavské gurmánske dni ponúknu fanúšikom dni dobrého jedla, výborných vín a kvalitnej kávy pri degustáciách vo vybraných reštauráciách, kaviarňach a vinotékach Bratislavy. Hostia si môžu vybrať z bohatej dennej ponuky viacerých podujatí a eventov. Zapojené prevádzky pre nich pripravia špeciálne festivalové menu s prešporskými špecialitami a ponuky degustácií. Budú výnimočné a pre držiteľov Gurmánskeho pasu za zvýhodnené ceny. Dané degustácie je možné vychutnať si aj bez pasu, bez neho však nie je možné uplatniť si zvýhodnené festivalové ceny.

Gurmánsky pas si môžete zakúpiť na Hviezdoslavovom námestí v Info stane, alebo online na stránke festivalu za 5 €. Gurmánsky pas oprávňuje držiteľa využiť množstvo zliav počas celého festivalu vo všetkých zúčastnených podnikoch a na väčšine sprievodných akcií.

Info stan

INFO STAN – Hviezdoslavovo námestie – (18. – 22.10.2023) bude slúžiť na poskytovanie informácií o festivale, predaju Gurmán pasov a degustácií produktov partnerov festivalu:

  • Degustácie kávy
  • Ochutnávky Primitiva a Prosecca od spoločnosti Slowin
  • Predstavenie NOVINKY – nealkoholického ginu Warners, ktorý bude oficiálnym welcome drinkom festivalu v prevedení miešaného nápoja Gintonic od spoločnosti KOFT s.r.o.
  • Degustácie značkového cognacu HENNESSY od spoločnosti KOFT s.r.o.
  • Prezentácia nového modelu KIA Sportage Plug-in hybrid spoločnosťou SlovaKIA auto s. r. o.

Sprievodné akcie festivalu

Sprievodné akcie doplnia festivalovú ponuku. Pozrite si celý program BGD.                           

  • 17. 10. 2023  – Otváracia večera BGD v UFO watch.taste.groove  

4-hand cooking Jozefa Masaroviča, oceneného titulom Kuchár roka 2020 a 3 Zlatými vidličkami od Gurmána na Slovensku a Istvána Peštiho z PLATÁN restaurant (Maďarsko), oceneného titulmi Kuchár roka a držiteľa 2 Michelinských hviezd

  • 19. 10. 2023 – Kurz Prešporskej kuchyne

V prestížnej Škole varenia vo Sv. Jure so známym šéfkuchárom Tomášom Zapletalom

  • Každý deň – Historické prehliadky Bratislavy

 aj na tému gastronomickej histórie mesta zakončené pohárikom vínka.

  • Každý deň – Národný salón vín Slovenska

 Špeciálne degustácie víťazov a šampiónov zo Slovenska

  • 23. 10. 2023 – Súťaž cukrárov o Korunovačný dezert Bratislavy 2024

Súťaže sa môže zúčastniť každý vyučený cukrár, majiteľ cukrárne alebo hobby cukrár. Súťažný dezert môže byť vo forme torty, zákusku, alebo rolády. Víťazný dezert sa bude počas celého roku 2024 promovať ako Korunovačný dezert Bratislavy. Predsedom odbornej poroty je Jozefína Zaukolcová, viceprezidentka Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZCK).

  • 24. 10. 2023         Only Invitation  – Ukončenie BGD v reštaurácii ECK

Reštaurácia ECK je reštauráciou roka 2023 a je držiteľkou 2 Zlatých vidličiek od Gurmána   na Slovensku. Špeciálne soireé spojené s degustáciou 5-chodového menu a s degustáciou 5 svetoznámych vín.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Letisko Košice zaznamenalo najúspešnejší september vo svojej histórii
Bratislavská župa spustila webový portál umenia
Bratislavskému letisku pribudlo päť nových leteckých liniek
Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
Medzinárodné Majstrovstvá vo vyrezávaní drevených sôch
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Hotelieri, príďte k nám na teambuilding
Nasledujúci článok Michal Naď, Commercial Director, Zľavomat Michal Naď: Keď u klienta vznikne potreba cestovať, už o nás vie. A my vieme, čo chce
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

Hotely

Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve

red.
red.
27. novembra 2025
Malokarpatský salón vín 2025 ocení 10 najlepších vín
Lovebrand. Ako vytvoriť hotel, ktorý ľudia milujú?
SLOVAKIA TRAVEL propagovala Slovensko na severoamerickom trhu
Ako sa dostala Bratislava do veľkého barového sveta

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta