Používaním tejto stránky vyjadrujete súhlas so Zásadami ochrany osobných údajov.
Súhlasím
HotelierHotelierHotelier
Oznámenie Zobraziť viac
Font ResizerAa
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Hotely
    HotelyZobraziť viac
    Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
    5. augusta 2025
    Tohtoročné leto pri Domaši: Málo vody a veľa noviniek
    16. júla 2025
    Čím aktuálne žijeme: Lucia Melnová, event a front office manažérka, Liptovský Dvor****
    14. júla 2025
    Château Gbeľany: Záverečné skúšky, ktoré spájali generácie
    11. júla 2025
    Dáma v červenom. Lady in Red oslavuje 15 rokov
    7. júla 2025
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
    Zo svetaZobraziť viac
    Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas
    11. augusta 2025
    White Donkey Hotel****
    Trochu iná dovolenka. Luxusný únik na grécko-slovenský spôsob 
    25. júla 2025
    Obľúbené Chorvátsko ponúka 13 reštaurácií s hviezdami Michelin
    10. júla 2025
    Južné Čechy. Láska na prvý pohľad, ktorá zostane navždy
    30. mája 2025
    Ženy menia pravidlá turizmu: dámske jazdy aj sólo výlety
    14. mája 2025
  • O nás
Čítanie: Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025
Zdieľať
Font ResizerAa
HotelierHotelier
Hľadať
  • Domov
  • Komentáre
  • Aktuality
    • Cestovný ruch
    • Regióny
  • Téma
    • Ekonomika
    • Housekeeping
    • Interiér/Exteriér
    • Manažment
    • Obchod a marketing
    • Personál/Osobný rozvoj
    • Vzdelávanie
    • Technológie
    • Wellness
  • Hotely
  • Gastro
    • Eventy, súťaže, ocenenia
    • Interview gastro
    • Jedlá a recepty
    • Koncepty
    • Nápoje
    • Produkty
    • Trendy
    • Vzdelávanie
  • Osobnosti
    • Rozhovory
    • Čo ma posúva ako hoteliera
    • Čím aktuálne žijeme
  • Dodávatelia
    • Hotel
    • Reštaurácia
    • Wellness
  • Zo sveta
  • O nás
  • Záložky
    • Prispôsobte záujmy
    • Moje záložky
Máte existujúci účet? Prihlásiť sa
Nasleduj nás
Hotelier > Aktuality > Cestovný ruch > Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025
AktualityCestovný ruch

Na Inchebe otvorili ITF Slovakiatour a Danubius Gastro 2025

red.
red.
Uverejnené: 30. januára 2025
3 min. čítania
Foto: MCRaŠ
Zdieľať

V  Bratislave odštartoval jubilejný 30. ročník veľtrhu cestovného ruchu na Slovensku – ITF SLOVAKIATOUR spojený s veľtrhom gastronómie DANUBIUS GASTRO 2025. Aké novinky priniesol?

Od štvrtka 30. januára do soboty 1. februára, ožije bratislavské výstavisko cestovateľskými inšpiráciami, na veľtrhu sa predstaví 80 vystavovateľov zo Slovenska, Česka, Chorvátska, Kuby, Maďarska, Poľska, Slovinska a Tuniska. Ako pri slávnostnom otvorení zdôraznil minister cestovného ruchu Dušan Keketi, cestovný ruch je novodobý fenomén, ktorý na Slovensku zamestnáva viac ako 100 tisíc ľudí, rozvíja regióny a podporuje propagáciu Slovenska v zahraniční.

- Inzercia-
Ad image

Cestovný ruch tento rok dominuje

Tohtoročnou novinkou veľtrhu je dominantné postavenie slovenského cestovného ruchu. Zúčastňujú sa ho všetky krajské ako aj oblastné organizácie cestovného ruchu. „Prezentujeme celé Slovensko na jednom mieste, je to skutočne unikátny koncept,“ zhodnotil minister Dušan Keketi. Šéf agrorezortu Richar Takáč vyzdvihol dôležitosť vzniku samostatného ministerstva cestovného ruchu. „Slovensko má čo ponúknuť tak v oblasti cestovného ruchu ako aj v gastronómii,“ zdôraznil pri otvorení veľtrhov.

- Inzercia-
Ad image

„SLOVAKIA TRAVEL prichádza na veľtrh s jasnou a cielenou víziou. Propaguje Slovensko ako atraktívnu turistickú destináciu, ktorá ponúka unikátne zážitky a priestor na aktívny či pasívny oddych. Sú to napríklad naše termálne pramene spolu s kúpeľmi, ktoré sú ideálnym miestom na relax. Pri spojení zaujímavej kultúry s možnosťou prehliadky hradov a zámkov, športom či turistikou v nádhernej prírode, návštevou historických miest, zážitkom z folklórnych tradícií či ochutnávkou kvalitnej gastronómie, máme na Slovensku v oblasti cestovného ruchu čo ponúknuť,“ zhodnotila generálna riaditeľka národnej organizácie pre propagáciu cestovného ruchu SLOVAKIA TRAVEL Ivana Vala Magátová.

Veľtrh ponúkne tipy na zaujímavé turistické destinácie a cestovateľské dobrodružstvá, lokality na aktívnu dovolenku, ale aj na relax. Sprevádza ho bohatý program. Vo výstavnom priestore SLOVAKIA TRAVEL čaká na návštevníkov napríklad degustáciu chutných gastronomických špecialít či vynikajúcich slovenských vín. Nádych tradičných remesiel si hostia budú môcť vyskúšať účasťou na workshope modrotlače. Lákadlom bude aj možnosť urobiť si fotografiu vďaka fotostene z Lomnického štítu. V piatok a v sobotu sú pripravené  zábavné súťaže o skvelé ceny, kulinárske shows v podaní víťazov Pečie celé Slovensko. Návštevníkov potešia aj vystúpenia folklórnych skupín, autogramiády slovenských športovcov, výzva pre zdravé Slovensko v podaní Maroša Molnára, ale aj prezentácia remeselných pivovarov a mnoho ďalšieho.

- Inzercia -
Ad image

Danubius Gastro 2025

DANUBIUS GASTRO je ideálnym miestom pre milovníkov dobrého jedla, kávy, vína či drinkov. Zároveň ponúka komplexný výber pre HO-RE-CA segment, vrátane profesionálneho prístrojového vybavenia, nábytku,  obalových materiálov a reklamy.

Foto: Jarmila Horváthová

Medzi sprievodné podujatia patria Skills Slovakia Gastro Junior Cup, ukážky profesionálnych kuchárov zo Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov (SZKC), prezentácia menu tímu Bocuse d´Or Slovakia, po návrate so svetového, finále súťaže Bocuse d´Or v Lyone, prezentácia menu Národného tímu kuchárov a cukrárov pred odchodom na Európske semifinále celosvetovej súťaže Global Chefs Challenge, Kuchárska show členov Žilinského klubu SZKC. Záver programu patrí v nedeľu verejnosťou obľúbenej šou Varenie s deťmi.

Mohlo by sa vám páčiť

Vláda schválila 5 % DPH pre ubytovacie služby
Zimu a leto na Liptove spoja športy na Liptov Ride
Nové lety z Bratislavy
HORECA Konferencia 2025 priniesla transformáciu aj rovnováhu
Liptov čakajú Majstrovstvá Slovenska v saunových rituáloch 2024
OZNAČENÉ:Danubius Gastro
Zdieľajte tento článok
Facebook Twitter E-mail Tlačiť
Predchádzajúci článok Konferencia HOTCO 2025 vo Viedni očami slovenských hotelierov
Nasledujúci článok Osobnosťou cestovného ruchu sa stal Norbert Frank
Nekomentované

Pridaj komentár Zrušiť odpoveď

Prepáčte, ale pred zanechaním komentára sa musíte prihlásiť.

- Inzercia-
Ad image

Najčítanejšie za posledných 7 dní

OsobnostiRozhovoryZo sveta

Hotelier Boris Gula: V Grécku má všetko svoj čas

Zlatica Kramárová
Zlatica Kramárová
11. augusta 2025
Novinka v Nízkych Tatrách – turistika so sprievodcom
Hotelieri hodnotia prvú polovicu leta 2025
Pridajte sa k hotelom, ktoré odmietajú krutý chov rýchlokurčiat
Od vášne k histórii k silnému hráčovi v hospitality segmente
- Inzercia-
Ad image

Sledujte nás

Nájdete nás na sociálnych sieťach
2.3k Páči sa mi to
2.1k Pin
1.3k Sledovať
454 Odoberať

Kategórie článkov

  • Aktuality
  • Téma
  • Rozhovory
  • Hotely
  • Gastro
  • Zo sveta

Odber newslettra

Prihláste a na odber noviniek
a dostávajte dvakrát mesačne naše najnovšie články či tipy!

Nájdete nás na

  • O nás
  • Kontaktujte nás24/7
  • Inzerujte u násAKCIA
  • Media kitAKCIA
  • Zásady ochrany osobných údajov
© Hotelier 2023. Všetky práva vyhradené. Stránky vytvorené firmou beVisible s.r.o.
Vitaj späť

Prihlásiť sa do svojho konta