Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Hotelieri predstavili študentom udržateľnosť v hotelierstve
    27. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Vianoce v Dubaji – otvorená náruč rozmanitosti
    4. decembra 2025
    Ciel Dubai Marina: Najvyšší hotel sveta otvoril svoje brány
    28. novembra 2025
    Inšpirácia pre hotelierov. Ako premeniť lokalitu na zážitok
    7. novembra 2025
    Ktoré sú TOP slovenské hotely podľa World Travel Awards 2025?
    2. novembra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    26. októbra 2025
  • O nás
  • HOTEL MarketplaceNOVÉ
Čítanie: Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • HOTEL MarketplaceNové
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Osobnosti > Rozhovory > Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva
Rozhovory

Marek Harbuľák pomenúva výzvy hotelierstva

Martina Matejová
Martina Matejová
Uverejnené: 6. apríla 2023
1 min. čítania
Zdieľať

Sektor HoReCa naďalej čelí množstvu výziev a problémov, ktoré ovplyvňujú jeho fungovanie. Patria medzi ne najmä vysoké ceny energií, slabá digitalizácia a trh práce.

Podľa Mareka Harbuľáka, prezidenta Asociácie hotelov a reštaurácií Slovenska aktuálne najdiskutovanejšou výzvou sektora sú vysoké ceny energií. Trápia podnikateľov v odvetví už vyše roka, napriek snahe o podporu zo strany štátu. Ďalšou problematickou oblasťou je digitalizácia. Doteraz sa nepodarilo zefektívniť komunikáciu s viacerými štátnymi inštitúciami, skrátiť čas a znížiť náklady s tým spojené. V neposlednom rade sa sektor musí akútne zaoberať aj stavom pracovného trhu a nedostatkom kvalifikovaných ľudí. Dobrým riešením sa črtá byť duálne vzdelávanie. Ako ho hodnotia hotelieri?

Mohlo by sa vám páčiť

Simoneta Vargová: Tí najlepší organizujú súťaže o najkrajšie zázemie
Radim Jančura, RegioJet Hotels: Idem vždy vlastnou cestou
Nový šéf asociácie hotelov a reštaurácií: Prinášame viaceré novinky. Inovácie sú pre náš sektor kľúčové
Katarína Lukáčová: Konferencia má mnoho tvárí
Norbert Frank a jeho gastronomická fabrika
OZNAČENÉ:Asociácia hotelov a reštaurácii SlovenskaMarek Harbuľák
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Martina Matejová
Maťa je dušou online portálu Hotelier.sk. Svoje skúsenosti z oblasti PR a online marketingu detailne pretavuje do ľúbivej webovej stránky. Jej zásluhou sa vám Hotelier.sk dobre číta, je prehľadný aj pohľadný, výstižný aj inšpiratívny.
Predchádzajúci článok Nové lety z Bratislavy
Nasledujúci článok Bystrická Vínšpacírka spojí 40 vinárov
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

AktualityCestovný ruch

Štát hodnotí rok 2025: Podpora regiónov, výzvy aj EXPO 2025 Osaka

TS
TS
16. decembra 2025
Petra Tóthová, sladká autorita v porote Bocuse d’Or
Slovensko láka zahraničných turistov na vianočné mestá a zážitky
Tekuté Vianoce: Najlepší vaječný koňak, grog, punč…
Pod Kráľovou Hoľou otvorili originálnu lesnú saunu

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta