Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Téma > Personál/Osobný rozvoj > Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…
Personál/Osobný rozvoj

Je váš šéf toxický? Máte dve možnosti…

Simoneta Vargová
Simoneta Vargová
Uverejnené: 11. októbra 2023
4 min. čítania
Zdieľať

Užitočné tipy na zvládnutie situácie

Včasné odhalenie toxického šéfa vám môže ušetriť množstvo stresu a frustrácie. Ak sa aj napriek tomuto zisteniu rozhodnete v práci zostať, tu je niekoľko tipov ako stav čo najefektívnejšie zvládnuť

Ilustračné foto: Unsplash

Udržujte si emocionálny odstup

- Inzercia-
Ad image

Je to ťažké, ale absolútne nevyhnutné. Neberte si jeho správanie osobne. Toxickí lídri často konajú z vlastnej neistoty a problémov. Sústreďte sa na svoju prácu a snažte sa, aby jeho negativita neovplyvnila vaše sebavedomie.

Pochopte jeho správanie

Prečítajte si o vlastnostiach toxických vodcov, aby ste lepšie pochopili jeho konanie. Toto povedomie vám môže pomôcť depersonalizovať jeho správanie.

- Inzercia -
Ad image

Vymedzte si svoje profesionálne hranice

Zdvorilo, ale dôrazne oznámte, aké správanie je pre vás neprijateľné.

Všetko zdokumentujte

Zaznamenávajte si incidenty vrátane dátumov, časov a podrobností. Táto dokumentácia môže byť kľúčová, ak budete potrebovať neskôr situáciu eskalovať alebo poskytnúť dôkazy.

Komunikujte efektívne

Buďte v komunikácii jasní a struční. Vyhnite sa emocionálnym reakciám a sústreďte sa na fakty a riešenia.

Sústreďte sa na svoju pohodu

To je veľmi dôležité. Uprednostnite starostlivosť o seba. Zabezpečte si dostatok spánku, pohybu a udržujte zdravú rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Unavený človek zvláda náročné pracovné prostredie veľmi ťažko.

Vyvíjajte si mechanizmy na zvládanie

Identifikujte zdravé spôsoby zvládania stresu. Môže to byť napríklad všímavosť, hlboké dýchacie cvičenia alebo aktivity, ktoré vás bavia mimo práce.

Postavte sa problému

Keď sa cítite komfortne, zvážte možnosť súkromného rozhovoru s toxickým vedúcim, aby ste vyriešili svoje obavy. Buďte diplomatickí a zamerajte sa na hľadanie riešení.

Ak je to potrebné, odstúpte

Ak sa situácia nezlepší, zvážte eskaláciu problému na vyšší manažment, personálne oddelenie alebo akékoľvek vhodné kanály vo vašej organizácii.

Preskúmajte externé možnosti

Začnite nenápadne skúmať možnosti mimo vašej súčasnej organizácie. Vaše duševné zdravie a pohoda sú prvoradé.

Keď je toho už príliš

Ak sa toxicita stane neznesiteľnou, zvážte, či sa vám oplatí v takomto prostredí dlhodobo zotrvať. Uprednostnite svoju pohodu a robte rozhodnutia, ktoré sú v súlade s vašimi hodnotami a kariérnymi cieľmi.

Je rozdiel medzi manažérom, ktorý vás tlačí k zlepšovaniu, a tým, ktorý je jednoducho toxický. Pre vašu kariéru a pohodu je rozhodujúce pozitívne pracovné prostredie a podporujúce vedenie.

Dôverujte svojim pocitom a neváhajte konať, ak si myslíte, že sa vaše pracovisko stáva toxickým.

Predchádzajúca stránka12

Mohlo by sa vám páčiť

Potrebujete nového manažéra? „Vychovajte“ si ho!
Tringelty. Ako ich delíte?
Láskavý feedback prináša zmenu, tvrdá kritika protiútok
3 kreatívne tipy ako získať nových ľudí
Nezatvárajte oči pred konfliktami
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Autor:Simoneta Vargová
Hotelová aj životná cesta Simony viedla z Bratislavy cez Prahu na Blízky Východ. Tam vzdelávala personál v rôznych krajinách, aby sa napokon usadila v kozmopolitnom Dubaji. Odtiaľ nám prináša inšpirácie a skúsenosti z atraktívnej destinácie s prepracovaným hotelovým sektorom. Špecializuje na kvalitu hotelových služieb a vzdelávanie hotelových lídrov.
Predchádzajúci článok Daša Matušíková, SLOVAKIA TRAVEL: Slovensko prekvapí, je unikátne
Nasledujúci článok Jesenné gastrofestivaly: fine dining aj „najfajnejšia kuchňa“
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Cestovný ruch

Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv

TS
TS
31. mája 2025
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
Vybavenie hotela s príbehom. Bohéme Collection vstupuje na Slovensko
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta