Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Juraj Marko: Bratislavu čaká výrazný nárast ubytovacích kapacít
    12. mája 2025
    Thermal Šírava Spa Resort – termálne srdce Zemplína
    9. mája 2025
    V hoteli na brehu Štrbského plesa privítajú jar aj nové tváre
    24. apríla 2025
    Swissôtel Damian Jasna
    Swissôtel Damian Jasna prináša na Slovensko švajčiarsku pohostinnosť
    27. marca 2025
    Hotel ACADEMIA
    Hotel ACADEMIA: Ikona Tatier, ktorá spája vedu, pohodlie a harmóniu s prírodou
    13. marca 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
    Svetová výstava v Osake: Akú má návštevnosť slovenská expozícia?
    3. mája 2025
    SVETOVÁ VÝSTAVA V JAPONSKU: Slovenskí vinári sa úspešne odprezentovali
    30. apríla 2025
    EXPO 2025: Slovenská expozícia v Osake otvorila svoje brány
    14. apríla 2025
  • O nás
Čítanie: Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Cestovný ruch > Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025
AktualityCestovný ruch

Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025

red.
red.
Uverejnené: 30. januára 2025
3 min. čítania
Foto: MCRaŠ
Zdieľať

V  Bratislave odštartoval jubilejný 30. ročník veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku – ITF SLOVAKIATOUR spojený s veľtrhom gastronómie DANUBIUS GASTRO 2025. Aké novinky priniesol?

Od štvrtka 30. januára do soboty 1. februára, ožije bratislavské výstavisko cestovateľskými inšpiráciami, na veľtrhu sa predstaví 80 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Chorvátska, Kuby, Maďarska, Poľska, Slovinska a Tuniska. Ako pri slávnostnom otvorení zdôraznil minister cestovného ruchu Dušan Keketi, cestovný ruch je novodobý fenomén, ktorý na Slovensku zamestnáva viac ako 100 tisíc ľudí, rozvíja regióny a podporuje propagáciu Slovenska v zahraniční.

- Inzercia-
Ad image

Cestovný ruch tento rok dominuje

Tohtoročnou novinkou veľtrhu je dominantné postavenie slovenského cestovného ruchu. Zúčastňujú sa ho všetky krajské ako aj oblastné organizácie cestovného ruchu. „Prezentujeme celé Slovensko na jednom mieste, je to skutočne unikátny koncept,“ zhodnotil minister Dušan Keketi. Šéf agrorezortu Richar Takáč vyzdvihol dôležitosť vzniku samostatného ministerstva cestovného ruchu. „Slovensko má čo ponúknuť tak v oblasti cestovného ruchu ako aj v gastronómii,“ zdôraznil pri otvorení veľtrhov.

„SLOVAKIA TRAVEL prichádza na veľtrh s jasnou a cielenou víziou. Propaguje Slovensko ako atraktívnu turistickú destináciu, ktorá ponúka unikátne zážitky a priestor na aktívny či pasívny oddych. Sú to napríklad naše termálne pramene spolu s kúpeľmi, ktoré sú ideálnym miestom na relax. Pri spojení zaujímavej kultúry s možnosťou prehliadky hradov a zámkov, športom či turistikou v nádhernej prírode, návštevou historických miest, zážitkom z folklórnych tradícií či ochutnávkou kvalitnej gastronómie, máme na Slovensku v oblasti cestovného ruchu čo ponúknuť,“ zhodnotila generálna riaditeľka národnej organizácie pre propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Veľtrh ponúkne tipy na zaujímavé turistické destinácie a cestovateľské dobrodružstvá, lokality na aktívnu dovolenku, ale aj na relax. Sprevádza ho bohatý program. Vo výstavnom priestore SLOVAKIA TRAVEL čaká na návštevníkov napríklad degustáciu chutných gastronomických špecialít či vynikajúcich slovenských vín. Nádych tradičných remesiel si hostia budú môcť vyskúšať účasťou na workshope modrotlače. Lákadlom bude aj možnosť urobiť si fotografiu vďaka fotostene z Lomnického štítu. V piatok a v sobotu sú pripravené  zábavné súťaže o skvelé ceny, kulinárske shows v podaní víťazov Pečie celé Slovensko. Návštevníkov potešia aj vystúpenia folklórnych skupín, autogramiády slovenských športovcov, výzva pre zdravé Slovensko v podaní Maroša Molnára, ale aj prezentácia remeselných pivovarov a mnoho ďalšieho.

- Inzercia -
Ad image

Danubius Gastro 2025

DANUBIUS GASTRO je ideálnym miestom pre milovníkov dobrého jedla, kávy, vína či drinkov. Zároveň ponúka komplexný výber pre HO-RE-CA segment, vrátane profesionálneho prístrojového vybavenia, nábytku,  obalových materiálov a reklamy.

Foto: Jarmila Horváthová

Medzi sprievodné podujatia patria Skills Slovakia Gastro Junior Cup, ukážky profesionálnych kuchárov zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC), prezentácia menu tímu Bocuse d´Or Slovakia, po návrate so svetového, finále súťaže Bocuse d´Or v Lyone, prezentácia menu Národného tímu kuchárov a cukrárov pred odchodom na Európske semifinále celosvetovej súťaže Global Chefs Challenge, Kuchárska show členov Žilinského klubu SZKC. Záver programu patrí v nedeľu verejnosťou obľúbenej šou Varenie s deťmi.

Mohlo by sa vám páčiť

Ohliadnutie za letnou sezónou 2024 – anketa časopisu Hotelier
Bratislavská župa spustila webový portál umenia
TMR novinky letnej sezóny v Tatrách a Jasnej
Hotelovým svetom
Ľadoví sochári budú súťažiť na Hrebienku na Tatry Ice Master 2025
OZNAČENÉ:Danubius Gastro
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Nasledujúci článok Osobnosťou cestovného ruchu sa stal Norbert Frank
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

Najčítanejšie za posldných 7 dní

Cestovný ruch

Pribudla nová letecká linka Bratislava – Tel Aviv

TS
TS
31. mája 2025
Uspejú hotelieri v hromadnej žalobe proti Booking.com ?
Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
Júnová výzva Ministerstva cestovného ruchu a športu SR
Vybavenie hotela s príbehom. Bohéme Collection vstupuje na Slovensko
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta