Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Kaskády zrejú ako víno. 20 rokov oslávili komorne
    10. októbra 2025
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!
    24. októbra 2025
    České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
    19. októbra 2025
    Desatoro dubajského hotelového sveta, ktoré vás môže inšpirovať
    29. augusta 2025
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
  • O nás
Čítanie: Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Gastro > Vzdelávanie > Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku
Vzdelávanie

Máte do 26 rokov? Využite možnosť odbornej praxe vo Švajčiarsku

red.
red.
Uverejnené: 29. júna 2023
5 min. čítania
Zdieľať

Zahraničná odborná prax je obľúbený spôsob ako získať nové zručnosti a skúsenosti, ktoré neraz výrazne ovplyvnia budúci život absolventa. Takúto možnosť ponúka Švajčiarsko – slovenské združenie cestovného ruchu.

Združenie ponúka záujemcom možnosť absolvovať 4-mesačnú odbornú prax v hoteloch a pohostinských zariadeniach vo Švajčiarsku v zimnej sezóne 2023/ 2024.

Okrem praxe v zariadeniach cestovného ruchu ponuka zahŕňa aj dvojtýždňový intenzívny vzdelávací kurz. Bude prebiehať v školskom hoteli vybranej švajčiarskej hotelovej školy vo Weggis v centrálnom Švajčiarsku.

Príprava na zimu začína už v lete

Pre nastávajúcu zimnú sezónu pripravuje OZ Švajčiarsko – slovenské združenie cestovného ruchu v Banskej Bystrici odbornú prax. Bude sa konať v zariadeniach cestovného ruchu vo Švajčiarsku v kantóne Graubünden (nemecky hovoriaci kantón). Termín praxe je od 10. decembra 2023 do 9. apríla 2024, teda na vrchole zimnej sezóny.

Prečo píšeme o odbornej praxi vo Švajčiarsku v zimnej sezóne už teraz, keďže ešte len začína leto? 

Je to preto, že zabezpečenie takejto praxe vyžaduje dôkladnú prípravu už pol roka dopredu, či už zo strany švajčiarskeho, tak aj slovenského partnera. Podobne aj potenciálni záujemcovia o prax si potrebujú s dostatočným časovým predstihom naplánovať akým aktivitám sa budú v zime venovať.

Podmienky

Uvedená prax je určená pre mladých ľudí od 18 do 26 rokov, ktorí majú aspoň základné znalosti nemeckého alebo anglického jazyka (základná podmienka). Pritom sa nevyžaduje žiadne odborné vzdelanie, záujemca nemusí byť ani študent, len má byť ochotný a  pripravený pracovať štyri mesiace vo Švajčiarsku.

Ide o prax vo Švajčiarskych Alpách v kantóne Graubünden, v ktorom sa nachádzajú najznámejšie lyžiarske strediská Švajčiarska, ako sú St. Moritz, Davos, Klosters, Lenzerheide, Arosa a iné (do lyžiarskeho strediska Klosters chodil lyžovať aj princ Charles, dnes britský kráľ Karol, s manželkou Dianou a ich deťmi).

Predpokladáme, že pre niektorých mladých ľudí  to môže  byť výborná príležitosť zdokonaliť sa nielen v nemčine, či angličtine, v práci v obsluhe v pohostinských zariadeniach, ale aj v zimných športoch a získať skúsenosti z fungovania zimných lyžiarskych stredísk vo Švajčiarsku.

Priebeh odbornej praxe

Prax začína dvomi týždňami intenzívneho vzdelávania v oblasti obsluhy v pohostinských zariadeniach (v termíne od 10. 12. 2023 do 23. 12. 2024) v školskom hoteli  švajčiarskej hotelovej školy vo Weggis v kolektíve mladých ľudí z Čiech, Maďarska, Litvy a dokonca z Južnej Afriky. Po absolvovaní vzdelávacieho kurzu 23. decembra 2023 zabezpečí švajčiarsky partner presun účastníkov do jednotlivých zariadení cestovného ruchu. Tam budú pracovať ďalších tri a pol mesiaca do 9. apríla 2023.

Atmosféru Vianoc, Silvestra a Nového roku prežijú účastníci v niektorom zariadení cestovného ruchu vo Švajčiarskych Alpách v kantóne Graubünden ako pracovníci obsluhy alebo v kuchyni a to až do 9. apríla 2024.

12Nasledujúca stránka

Mohlo by sa vám páčiť

Gastro Vianoce 2024 v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera v Piešťanoch
Eurocup 2024 ukázal budúcnosť slovenskej gastronómie
Komorná HORECA konferencia pre vašu inšpiráciu
Žilina pripravuje skvelých odborníkov pre gastronómiu
Súťaž s vôňou likéru
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Senior – zákazník budúcnosti
Nasledujúci článok Hotel a deti
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

GastroKonceptyZo sveta

Plánujete výlet? Spojte Londýn s gurmánskym dobrodružstvom!

Anna Gocoliaková
Anna Gocoliaková
24. októbra 2025
METRO prináša už 25 rokov všetko pre hotely a reštaurácie pod jednou strechou
Izraelskí touroperátori objavujú Slovensko ako bezpečnú a atraktívnu destináciu
České hotely získali prestížne ocenenia MICHELIN Key Hotels
Letisko Košice zaznamenalo najúspešnejší september vo svojej histórii

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta